paradokss Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Cooler CNPS3000-Plus cena brutto: 91.50 Cooler CNPS3000-Plus Radiator wykonany z aluminium i miedzi Przeznaczenie: AMD Athlon (Socket A), AMD Duron, INTEL Pentium III, INTEL Celeron, VIA C3 W zestawie: radiator, wentylator, pasta termoprzewodząca, wkręty, zatrzaski, łącznik minimalizujący hałas, klip do radiatora Producent: Zalman Wymiary: radiator: 95~110 x 52 x 65 mm wentylator: 92 x 92 x 25 mm Obroty: Silent mode: 1600 RPM Normal Mode: 2800 RPM Głośność: Silent Mode: 20 dBA Normal Mode: 36.1 dBA Przeznaczenie: Procesory INTEL - socket370 - wszystkie częstotliwości Procesory DURON - wszystkie częstotliwości Procesory Athlon T-bird - do 1,4 Ghz Procesory Athlon XP - 2000 + (1.67 GHz) NO WŁAŚNIE PISZA TU O DWÓCH TRYBACH PRACY U MNIE TEN COOLER CHODZI W TYM PIERWSZYM SILENT 1600 RPM TEMP. PROCA 52, C CZY NIE ZA DUŻO ? JAK ZMIENIĆ NA TRYB NORMAL , U MNIE NIE WIDZĘ ZADNEGO PRZEŁĄCZNIKA, CZY KTOS MA TEN COOLER I WIE JAK TO ZROBIĆ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 ...a miałeś w zestawie 'łącznik minimalizujący hałas'? Bo to właśnie jest od zmniejszania prędkości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 a jakiego masz proca?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 W tytule napisał - 1700+ 52stopnie przy 1700rpm to b. dobry wyniq. :) Miałbyś o wiele mniej gdybyś wł. wyższe obroty, a więc się staraj! Ja mam 45st. przy 2800rpm. (Titan) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 NO WŁASNIE NIE WIDZĘ ŁĄCZNIKA MINIMALIZUJACEGO HAŁAS , ALE JA CHCĘ ZWIEKSZYĆ OBROTY DO 2800 GRAŁEM W SOF 2 I TEMP SKOCZYŁA DO 60 C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ooo, miałem brać zalmana, ale za drogo. Gdzieś w sieci były testy, i wychodziło mi z nich że CNPS3000-Plus może być ciut za mały (zawsze odejmuje ze 30% od specyfikacji producenta), trza było 6000 AlCu, czy jakoś tak... Ale i tak nie popłynąłeś, bo zaletą zalmana jest to, że możesz każdy wiatrak na uchwyt dać; załóż jakiś szybszy, większy może jak znajdziesz, bo 60 C to jak dla mnie za dużo, ja mam cooler spire (8 cm, 3000RPM) i na 140x12 nie miałem jeszcze więcej jak 45 C, tylko buda otwarta, a przy 50 C to mam system shutdown w ABS ustawiony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 już wszystko wiem znalazłem taka łączówkę od wentylatora wywaliłem ją obroty skoczyły na 2800 i temp spadła do 46 C , wczoraj w nocy tego nie zauważyłem . Proca montowałem wczoraj także nie wszystko dało sie zauważyć wielkie dzieki za pomoc. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...