snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Mam 512 ddr 266 i chcem dokupic 256 333. Bedzie to razem dobrze chodzilo? Jak dokupie to zmienie system na w2k i jestem ciekawy czy po zmianie mimo wiekszej ilosci ramu wynik nie bedzie mniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Po co Ci wiekszy wynik w 3dmarku ? Po co Ci dodatkowe 256 ramu przy 512 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Gwiazdka nadchodzi i sie zastanawiam na co kase wydac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 raczej nie bedzie razem chodzilo, musisz miec ramy o takich samych specyfikacjach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Jak nie będzie jak chodzi??!! Ja mam 128MB 266 i 256MB 333 i łazi. W twoim przypadku takie wydawanie kasy jest bez sensu. Lepiej zainwestuj w coś pozyteczniejszego. Nowa drukarka, nagrywarka, obudowa, zasilacz, dźwiękówka, głośniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 moja plyta obsluguje te i te moja plyta obsluguje te i te Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Axcel ma racje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 A co mi da kupienie lepszego zasilacza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 To był tylko przykład, możesz równie dobrze kupić sobie nową bluze oby tylko Ci dobrze służyła. Lepszy zasilacz = wyższe napięcia = większa stabilność = większy O/C = wyższe wyniki 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 W sumie nowe spodnie by sie przydaly :) A ile kosztuje zasilacz 400w pozadny? Ale watpie zeby faktycznie dzieki niemu lepiej dalo sie krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Mam 512 ddr 266 i chcem dokupic 256 333. Bedzie to razem dobrze chodzilo? Jak dokupie to zmienie system na w2k i jestem ciekawy czy po zmianie mimo wiekszej ilosci ramu wynik nie bedzie mniejszy. jak dokupisz sobie jeszcze więcej ramu to i tak bedziesz musiał zmienić system bo winy 9x obsługują tylko do 512 MB, a swoją drogą dziwie ci sie,że masz zainstalowane win98, bo twn system nie wykorzystuje wszystkich mozliwości procka :) , na twiom miejscu juz dawno bym sobie instalnoł Winde XP razem z SP1, a zamiast wydawać kase na ram, (którego i tak masz dużo) wydał bym kase na cd-rw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zainstalowalem nie dawno xp i w 3dmarku o 700 punktow mniej i jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Trzeba iśc z duchem czasoo. :) Gdybym ja miał takie problemy z wydaniem kasy ...byłbym happy. Zapomniałem o osłonce na monitor :) lub okularach 3D - też przydatna rzecz. Jeżeli masz drukarke możesz tusze powymieniać, albo kupić plexy i zrobić własną obudove. Pomysłów jest wiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Taka oslonka na monitor to dobra rzecz... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 No, ale większość monitorów ma już wbudowaną. Chociaż taka dodatkowa nie zaszkodziłaby gdyby nie ściemniała obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulaz Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zainstalowalem nie dawno xp i w 3dmarku o 700 punktow mniej i jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do niego. trzeba odpowiednio system ustawić, sprawdzić które sterowniki do grafy i do chipsedu płyty g. dają najlepsze rezultaty, ja osobiście testowałem ustawienia przez 1,5 tygodnia jak ustawiłem najkiększą wydajność, mam lepsze wyniki niź na 98 i ME , pozatym system mi sie nie wiesza bez powodu i z nie wiadomo jakich przyczyn, ten system u mnie chodził 66 godzin bez przerwy i wszystkie gry chodziły tak samo nawet po takim okresie pracy :) pozatym spodkała mnie niespodzianka z grą RED FACTION na WinME jak zmieniałem broń to dysk szalał, jak grałem na XP to miałem 0 jakiegokolwiek ładowania z dysku podczas gry :) (no chyba, że sie lewel zmieniał) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 ok dziala, ale nie wcisniecie mi ze jedne chodza na 266 a drugie na 333... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 ...zgadzam się z ulaz`em. M79 Trzeba ustawić w biosie na ile mają chodzić. W mojej kombinacji kość 333MHz chodzi na 333MHz, a 266 nie ma wyboru i chodzi albo na 266 albo 333 (chyba, że nie działa :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Po co Ci wiekszy wynik w 3dmarku ?Jak to po co? Dziwne pytanie na tym forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zainstalowalem nie dawno xp i w 3dmarku o 700 punktow mniej i jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do niego.a mi przybylo w xp ze 30 punktow :lol: 8) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zamierzam kupicm sobie radiatory na pamieci i wymienic paste termoprzewodzaca z rdzenia na artic silver III jedyny problem to ten ze w zadnym internetowym sklepie nie sa dostepne radiatory.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zainstalowalem nie dawno xp i w 3dmarku o 700 punktow mniej i jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do niego. trzeba odpowiednio system ustawić, sprawdzić które sterowniki do grafy i do chipsedu płyty g. dają najlepsze rezultaty, ja osobiście testowałem ustawienia przez 1,5 tygodnia jak ustawiłem najkiększą wydajność, mam lepsze wyniki niź na 98 i ME , pozatym system mi sie nie wiesza bez powodu i z nie wiadomo jakich przyczyn, ten system u mnie chodził 66 godzin bez przerwy i wszystkie gry chodziły tak samo nawet po takim okresie pracy :) pozatym spodkała mnie niespodzianka z grą RED FACTION na WinME jak zmieniałem broń to dysk szalał, jak grałem na XP to miałem 0 jakiegokolwiek ładowania z dysku podczas gry :) (no chyba, że sie lewel zmieniał) :) No dobra ale wez pod uwage ze jakbys 1,5 tygodnia sprawdzal stery na w98 to wynik bylby i tak wiekszy na w98. Przeciez nie ma co sie klucic do gier xp jest slabszy niz w98 (zre wiecej ramu, gorsza obsluga dircet3d, gorsza kompatybilnosc). W98 jest najlepszy do gier dla osob ktor nie maja najwyzej 512 ramu bo wiecej nie obsluzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zainstalowalem nie dawno xp i w 3dmarku o 700 punktow mniej i jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do niego. trzeba odpowiednio system ustawić, sprawdzić które sterowniki do grafy i do chipsedu płyty g. dają najlepsze rezultaty, ja osobiście testowałem ustawienia przez 1,5 tygodnia jak ustawiłem najkiększą wydajność, mam lepsze wyniki niź na 98 i ME , pozatym system mi sie nie wiesza bez powodu i z nie wiadomo jakich przyczyn, ten system u mnie chodził 66 godzin bez przerwy i wszystkie gry chodziły tak samo nawet po takim okresie pracy :) pozatym spodkała mnie niespodzianka z grą RED FACTION na WinME jak zmieniałem broń to dysk szalał, jak grałem na XP to miałem 0 jakiegokolwiek ładowania z dysku podczas gry :) (no chyba, że sie lewel zmieniał) :) No dobra ale wez pod uwage ze jakbys 1,5 tygodnia sprawdzal stery na w98 to wynik bylby i tak wiekszy na w98. Przeciez nie ma co sie klucic do gier xp jest slabszy niz w98 (zre wiecej ramu, gorsza obsluga dircet3d, gorsza kompatybilnosc). W98 jest najlepszy do gier dla osob ktor nie maja najwyzej 512 ramu bo wiecej nie obsluzy. To są bujdy i tyle! Sam w to nie wierzyłem i musiałem sprawdzić i co się okazało na 98SE tak samo gry mi chodzą jak na XP. Mam 256MB DDR i żadnej różnicy w szysbkości gier nie widze, i przynajmniej skończyły się błedy Exloratora czy blue skriny. Polecam ten system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Moze nie widzisz bo ludzkie oko jest uposledzone :) Ale zapusc sobie frapsa i zobaczysz roznice w klatkach!(bo bedzie napisane) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Moze nie widzisz bo ludzkie oko jest uposledzone :) Ale zapusc sobie frapsa i zobaczysz roznice w klatkach!(bo bedzie napisane)A ja to wale czy mam 100 klatek czy 50, jezeli moge grac i nic nie przycina tzn, ze jest dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zaczynasz chyba się zatracać. Nie chodzi i cyferki na liczniku ale efekt wizualny. Q3 chodzi gorzej przy 40fps niż WarCraft III przy 15. Nie zawsze XP jest gorszy w grach. Mając 128MB DDR grałem na XP we wszystko prócz WC III max i medium detail, UT2003 i Aquanox (oraz tym podobne, wymagające ramu gierki). Ale najważniejsze, że normalnie mogłem pracować, a grać tez się dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 snc - niezgodzę sie. Do gier jest lepszy XP imho. Fakt, że na niektórych sprzętach XP się tylko zapcha i nie bedzie działał, ale mogę sie założyc, że np. w 3DMarku jakbyś chciał/umiał to osiągniesz większy wynik. To samo z 99% gier.... Poprostu wychodzą teraz lepiej dopracowane sterowniki dla XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 no nie wiem zainstalowalem te najnowsze stery dla xp i bez rewelacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 jejku... przejrzyj strony specjalistyczne o Win XP a może skonfigurujesz już skonfigurowany system. Do szybkiego działania VIA 4in1, VIA AGP 4.40, detonatory/catalysty i inne driverki do sprzetu dodatkowo: windows update, powyłączać zbędne bajerki typu "animacja rozwijania" itp. oraz ogólny wygląd systemu. W ostateczności przywrócić klasyczny wyglad co mija się z celem bo nie warto rezygnować z tak ładnego wyglądu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Winows xp to dobra rzecz ale rzeczywiście w grach jest gorszy no chyba że ktośma 512 ramu to wszystko jedno. Jak nie wiesz jaki system wgrać to zinstaluj dwa i porównaj wyniki win 98 i xp i wtedy będziesz w stanie stwierdzić który to bie pasuje. Właśnie się zorientowałęm że troche nie na temat pisze te ddr będą chodzić ale raczej na 266 być może te stare wytrzymją 333 ale ryzyk fizyk.Jak nie masz co z kasą zrobić to oddaj na biednych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...