AceSkubi Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mam zamiar kupic dysk SATA Seagate 160GB 8mb 7200 NCQ !! Tylko slyszałem ze podczas instalacji windowsa bede musial zainstalowac sterowniki SATA z dyskietki ktorej nie dostane z dyskiem. Ma ktos te stery i moglby mi wysłac ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mam zamiar kupic dysk SATA Seagate 160GB 8mb 7200 NCQ !! Tylko slyszałem ze podczas instalacji windowsa bede musial zainstalowac sterowniki SATA z dyskietki ktorej nie dostane z dyskiem. Ma ktos te stery i moglby mi wysłac ;> 1687209[/snapback] - kto ci takich bzdur nagadał ?? - niemusisz nic instalować chyba ze łaczysz ten dysk w raidzie wtedy musisz podczas instalowania XP zapodać mu stery RAID - jedynie co powinienes zainstalowac to sterowniki chipsetu po instalacji systemu pozdroo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mam zamiar kupic dysk SATA Seagate 160GB 8mb 7200 NCQ !! Tylko slyszałem ze podczas instalacji windowsa bede musial zainstalowac sterowniki SATA z dyskietki ktorej nie dostane z dyskiem. Ma ktos te stery i moglby mi wysłac ;> 1687209[/snapback] Sterowniki nie są do dysku tylko do kontrolera na płycie. Jeżeli są potrzebne to znajdują się na dyskietce dołączonej do płyty/na płycie CD ze sterownikami/na stronie producenta płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 czyli windows zaisntaluej sie bez najmniejszych problemów ? A mam takie pytanko jeszcze: Jak kupie ten nowy dysk to pewnie przed instalka winXP bedzie trzeba utworzyc partycje w fdisku. Ostatnio robiłem to odpalajac dyskietke startowa win98 ale teraz mi sie ona gdzies zapodziała. Jak utworzyc partycje w tym wypadku ? Podczas instalacji wnnXP bedzie taka opcja bo juz nie pamietam :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 panowie sprawa ma sie tak ze podpiolem ten dysk i instalator pokazuje ze system nie moze byc zainstalowany poniewaz nie wykryto dyskow twardych :/ :/ :( :( W biosie ustawilem na : SATA ,SCSI i nic. DOradzcie co moge zrobic zeby zainstalowac tego cholernego wina :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Najlepiej bym prosił o linka albo jakby mi ktos wysłał na maila te pliki : michals87@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 zrobilem drobne postepy. Jak wciskam F6 podczas instalacji to pojawia mi sie kolejna czesc instalacji w ktorej musze wcisnac S, wtedy wkladam dyskietke i znajduje mi tam SIL....3112 czy cos takiego, po czym znowu wyswietla sie tro samo okno ale tym razem jak wcisne S to robi to samo wiec zostaje mi nacisnac ENTER. Cos tam sie jeszcze robi i resetuje sie komputer. Pojawia sie menu instalacji i gdy chce przejsc dalej wciskajac ENTER wyswietla sie komunikat ze nie wykryto dysku twardego :/ co moge z tym zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravcik Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 - a jak masz podpięty ten dysk do jakich wejść SATA ? - jaka to płyta gł. ? podaj model i wersje BIOS - napewno utworzyłes na nim partycje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 poradziłem sobie :) Okazalo sie ze kiedys zmieniałem zworke na mojej płycie Asus A7N8x deluxe zeby wylaczyc RAID bo sie komp przez to dluzej wlanczał. Ale na szczescie sobie to przypomnialem i teraz juz wszystko smiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Witam wlasnie kupilem ten sam dysk i tez mam problem z jego instalacja. W biosie mi go wykrywa. Przed instalacja systemu chce go podzielic P. Magicem na partycje, ale niestety magic go nie wykrywa, podczas wejsca do magica wystepuje blad i wychodzi do dosa, znika tak szybko ze niemoge przeczytac o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Powinni tego zabronić :P Program Partition Magic nie obsługuje dysków SATA z poziomu DOS, a przynajmniej nie na każdej płycie głównej. Ponieważ używasz Windows98 będziesz musiał użyć narzędzia dostaczanego przez producenta dysku -> znajdziesz go w dziale Support. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...