AMDX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Ma ktoś na tym czipeście (410 lub 430)jakieś problemy z przesyłaniem big plików ?? p.s czytałem jakieś bajki* że coś z lanem tam jest nie tak i z przesyłaniem danych podobno to wina czipestu p.s 2 pare sklepów wstrzymało dostawę płyt opartych na tym czipeście i teraz nie wiem czy kupić tą płyte czy nie ... a propo grafiki gf4 128 bit taki jak w opise jest chyba gorszy od tego 6100/6150 (64 bit (chyba) 475 rdzeń / 2 potki :( 1 wieszchołek :( ) Edytowane 24 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 powiem ci tak most wandet i bf2 dzialaja spox chodz na niskiej rozdziałce co do problemów jakos ja jeszcze niemiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 może nie mniałeś z tego co sie naczytałem kopiujesz plik a on nie działa podobno były jakieś wycieki że to niewypał nvidi z walką przeciw torrentami itp. wiesz o co chodzi :D na jakiej rozdziałece ?? low czy med grafa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 tak, z tego co ja stłyszałem tak własnie jest, jak chcesz skopiowac plik ok 1Gb to sie skopiuje ale potem mogą wystompic błędy w uzytkowaniu pliku, jutro bede na tej płycie sporo kompiorac wiec dam znac jakby cos nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) ok thx dodam jeszcze że podobno nie da się tego naprawić ani za pomocą biosu jak i sterowników a jeśli chodzi o lan to są 2 porty a 1 nie działa ponadto są problemy z zabezpieczeniami lan lukałem na strone nvidi tam cicho siedzą bo plame dali a np. firma gigabyte trąbi Edytowane 24 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 a wracając do tematu to za nic w zyciu nie moge ustawic wiecej niz 319 nawet jak ustawie cpu nb 200. co mnie moze tszymać ma ktoś jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ok thx dodam jeszcze że podobno nie da się tego naprawić ani za pomocą biosu jak i sterowników a jeśli chodzi o lan to są 2 porty a 1 nie działa ponadto są problemy z zabezpieczeniami lan lukałem na strone nvidi tam cicho siedzą bo plame dali a np. firma gigabyte trąbi To są bujdy na resorach, które swego czasu theinquirer.net napisał. Wszystkim wiadomo, ze ta strona to taki komputerowy brukowiec. Gdzieś czytałem swego czasu o tym problemie i: 1. Błedami w transmisji, które rzekomo miały występować ma też być obciążony nForce 4 - ale oczywiście nikt z czymś takim się nigdy nie spotkał. Jedyny udokumentowany gdzieś przypadek okazał się być błędem w firmwarze dysku twardego na SATA, który nie był do końca kompatybilny z płytą. Oczywiście można się czepiać... jak ktoś lubi. 2. nVidia otwarcie mówi, że tylko jeden port LAN jest obsługiwany przez chipset. Jeżeli płyta ma więcej portów LAN, to pozostałe są obsługiwane przez układy innych firm nalutowane na płytę. Dlatego też tylko jeden port jest chroniony sprzetowym firewallem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 na stronie interenetowej asrocka jest cos takiego jak bios V1,5 ale dla windows... czy to oznacza ze mozna go wgrac przez windowsa?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) AMDX, mariushek mówi dobrze. Błędy które ponoć mają mostki 410 i 430 wynikają: 1) błędy dużych plików - ponoć działo się to tylko z jedną z serii dysków Maxtor (winna była niekompatybilność), na innych dyskach brak wzmianek o problemie 2) problem zapory na LAN - juz od mostka nF3 nVidia wspierta TYLKO 1 PORT LAN (na którym tylko w mostku 430 jest zapora ogniowa). Sprytni producenci dorzucają często drugi port (podpięty przez np. PCI) i tam zapora nie ma prawa działać ale zapominają o prostym oznaczeniu który port ma zapore a który nie, stąd problemy. Druga sprawa to że oprogramowanie do zapory na początku było kiepskie, ponoć się to poprawiło ale nie wiem jak jest dokładnie. Tak poza tym płyta warta kupienia (w mojej ocenie oczywiscie:) - zintegrowana grafa, PCIE16, SATA2 czego więcej chcieć za 189zł?) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Marce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 AMDX, mariushek mówi dobrze. Błędy które ponoć mają mostki 410 i 430 wynikają: 1) błędy dużych plików - ponoć działo się to tylko z jedną z serii dysków Maxtor (winna była niekompatybilność), na innych dyskach brak wzmianek o problemie 2) problem zapory na LAN - juz od mostka nF3 nVidia wspierta TYLKO 1 PORT LAN (na którym tylko w mostku 430 jest zapora ogniowa). Sprytni producenci dorzucają często drugi port (podpięty przez np. PCI) i tam zapora nie ma prawa działać ale zapominają o prostym oznaczeniu który port ma zapore a który nie, stąd problemy. Druga sprawa to że oprogramowanie do zapory na początku było kiepskie, ponoć się to poprawiło ale nie wiem jak jest dokładnie. Tak poza tym płyta warta kupienia (w mojej ocenie oczywiscie:) - zintegrowana grafa, PCIE16, SATA2 czego więcej chcieć za 189zł?) Nie wiesz czasem, z którą serią Maxtora są problemy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ja mam maxtory w raid0 i nie widze by cos było nie tak mam 6l200mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) Ups. :D ja mam Maxtora DiamondMax +9 60 G ale jeśli to był pojedyńczy przypadek i (afera z niczego była) to chyba się zdecyduje na ten czipest p.s jak coś mam trudny wybór ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695 lub Gigabyte GA-K8N51GMF-9 nVidia GeForce 6100 & 430 Asrock jest chyba mocniejszy ale z tym gf 4 ( ten co w opisie ) to cienko ... więc trudny wybór Edytowane 25 Stycznia 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jeśli chcesz zostawić grafę to szukaj płyty z AGP (np na ULI). Płyty na nForce mają tylko PCIE (poza nForce3 - tylko AGP) i starej grafy do nich już nie włożysz - chyba że masz ją na zwykłym PCI :). Na Twoim miejscu brałbym jednak coś na nForce 61x0 bo ma integre i wolny slot PCIE16 więc mocniejszą karte zawsze możesz dokupić później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 jakieś nowe wieści z placu boju?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jeśli chcesz zostawić grafę to szukaj płyty z AGP (np na ULI). Płyty na nForce mają tylko PCIE (poza nForce3 - tylko AGP) i starej grafy do nich już nie włożysz - chyba że masz ją na zwykłym PCI :). Na Twoim miejscu brałbym jednak coś na nForce 61x0 bo ma integre i wolny slot PCIE16 więc mocniejszą karte zawsze możesz dokupić później. właśnie tak chce zrobić ... tylko ten 6150 sie nie pylca wole 6100 z 430 lol czytaj wszystko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 jakieś nowe wieści z placu boju?? tak juz mi niepomogą :( nieprzyznają się do blokady. Sorry, ther is nothing more we can do. Best regards, ASRock Support ASRock Europe B.V. Bijsterhuizen 31-51 6604 LV Wijchen The Netherlands www.asrock.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 no to lipa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 no wiec panowie dołącze do was chyba kolo wtorku. Czy jest moze jakas lepsza płyta tak w zakresie 250 zł. musi miec grafe zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 no wiec panowie dołącze do was chyba kolo wtorku. Czy jest moze jakas lepsza płyta tak w zakresie 250 zł. musi miec grafe zintegrowanaLepszej chyba za te pieniądze nie ma. Teraz ten Asrock kosztuje poniżej 190zł. Fakt, że trzeba się pobawić, żeby ładnie podkręcić no i jest problem z przekroczeniem 319MHz bez zmiany mnoznika HT, ale taki np, Gigabyte się o wiele gorzej kręci a jest droższy. Tak naprawdę za tą cenę jest to bezkonkurencyjna płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 mi na kreceniu nie zalezy. ma stablinie chodzic :) wiec pewnie jutro zamówie. pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 przy dobrym procku to 300 bez problemu 24/7 :] bez modów poza biosem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 300 to moze nie ale 295 to napewno bo z tego co widzialem takie byly najnize maksymalne htt na tej plycie. Niestety sam mam taki egzemplarz w domu. Chyba juz wszystkiego probowalem (poza Vmodem) i nic 295 stabilne jak skala a pozniej juz roznie bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 rogal01 a mod biosik?? polecam:) bedzie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 robilem dzisiaj moda na mobo...i plyta nie chciala wstac wogle...a polaczylem tylko to co trzeba czyli VID1 z tym u gory i VID2 z tym u gory.(To u gory to cyna zamknalem te dwa polaczenia.)Patrzalem nawet szklem powiekszajacym czy aby nic innego sie nie polaczylo dwa na raz,czy to cos obok.Ale nic jeszcze usunalem resztki tak zeby bylo idealnie juz rowno az do przesady wykałaczką. I zonk plyta nie wstawala...Usunalem lakier przewodzacy firmy PulsarVolt.wyczyscilem zmywaczem do paznokci,nic...wyczyscilem spirytusem nic....pozniej wkladam mobo(po 5h)...i naszczescie zadzialalo,obecnie nie mam nic na co moge sie przesiasc,wiec moda odloze...lub poprosze kogos o pomoc?? dziwne bo robilem juz proste mody np Pencil mod na grafie 9600xt i zadzialal...za jakies dwa tygodnie bedzie asrock 939dualsata2 i semp 3k+ to sie pobawie tym co mam teraz.pozdr.Pomozcie i powiedzcie co moglem nie tak zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 czy bez moda czy z modem nie moge wiecej jak 319:( Jak zmusic tego asroczka do pracy na wiecej niz 319?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 panowie takich jaj to nie miałem wczesniej :P myslalem ze padła płytaka, okazalo sie ze ona wybrzydza pamieci! dopiero 3 nowa kostka okazała sie sprawna! eh jutro sie berde biosem bawił zobaczymy co da rade zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Czy ktos mi powie jak moda wykonac??Bo laczac VID 1 i VID 2 plyta nie chciala wstac,bylo zrobione bardzo dokladnie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 nico13 nie wiem w czym masz problem ja biore lutownice łącze albo vid1 albo 2 i gotowe 3 minutki nawet płyty i zasilacza nie wyciągam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 jaki biosik polecacie? aha i cpu asynchro z PCI-E? pamieci zeby szły synchro to mam dac na auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...