mariushek Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam wszytskich! Mam amły albo i duzy problem z ta plyta asrocka:( Zamówiłem sobie ja w www.arest.pl razem z prockiem sempron 2600+ 64bit i okazało sie ze plyta nie jest z nim kompatybilna! Po telefonicznym kontakcie ze sklepem pan stwierdził ze owszem nie zadziałaja razem dopuki nie wgram nowego biosu! Jak to mozliwe na pudełku pisze ze kompatybilna z sempron 64bit. Załamka bede musiał jechac do wrocławia bo nie dysponuje athlonem pod 754 zeby to samemu zrobic. To nie kwestia kompatybilności. Ten Asrock obsługuje wswzystkie Semprony 64-bitowe na każdej wersji BIOSu. http://www.asrock.com/support/CPU_Support/...el=K8NF4G-SATA2 Może poporstu wystarczy zrobić CMOS Clear, albo Ci sie dupnięta płyta lub proc trafił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy86 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Prubowałem juz to robic nic nie daje. W sklepie powiedzieli, ze mimo iz napisane jest ze kompatybilna to moze tak nie byc do konca! I bios nowy wgrac trzeba. Jade dzis do wrocławia to sie okarze co i jak. Do tego jeszcze jedna awarja wyskoczyła, procesor tak mocno osiadł w slocket ze nie umniem go wyciagnac! Nie bede podwarzał bo moge ukruszyc niech sie chłopaki z sklepie mecza. mam nadzieje ze nie dojdzie do tego ze stwierdza ze całe ewentualne uszkodzenie z mojej winy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy86 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Okazało sie ze padnieta plyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 to jak dostaniesz nową to: cpu-nb na 600mhz sb-nb 600mhz ddr na 333 ustaw timingi na 33351t host freq 300mhz no ipowinno polecieć na 2.400mhz dla proca a cała reszta zajebiście :) gut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 to jak dostaniesz nową to: cpu-nb na 600mhz sb-nb 600mhz ddr na 333 ustaw timingi na 33351t host freq 300mhz no ipowinno polecieć na 2.400mhz dla proca a cała reszta zajebiście :) gut. Jak jest lepiej ustawic?? cpu-nb na 600mhz czy na 800?? sb-nb 600mhz czy na 800?? ja mam obydwa na 800 i host freq na 285 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 cudak10: Uważaj żebyś chipsetu nie zjarał :blink: ,bo w tej chwili masz na nim htt 1140mhz(2280mhz) a u mnie stoi na 900(1800) i już moge jajecznice usmażyć :P Jeżeli nie możesz dalej kręcić to przez chipset(pod warunkiem że z taktowaniem pamięci tez zjechałeś) ogólnie pełny speed jaki daje htt ciężko jest wykorzystać w przeciętnym domowym kompie(grafa pci-e x16,2 dyski sata,2 karty pci,dvd +cd),ktoś gdzieś na tweaku to liczył ale nie chce mi sie teraz szukać linka. Przy moich ustawienich,jak z postu powyżej wszystko smiga odpowiednio: proc 2,4ghz ddr: 240mhz (480mhz) htt:900(1800) Obniż cpu-nb i nb-sb do 600 to wtedy bedzie na 855(1710)mhz przy host 285mhz i bedziesz mógł dalej pokręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Czesc :-) Dzisiaj ide wymienic pamieci,Kingmaxy na noname i dostane kase spowrotem.Te kingi trafily sie padaki fsb 190 przy 1T :/ i cl2.5,3,3,7 mam nadzieje ze noname pojda wyzej.No i 32zl w kieszeni :P,a jak nie to znowu do sklepu i wymiana.Pewnie kingstony wezme.Patrzalem wsrod twinmosow ale nie maja ani aa4t ani 1a4t.Podziele sie wynikami o/c.PozDro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 u mnie czerwoone idą na 230 przy 2,5 3 4 8 , a 240 przy 2,5 4 4 11...może to nie wina ramków? w końcu 200mhz to one mają gwarantowane! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol98 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 witam i prosze o pomoc, moj sprzt to: - Asrock K8NF4G-SATA2 NForce6100 VGA S.754 - Kingston DDR 512Mb/400Mhz x 2szt - Sempron 2600+ BOX Socket 754 64bit a to moje problemy z tym sprzetem: - w 3dmark2001 mam tylko!!! 652 punkty przy standardowych ustawieniach o co chodzi bo na pudelku pisza ze spoko ma okolo 4000pkt, -czy to normalka ze POSTu nie widac?? - mam problem z dzialaniem LANu tzn podpinam kabel z internetu pod gniazdo z plyty na siec i mam ciagle komunikat ze kabel sieciowy jest odlaczony a jak zalozylem stara sieciowke na PCI i podlaczylem kabel to wszystko super smiga, W zwiazku z moimi problemami licze na Wasza pomoc bo mam z tym ogromny problem, moze mi ktos przeslac fotki z kazdej strony BIOSu zebym to dobrze poustawiał?? zalezy mi jedynie na stabilnej pracy nie na podkrecaniu. pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Mi procek idzie tak jak w poście. Wynik 3dmark01 4264pkt. Jak na zintegrowaną grafikę, całkiem nieźle :wink: Na MSI K8N FSR było znacznie gorzej (zwłaszcza ram). Edytowane 22 Listopada 2005 przez bogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 witam i prosze o pomoc, moj sprzt to: - Asrock K8NF4G-SATA2 NForce6100 VGA S.754 - Kingston DDR 512Mb/400Mhz x 2szt - Sempron 2600+ BOX Socket 754 64bit a to moje problemy z tym sprzetem: - w 3dmark2001 mam tylko!!! 652 punkty przy standardowych ustawieniach o co chodzi bo na pudelku pisza ze spoko ma okolo 4000pkt, -czy to normalka ze POSTu nie widac?? - mam problem z dzialaniem LANu tzn podpinam kabel z internetu pod gniazdo z plyty na siec i mam ciagle komunikat ze kabel sieciowy jest odlaczony a jak zalozylem stara sieciowke na PCI i podlaczylem kabel to wszystko super smiga, W zwiazku z moimi problemami licze na Wasza pomoc bo mam z tym ogromny problem, moze mi ktos przeslac fotki z kazdej strony BIOSu zebym to dobrze poustawiał?? zalezy mi jedynie na stabilnej pracy nie na podkrecaniu. pozdrawiam Paweł co do karty to przepisz mac-a ze starej karty to powinno pomóc.Co do grafy to zależy jakie drivery zainstalowałes i czy wogóle zainstalowałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol98 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) co do karty to przepisz mac-a ze starej karty to powinno pomóc.Co do grafy to zależy jakie drivery zainstalowałes i czy wogóle zainstalowałes? zainstalowalem sterowniki do wszystkiego i do grafy najnowsze i bez zmian. a moze cos dodatkowo w biosie trzeba?? co mam dalej robic wie ktos?? a skad mam spisac tego mac-a?? sorki za glupie pytania :) i nikt mi niepomorze?? a moze to wina plyty?? walnieta?? aha fps na poziomie od 2 do 11 załamka , poradzcie cos prosze Edytowane 22 Listopada 2005 przez pol98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 zainstalowalem sterowniki do wszystkiego i do grafy najnowsze i bez zmian. a moze cos dodatkowo w biosie trzeba?? co mam dalej robic wie ktos?? a skad mam spisac tego mac-a?? sorki za glupie pytania :) i nikt mi niepomorze?? a moze to wina plyty?? walnieta?? aha fps na poziomie od 2 do 11 załamka , poradzcie cos prosze prawym na mój komputer /właściwości/sprzęt/menedżer urządzeń/karty sieciowe/nvidia network controller/network adress no i tu wpisujesz starego mac-a.MAC to adres fizyczny karty który wyskoczy ci po uruchomieniu cmd(wiersz poleceń uruchamiany z menu start) i wpisaniu ipconfig /all. Co do grafy to nie mam pojęcia co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol98 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 prawym na mój komputer /właściwości/sprzęt/menedżer urządzeń/karty sieciowe/nvidia network controller/network adress no i tu wpisujesz starego mac-a.MAC to adres fizyczny karty który wyskoczy ci po uruchomieniu cmd(wiersz poleceń uruchamiany z menu start) i wpisaniu ipconfig /all. Co do grafy to nie mam pojęcia co jest. oki siec dziala super po wpisaniu mac-a :) dzieki wielkie, ale pozostaje mi nadal nierozwiazany problem z grafa;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Zrob update biosu na 1.50, moze to nie pomoze ale w kazdym razie nie zaszkodzi. Ostatnia wersja biosu zawiera update VGA. link Moj wynik w 3DMark03 wynosi 915 punktow, nie wiem jak w wersji 01. ------------------------- Asrock K8NF4G, Sempron 2500+64Bit@2,1GHz, GF 6100, DDR 256MB MDT, IBM DPTA-372050 20 GB, LITE-ON LTR-12101B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol98 Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Zrob update biosu na 1.50, moze to nie pomoze ale w kazdym razie nie zaszkodzi. Ostatnia wersja biosu zawiera update VGA. link Moj wynik w 3DMark03 wynosi 915 punktow, nie wiem jak w wersji 01. ------------------------- Asrock K8NF4G, Sempron 2500+64Bit@2,1GHz, GF 6100, DDR 256MB MDT, IBM DPTA-372050 20 GB, LITE-ON LTR-12101B wielkie dzieki za rady wszystko jest juz oki a problem byl chyba przy pierwszej instalacji bo teraz odinstalowalem calkowicie grafike i zainstalowalem na nowo i teraz mam: 3dmark2001: 3802 3dmark2003: 1032 :) a jakosc tej grafiki jest dla mnie na wysokim poziomie hehe widze ze masz podkreconego na 2,1GHz jak to zrobiles?? i czy jest przy tym stabilny?? tzn podaj jakie napiecie podales itd jeszcze raz wszystkim wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Nie znalazł ktoś może programu do podkręcenia grafiki w chipsecie? Może dałoby się ją trochę podciągnąć. Wiem że to sztuka dla sztuki, ale zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Witam, sorki że tak nie na temat ale mam pytanko, jak sprawuje sie karta muzyczna na tej płytce bo zastanawiam się nad jej kupne, zależy mi na dobrej jakości dzwięku. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Witam, sorki że tak nie na temat ale mam pytanko, jak sprawuje sie karta muzyczna na tej płytce bo zastanawiam się nad jej kupne, zależy mi na dobrej jakości dzwięku. :-| Karta jest fatalnej jakości , najgorsza integra z jaka sie spotkalem ale jest to jedyny minus tej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Karta jest fatalnej jakości , najgorsza integra z jaka sie spotkalem ale jest to jedyny minus tej plyty. Dzięki w taki mrazie musze poszukać innej płytki :mur: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nie wiem o co wam chodzi z ta karta muzyczna. Ja nie narzekam jest normalna, wcale nie najgorsza. Chyba za duzo oczekujecie, za ta cena i tak jest dobrze. ------------------------- Asrock K8NF4G, Sempron 2500+64Bit@2,1GHz, GF 6100, DDR 256MB MDT, IBM DPTA-372050 20 GB, LITE-ON LTR-12101B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Nie wiem o co wam chodzi z ta karta muzyczna. Ja nie narzekam jest normalna, wcale nie najgorsza. Chyba za duzo oczekujecie, za ta cena i tak jest dobrze. oczekuje tylko tego aby obsługiwała 4 niezależne kanały i żeby nie wydawała żadnych podgłosów (typu jakieś trzaski czy coś w tym stylu) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mozesz mi napisac czemu to karta nie obsluguje czterech kanalow? Osobiscie uzywam jak na razie tylko dwoch kanalow. Co do trzaskow to nic podobnego u mnie nie wystepuje. Byc moze wina OS-u? Wiem ze na W98 caly czas cos trzeszczalo i stukalo. Pozdrawiam ------------------------- Asrock K8NF4G, Sempron 2500+64Bit@2,1GHz, GF 6100, DDR 256MB MDT, IBM DPTA-372050 20 GB, LITE-ON LTR-12101B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedzel2345 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mozesz mi napisac czemu to karta nie obsluguje czterech kanalow? Osobiscie uzywam jak na razie tylko dwoch kanalow. Co do trzaskow to nic podobnego u mnie nie wystepuje. Byc moze wina OS-u? Wiem ze na W98 caly czas cos trzeszczalo i stukalo. Pozdrawiam oto chodzi że jeszcze tej płyty nie posiadam dopiero się przymierzam do zakupu, z tego co wiem płytka jest ok, tylko jeszcze nie wiem jak kartą muzyczną się sprawuje, potrzebne mi są cztery kanały wmiarę dobrej jakości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Moj drugi super komp biurowy ktory wlasnie wczoraj zlozylem na plycie ktorej temat dotyczy widze ze wymiata przy niektorych. Maszynka delikatnie podkrecona (bardziej dla zabawy niz dla efektu) w 3DM 01 wyciaga 4998pkt (kilka razy az powtarzalem bo myslalem ze sie pomylilem). Niektorzy z Was maja jakies dziwacznie niskie wyniki. Aha, aby nie bylo tomato to konfig typowo biurowy (bo tylko do tego ma sluzyc): Semp 2500+, 512MB RAMku ustawionych na HTT 233MHz sync 2,5-3-3-1T.... a kolega bogi na Athlonie 2,5GHz ma 4264pkt... co jest? BIOS 1.5, stery z plytki. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Wczoraqj kupilem w sumie identyczna plyte tyllko ze produkcji Gigabyte. Dzis zakonczylem oveclockig wycislem ile sie da i tak: proc chodzi na 2300MHz 9*255 HTT 1020 255*4 (sam jestem zdziwiony) pamieci w dualu chodza na 416MHz 3-3-3-6 Wiec mysle ze niezle. Podelrzewam ze gdybym mial mozliwosc podniesienia napiecia na procu to wyniki byly by lepsze, ale i tak uwazam ze za te pieniadze jest conajmniej dobrze!! Pozdrawiam Acha 3dmark 2001 4850, 2003 1350pkt :( Edytowane 28 Listopada 2005 przez Jajo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaztob Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) jakies nowiny z placu boju? pobil ktos wynik klolegi Nicko13 - 310htt?? czy to juz max osiagi plyty? Edytowane 28 Listopada 2005 przez Kaztob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja pobije :) potrzebuje tylko pamiątki i VCore moda ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) jakies nowiny z placu boju? pobil ktos wynik klolegi Nicko13 - 310htt?? czy to juz max osiagi plyty?no chyba sie po grafit do elektronika przejde i pobawie z płytą , czytać kurfa wcześniejsze posty ,nie tylko nicko miał htt310.Grunt to szybki proc i wysokie taktowanie pamięci naraz. właśnie pobiłem rekord,miałem htt........311 buhahahaahh heehe bez podnoszenia napięcia hihi Edytowane 30 Listopada 2005 przez janosikkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaztob Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 sorry janosikkk ze pominalem twoje dokonania ale to tylko przeoczenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...