janosikkk Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Ej mam pytanie.. Mam zamiar zakupić tego Asrocka tylko nie wiem co z grafą..pali mnie później dokupić 6800GS , tylko nie wiem czy sie zmiesci.. jak sadzicie? Zauwazylem ze przy PCI-E x16 na gorze jest radiator ktory ewentualnie moglby blokowac chlodzenie karty czy cos... I jak moglby ktos napisac wymiary owego MoBo bo chcialbym cos sprawdzic :P Z gory dzieki :-P wymiary: 24.4 cm x 20.3 cm Strona producenta sie kłania.... Jak 6800 ma jakis rozp..dolony do maxa radiator no to może być problem,trza by było jakoś zredukować ten od gf6100 integry i wtedy by wlazł na płyte bez problemu. edit. Moze zamienić miejscami radiatory ,tzn tego z nf410 na gf6100 i vice versa???? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez janosikkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Nom spróbuje jesli kupie wszystko okaze sie pod koniec tygodnia ;) Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jest z jedna koscią i z dwoma htt max 290a potem sie kszaczy pszy htt 300 wcale sie komp nie podnosi nawet jak na proc dam 1.6v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jest z jedna koscią i z dwoma htt max 290a potem sie kszaczy pszy htt 300 wcale sie komp nie podnosi nawet jak na proc dam 1.6vHmmm. a czy przypadkiem nie masz starszego sempa pod s754 ale bez obsługi 64 bitów?Z tego co pamiętam to robione były w technologii 0,13 i do oc sie za bardzo nie nadawały... Odpal cpu-z ,on pokazuje w jakiej technologii jest proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 mam sempa z 64 bit i 256 cache taktowanie standart 1600 czyli semp 2800. jusz mie trafia czuje jakis niedosyt z htt290 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 widze ze jusz cisza nikt nic nowego nie wykombinował:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 widze ze jusz cisza nikt nic nowego nie wykombinował:( http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...5/7.html#000100 Spróbowałem tego tricku i okazuje się, że to działa. Wprawdzie nie mogę znaleźć żadnego softu, którym by można było płytę podkręcić z poziomu windowsa, ale jak ustawię 300MHz w biosie i wstawię w autostart ustawianie MAX Async Latency na 8ns, to 300MHz mam 100% stabilnie. Bez tego na 300MHz komp wykrzacza się aż miło, a granica stabilności to 295MHz. Szkoda, ze powyżej 300MHz nie ładuje sie windows, bo by napewno też działało stabilnie z tym ustawieniem. Pozostaje tylko czekać na nowy lub nieoficjalny bios z poprawionym MAX Async Latency. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) właśnie na sieci nie ma zadnych mod bios:( mariushek a jakiego masz sempa?? chyba masz taki problem jak ja:):( Edytowane 2 Stycznia 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Poprosiłem Merilna aby zedytował ten bios i podmienił MAX Async Latency na 8ns jak znajdzie czas to napewno poprawi.Pozdro 600 I'M BACK B) niestety niemoge go dopasc na icq i nieodpowiada na maile :( Edytowane 3 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 WIELKA SZKODA :( DLA WSZYSTKICH ZAPEWNE :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (specjalnie dla jednego niecierpliwego) VMOD - Tabelka z kombinacjami bitów dla poszczególnych napięć dla kontrolera napięcia. 0 - zwarte, 1- rozwarte. Trzeba zauważyć, że procesor wybierając swoje domyślne napięcie zwiera kilka z VIDx do masy. Dlatego nie jest możliwe uzyskanie niektórych napięć. Dla 1.4V - Sempron zwarty jest VID0, VID3 i VID4. Dlatego też wybierać napięcie można tylko zwierajac VID1 i VID2. Oczywiście nic nie szkodzi zamalować wszystkie pola VIDx :) też wyjdzie z tego 1.55V - bo VID0, VID3 i VID4 są i tak zwarte przez proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 dziwne połaczyłem tylko vid2 i mam 1.5-15.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 dziwne połaczyłem tylko vid2 i mam 1.5-15.2V Płyta nieco zawyża odczyty lub daje ciut za wysokie napięcie. Ja przy ustawieniu na 1.55V mam odczyt 1.59-1.61V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 czyli ktore masz połączone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Płyta nieco zawyża odczyty lub daje ciut za wysokie napięcie. Ja przy ustawieniu na 1.55V mam odczyt 1.59-1.61V. VID1 i VID2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Sprawdcie ten program u siebie http://www.biostar.cn/bios2005/常...ver%20Clock.rar , jest to program z Biostara do podkręcania z pod windozy. U mnie niestety nie działa. Ustawcie sobie w A64TWEAKER 0.31 MAX Async Latency na 8ns, podobno duzo wieksze mozliwosci OC> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Sprawdcie ten program u siebie http://www.biostar.cn/bios2005/常...ver%20Clock.rar , jest to program z Biostara do podkręcania z pod windozy. U mnie niestety nie działa. Ustawcie sobie w A64TWEAKER 0.31 MAX Async Latency na 8ns, podobno duzo wieksze mozliwosci OC> U mnie po ustawieniu Max Async. Latency na 8ns, stabilnie mam 2600MHz (325MHz HT). Może by było więcej ale nie chce mi sie sprawdzać. na 2666MHz przechodzi Super PI, ale w 3DMarku się zwiecha. Pewnie pamięci trzymają, bo mam jakieś byle jakie Seitec'i kupione parę lat temu. W każdym razie do 2850MHz dobiłem bez testowania stabilności :) Nie sądziłem, ze zobaczę takie wartości na moim Sempronie 2800 z tą płytą. Aha żeby wszystko ładnie sie samo podkręcało, trzeba zadbać, żeby w rejestrze wpis od np. A64Info (ustawiający MAX Asnc. Latency) był wcześniej od T-Utility. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie jest tak ??:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie jest tak ??:(U mnie jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie tez lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 to fajnie ze nie jestem sam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 widze ze nic nowego ja mam program zeby zedytowac biosa ale niestety na wiele nie pozwala mozna co najwyzej zminiac wartosci ustawienia default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak ktoś zna Angielski to proszę o przetłumaczenie tego posta z OCWorkbench, OK the error just in case u install PCIE card instead of VGA onboard maybe BIOSTAR just write this program for onboard VGA? If u got a Overclock err (BSOD - blue screen of death) go to T-utilites folder edit the file BSpanel.xxx (or some thing like that sorry ... edit the safe fsb return to 200 or some fsb that ur cpu can do, meanwhile no need to reinstall T-utilities and delete folder [smile] ) If anyone modify this program so can work with PCIE VGA plz share with us [smile] here 343 on my ASROCK 754 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=61900 remember about the max async latency 8ns or 9ns may be the best preamble = 7.5ns help alittle too, use A64 Tweaker for the next reboot [smile] good luck u all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) probował ktos wszystkie biosy od tej płytki?? i jakie macie rev. płytki?? moze to jest istotne?? Edytowane 9 Stycznia 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 probował ktos wszystkie biosy od tej płytki?? i jakie macie rev. płytki?? moze to jest istotne?? Ja probowałem wszystkie i najlepsze OC osiągnąłem na najnowszym V 1,50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) to czekamy na bios MOD lub 1.60 :( SPRAWCIE BY MOD BIOS SZYBKO SIĘ POJAWIŁ!!! DUŻO OSÓB NA TO CZEKA!! Edytowane 10 Stycznia 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 odpowiedz jest prosta to niedziala jak masz karte PCI :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 a ja mam zwałe mam MSI K8NGM-V i to nie ma opcji oc nawet htt na 201 nie mozna bo nie ma takiej opcji jedyne co mozna zaliczyc pod oc to vmem do 3.1v i troche ustawien timingów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 widze nic nowego w temacie sie nie urodziło :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 jak z tym biosikiem od Merlina jakies wiesci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...