Skocz do zawartości
Gumball

Athlon 64 3200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze o pomoc w wyborze płyty. Mam zamiar kupić Athlona 64 3200+ i nie wiem jaką do tego kupić płytę. Chodzi mi głównie o oc .Jaka jest najlepsza płyta do podkręcania tego procesora?(ewentualnie amd 64 3000). Czy te procesory są dobre do oc czy może wybrać Pentium 4? Proszę o radę i dziękuje

Obecnie posiadam sempron 2800 i asus a7v880. 512 kingston, chieftec 360, pentagram 120.

Czy ma sens wogóle wymieniać sprzęt? Teraz sempron jedzie na 2200. Jest stabilne wszystko. Przy próbie podkręcenia komp sie często zwiesza.

Jak to będzie wyglądało z amd 64 3200?Czy nadaje się do mocnego podkręcania?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Ale ten procek na jaką podstawkę? Najlepiej weź na Socket 939.

2.A jakie złącze graficzne? Zakładając, że wymieniasz grafikę weź PCI-E, w przeciwnym razie - AGP.

3.W grach Athlony 64 są szybsze od Pentiumów serii 600 (64-bitowej). W kodowaniu/itp... Pentiumy są szybsze. Sam zdecyduj co weźmiesz.

4. U mnie przynajmnije wyniki podkręcania są minimum OBIECUJĄCE. Na niestabilnej wersji biosu 1009 podkeciłęm swojego na 2.7GHz (~4100+) - ciekawe co będzie na finalnej.

TUTAJ masz listę najlepszych mobo na S939 z obydwoma rodzajami złącza graficznego. O wyborze sam zdecyduj - kieruj się jedynie złączem, bo płyty są prawie sklonowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpis

Grafy raczej nie będe wymieniał, pozostaje procek i płyta.Zakładając że wezmę procka 3200amd 64 jaką ORT: wziąśc płyte żeby była dobra do kręcenia. Teraz mam asusa a7 v880 i jest z nim troche problemów.Przy wybore proca (są 3 z różnymi rdzeniami) jaki wybrać?Winchester, Newcastle, Clawhammer)Newcastle zegar 2200, reszta 200.Słyszałem wiele dobrego o epoxie.Co bracie radzisz?

pozdrawiam i dzięki za rady

Edytowane przez Gumball

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi