Skocz do zawartości
begi89

Blue Screen Help

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z blue screenem

kiedy gram np w lock on albo pacific fighters po 5min psuje mi sie dzwiek (jak by zwolnione tempo bylo) i po okolo 10s-20s mam blue screen (a tu chce powiedziec ze jak kiedys takie cos mialem pisalo fizyczny zrzut pameici i cos w procetach liczylo a w tym przypadku jes takie pojedyncze nibieskie migniecie bardzo szybkie ze niemozna nic przeczytac <ale to chyba dlatego ze rozdzielczosc sie zmienia i monitor na chwile gasnie ...>) wiec mam tak caly czas w tych grach tu wklejam log z ostatniego minidumpa

Microsoft (R) Windows Debugger  Version 6.5.0003.7Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini100405-01.dmp]Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are availableSymbol search path is: SRV c:\symbols http://msdl.microsoft.com/download/symbolsExecutable search path is: Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exeWindows XP Kernel Version 2600 UP Free x86 compatibleProduct: WinNtKernel base = 0x804d0000 PsLoadedModuleList = 0x80545b28Debug session time: Tue Oct  4 17:59:08.984 2005 (GMT+2)System Uptime: 0 days 9:58:14.573Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exeLoading Kernel Symbols......................................................................................................................Loading unloaded module list.......................Loading User Symbols********************************************************************************                                                                             **                        Bugcheck Analysis                                    **                                                                             ********************************************************************************Use !analyze -v to get detailed debugging information.BugCheck C5, {0, 2, 1, 80537345}***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.Followup: MachineOwner---------kd> !analyze -v********************************************************************************                                                                             **                        Bugcheck Analysis                                    **                                                                             ********************************************************************************DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL (c5)An attempt was made to access a pageable (or completely invalid) address at aninterrupt request level (IRQL) that is too high.  This iscaused by drivers that have corrupted the system pool.  Run the driververifier against any new (or suspect) drivers, and if that doesn't turn upthe culprit, then use gflags to enable special pool.Arguments:Arg1: 00000000, memory referencedArg2: 00000002, IRQLArg3: 00000001, value 0 = read operation, 1 = write operationArg4: 80537345, address which referenced memoryDebugging Details:------------------***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.MODULE_NAME:  ntFAULTING_MODULE: 804d0000 ntDEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  3b7de38fBUGCHECK_STR:  0xC5_2CURRENT_IRQL:  2FAULTING_IP: nt+6734580537345 8902             mov     [edx],eaxCUSTOMER_CRASH_COUNT:  1DEFAULT_BUCKET_ID:  DRIVER_FAULTLAST_CONTROL_TRANSFER:  from 00000000 to 804fc1bbSTACK_TEXT:  eeb1f868 00000000 00000000 00000002 00000001 nt+0x2c1bbSTACK_COMMAND:  .bugcheck; kbFOLLOWUP_NAME:  MachineOwnerBUCKET_ID:  WRONG_SYMBOLSFollowup: MachineOwner---------
kto wie co jest nie tak ?

a jescze na dodatek dodam ze

nic nie bylo krecone

sciagnelem ze strony producenta drivera do karty dzwiekowej

pozamienialem pamieci

POMOZCIE help!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL (c5)

An attempt was made to access a pageable (or completely invalid) address at an

interrupt request level (IRQL) that is too high. This is

caused by drivers that have corrupted the system pool. Run the driver

verifier against any new (or suspect) drivers, and if that doesn't turn up

the culprit, then use gflags to enable special pool."

W wolnym tłumaczeniu: sterownik (najprawdopodobniej grafiki) jest uszkodzony (lub nie pasuje bardzo do tego systemu - jakaś beta lub coś) i należy go wymienić na inny lub zainstalować jeszcze raz.

Ewentualnie możesz wrzucić płytkę z XP do napędu i dac:

Start->Uruchom, wpisz: SFC /SCANNOW i daj [OK]

Sprawdzi to wszelkie pliki systemowe, czy są poprawne - teoretycznie jeśli nie wyłączyłeś "Ochrony systemu Windows", to powinny być OK. Wtedy pozostaje zmiana sterowników.

Polecam też topik z mojego podpisu...

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem podobny problem z blue screenami i poradzilem sobie tak:

zainstalowałem Debuging tols for Windows, w katalogu Minidump sa zrzuty ekranu tzn. pliki z informacjami dlaczego blue screen sie pojawia, otwieram plik Debuging.., i na koncu mam takie zdanie: probably cause by ( nazwa pliku) i to jest przyczyna blue screnów, w moim przypadku byl to plik systemowy Kasperskiego 4.5 , przeinstalowałem na nowszą wersje i blue screny odeszły w niepamiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi