gagal Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Nie wiem czy cos takiego mozna zrobic w HTML. Moj problem wyglada nastepujaco. Mam skonczona liczbe katalogow. Liczba ta jest dynamiczna. W kazdym katalogu znajduja sie pliki .html wraz z index.html. Czy mozna tak zrobic aby glowny plik index.html przy kazdym uruchomieniu sprawdzal te wszystkie katalogi i na stronie umieszczal nazwe tych katalgowi i odnosniki do pliku index.html w danym katalogu. Na pewno mozna cos takiego zrobic, tylko w jaki sposob. Sam html nie wystarczy trzeba uzyc jakiegos scryptu. Ja myslalem nad VBS. Z wyswietleniem wszystkich katalogow nie bedzie problemu, tylko jak zrobic odnosniki do plikow index.html w tych katalogach. Z gory dziekuje za porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 VBS działa tylko w IE. Zresztą skrypty vbs/js działają po stronie uzytkownika więc nie ędą mogły sprawdzic tych katalogów. Przy odpowiednio ustawionych uprawnieniach jezeli nie będzie zadnego pliku html(uruchamianego automatycznie, zwykle index.htm, index.html, index.php itp) w katalogu głownym powinna się wyswiewtlić lista wszystkich katalogów znajdujących się w nim, kliknecie na którys z nich automatycznie powinno wczytać index.html z danego katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...