Rintin Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Kieruje pytanie do uzytkownikow tagana z mozliwoscia przelaczenia trybow split i combine.Mam problem z dioda ktora sie nie zapala gdy przelacze na combine.Otoz robie tak wylanczam komputer przestawiam na combine wlanczam i nic zadna dioda sie nie pali ? a w instrukcji jest ze powinna sie zapalic.Moze cos zle robie ? jak jest u was ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 U mnie na tescie też się nie paliła. Lepiej od razu przestawić w tryb combine i dać sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 a moze to sie robi przy wlaczonym ? ale boje sie tego zrobic i raczej nie zrobie :).Moze mechanizm padl do przelanczania i tak naprawde nic sie nie przelancza a moze sama dioda.Jak sprawdzic czy sa 2 linie 12v czy jedna ?.Wczoraj nowke wyjelem z pudelka dzis podlaczylem i zonk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Wszystko działa, nie martw się. Jak podłączałem obciążenie w trybie SPLIT, to od razu zasilacz kapitulował i zdychał. Jak tylko przełączyłem na COMBINE, to ruszył bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Bo ta lampka zapala sie wtedy gdy zasilacz przekroczy 20a na +12v i podobno sam przechodzi w tryb combine tak wyczytalem w instrukcji zaraz przepisze ten fragment moze ktos kto zna lepiej angielski potwierdzi to :). Special switch with Blue led for +12v rails "split" and "combine" a. In "Split" mode each +12v rail is limited to max. 20a b.When the +12v rails is over 20a the switch will jump into "Combine" mode ,the Blue LED will light up automatically. Jezeli dobrze zrozumialem ze ta dioda sama powinna sie zapalic po przekroczeniu 20a na +12v to moze sprawdzisz czy sie zapala Benito ? :).Jezeli zle zrozumialem to zasilka wraca do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ehh, z powodu głupiej diody :lol: Przecież działa i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...