argus Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam! Chcę aktualizować bios w mojej płycie lecz przedtem wolałbym zgrać stary (bios) a nie wiem jak to zrobić. :cry: Wgranie to dla mie nie problem, mam programik ze strony ASRock'a z biosem. Mógłby ktoś pomóc mi i podać program do zgrywania biosu w ASRock'ach wraz z komendą? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam! Chcę aktualizować bios w mojej płycie lecz przedtem wolałbym zgrać stary (bios) a nie wiem jak to zrobić. :cry: Wgranie to dla mie nie problem, mam programik ze strony ASRock'a z biosem. Mógłby ktoś pomóc mi i podać program do zgrywania biosu w ASRock'ach wraz z komendą? :lol: 1687116[/snapback] asrflash.exe -s starybios.bin I masz zrzut eeproma w pliku starybios.bin :) To .bin to niekoniecznie, jak kto chce to moze podac nawet bez rozszerzenia pliku i zadzila , kwesta przyzwyczajenia :) Mowa oczywiscie o http://www.asrock.com/support/Download/dl_...de-NF3.htm#bios Powodzenia i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argus Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Dzięki "best-boy" o to mi chodziło. :razz: :razz: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argus Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 asrflash.exe -s starybios.bin I masz zrzut eeproma w pliku starybios.bin :) To .bin to niekoniecznie, jak kto chce to moze podac nawet bez rozszerzenia pliku i zadzila , kwesta przyzwyczajenia :) Mowa oczywiscie o 1687148[/snapback] Po moim krótkim zachwycie nastąpiło zwątpienie. Nie idzie wgrać w żaden z podanych sposobów: asrflash.exe -s starybios.bin asrflash.exe /s starybios.bin asrflash.exe s starybios.bin asrflash.exe starybios.bin /s Po komendzie: asrflash /? pojawia się takie okno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 a nie masz na jakies płytce cd programu do updejtowania biosu spod windowsa? tam mozna zawsze elegancko zapisac stary i wgrac nowy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argus Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Doszedłem do tego jak to zrobić w płycie głównej ASRock K8Upgrade NF3 250. Może komuś będzie to potrzebne A:\ASRFLASH /sXXXX.XX przy czym: ASRFLASH - program wykonawczy /s - właściwa komenda XXXX.XX - nazwa pliku do jakiego chcemy zgrać Edytowane 12 Października 2005 przez argus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...