jonek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Nie mówię że w ogóle nie da się grać - ja też w CoD 2 1024x768 min detale w trybie DX9 mogę grać na poziomie 5-10 fps. Zintegrowana grafa to zintegrowana i nic nie poradzi, rewelacji nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Nie mówię że w ogóle nie da się grać - ja też w CoD 2 1024x768 min detale w trybie DX9 mogę grać na poziomie 5-10 fps. Zintegrowana grafa to zintegrowana i nic nie poradzi, rewelacji nie będzie. przy 512 ramu jest ciezko przy 1gb juz lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 przy 512mb ramu nawet wyniki w smarku są słabe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ale w dx7 w cod2 mozna pograc na high ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dlatego gram w dx7 :D Kurde, kupiłem specjalnie drugą kostkę 256 ddr a tu taki klops :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Dlatego gram w dx7 :D Kurde, kupiłem specjalnie drugą kostkę 256 ddr a tu taki klops :D to lepiej wymien na 512 po 1. bedzie lepiej dzialac w 1 kosci i tak duala niema po 2. w przyszłosci dokupisz 2 i bedziesz mial 1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 genetix chyba zbraknie mhz. 570 idzie i mam tylko 1 opcja jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timotei Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 jak macie ustawiane spread spectrum ALL dać je na disabled ?? CnQ przy sempie 2500/2600/2800 można wyłaczyć spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) czy wlaczysz czy nie niema roznicy w przypadku C'n'Q pojawił sie nowy bios 1.7 co zmienia jeszcze niewiem http://download.asrock.com/bios/754/K8NF4G...A2(1.70)Win.zip Edytowane 21 Marca 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timotei Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) OK to teraz jak polecasz z tym spread spectrum core, HTT, PCIE itd. i co to jest odmiana np. center spread co daje kiedyś wyczytałem że przy OC należy dać Disabled spread spectrum emisja EMI szukam jeszcze jakiegoś softu do chłodzenia procka jak s2kctl np. który chula z tym chipsetem Edytowane 21 Marca 2006 przez Timotei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 nowy bios lipa :( oczywiscie asrock nie dodał opcji z biosu 1.6mod wiec przekroczenie fsb300 niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timotei Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) vdimm ustawione na High Ultra High jakie daje rzeczywiste napięcie mobo Edytowane 22 Marca 2006 przez Timotei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) nie wiem jak wam ale mi gpu na 570Mhz chodzi dobze. 580Mhz w testach :) Edytowane 23 Marca 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=PIKI= Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Widzę, że się trochę rzeczy pozmieniało od mojej ostatniej wizyty. Opo jakie masz chłodzenie na grafice? Ciągle bez wiatraka? Genetix na screenie w SuperPi masz niskie MaxAsyncLatency i ReadPreamble. Ja jak zmieniłem a64 tweakerem MAL z 9 na 8 to momentalnie zwis, i duże artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 jak to ciągle bez wiatraka?? hmm od zawsze mam wiatrak chłodzi dwa chipsety. narazie testuje ustawionka na 580Mhz zobaczymy co bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Widzę, że się trochę rzeczy pozmieniało od mojej ostatniej wizyty. Opo jakie masz chłodzenie na grafice? Ciągle bez wiatraka? Genetix na screenie w SuperPi masz niskie MaxAsyncLatency i ReadPreamble. Ja jak zmieniłem a64 tweakerem MAL z 9 na 8 to momentalnie zwis, i duże artefakty. to zalezne jest od pamieci a64tweaker głownie odnosi sie od pamieci ja mam to samo jak z 8 dam 7 :] Edytowane 23 Marca 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Nagrałem biosa gpu 580mhz, wynik 3Dmark03 1100 pkt. Czemu tak słabo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Cześć od kilku dni mam te płyte. I mam do was pytanie. Gdzie w tym biosie sie zmniejsza HT i mnożnik bo chciałem zobaczyć jakie FSB wyciągnie ta płyta. Nie miałem nigdy wcześniej Asrocka i ten bios to dla mnie czarna magia. Prosze o pomoc. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SulecK Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jak narazie jedyna roznica jaka zauwazylem miedzy biosem 1.6 a 1.7 to to ze w tym nowszym post bootowania wyswietlany jest wyraznie dluzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogurt_junior Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam Mam problem zwiazany z podkreceniem mojego sprzetu : Asrock K8nf4g Sempron 64 2600 box wentylator Kingston 512 400MHz Po pierwsze musze powiedziec ze w tych sprawach jestem zupelnie zielony. Czytam Wasze post od 3 miesiecy i caly czas nie moge dojsc jak przekroczyc 280 CPU freq. Mam Moda biosa 1.6. CLOCK MODE: sync CPU freq: 270 (wszystko dziala stabilnie do przekroczenia 275, na 290 nie dziala windows) SPREAD wszystkie wylaczone C'n'Q wylaczone MEM CLOCK: 166Mhz FLEXIBILITY: wyloczone BANK INTERLEAVING: auto BURST LENGHT: 4bit CL: 3 TRCD: 3 TRAS: 5 TRP: 3 MA TIMING: 1T Moje zasadnicze pytanie to czy moge wyciagnac cos wiecej w biosie nie zmieniajac napiecia procesora(czyli nie malujac bankow). Oraz czy stosujecie jakis program windowsowski do podkecania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Na początek poczytaj sobie artykuł : http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 jogurt junior czy ty myslisz ze te twoje kingstony polecą na 224mhz czyli 448! Ja w to wątpie zmień MEM CLOCK: 166Mhz na 133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Czy karty na pci-e nie tracą swojego potencjału oc na tej płycie, zamierzam kupic ta płytka i za jakiś miesiac dołożyć pełnowartościową grafe gigabyte gf6600 na pci-e no i pytanie czy na oddzielnej karcie pci-e wydajność w grach jest taka sama jak na np nf4 Czy ktoś robil taki porównanie? Edytowane 31 Marca 2006 przez mateuszC93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 Tak , masz tu linka : http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/rev...4G-SATA2/b4.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek_dg Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 witam dawno mnie tutaj nie bylo i mam pytanko po przejzeniu paru wypowiedzi itd zauwazylem BIOS to VGA z wiekrzymi czest. GPU wszystko ok ale czym mam to wgrac jaki program potrzebuje ?? nie bawilem sie nigdy w zmiane biosu grafy wiec wybaczcie ze nie wiem :) z gory dzieki za odp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) to jak to jest z tą podkecalnoscią bo tam nic nie ma o tym tylko ze wynik jest kilkanaście pkt słabszy ale chyba sie miesci w granicy błedu pomiarowego dalej nie wiem czy na tej plycie spadają możliwości oc Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez mateuszC93 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Mam problem zwiazany z podkreceniem mojego sprzetu : Asrock K8nf4g Sempron 64 2600 box wentylator Kingston 512 400MHz Po pierwsze musze powiedziec ze w tych sprawach jestem zupelnie zielony. Czytam Wasze post od 3 miesiecy i caly czas nie moge dojsc jak przekroczyc 280 CPU freq. Mam Moda biosa 1.6. CLOCK MODE: sync CPU freq: 270 (wszystko dziala stabilnie do przekroczenia 275, na 290 nie dziala windows) SPREAD wszystkie wylaczone C'n'Q wylaczone MEM CLOCK: 166Mhz FLEXIBILITY: wyloczone BANK INTERLEAVING: auto BURST LENGHT: 4bit CL: 3 TRCD: 3 TRAS: 5 TRP: 3 MA TIMING: 1T Moje zasadnicze pytanie to czy moge wyciagnac cos wiecej w biosie nie zmieniajac napiecia procesora(czyli nie malujac bankow). Oraz czy stosujecie jakis program windowsowski do podkecania. sposob jest banalny mem-133 max async latency - 8ns-9ns read preamble- 6ns-8ns Timingi zalezne od twoich pamieci opo ma racje 166 to przegiecie dla nich i to na 5-3-3-3 :mur: poroponuje conajmniej 8-3-3-3 lub 8-4-4-3 do 319 podnosisz potem blokada i zmieniasz tylko cpu-link na 200 i jedziesz do bólu. potem wyjscia sa 2 za mało V proc kiepski albo pamieci aby podkrecac maxymalnie trzeba miec 2 dobre pamieci jak do duala,dlatego wiekszosc ma tylko dobre OC na 1 kosci witam dawno mnie tutaj nie bylo i mam pytanko po przejzeniu paru wypowiedzi itd zauwazylem BIOS to VGA z wiekrzymi czest. GPU wszystko ok ale czym mam to wgrac jaki program potrzebuje ?? nie bawilem sie nigdy w zmiane biosu grafy wiec wybaczcie ze nie wiem :) z gory dzieki za odp :)to normalny bios do plyty z zmienionym romem VGA postepujesz jak w aktualizacji biosu płyty to jak to jest z tą podkecalnoscią bo tam nic nie ma o tym tylko ze wynik jest kilkanaście pkt słabszy ale chyba sie miesci w granicy błedu pomiarowego dalej nie wiem czy na tej plycie spadają możliwości oc niema róznicy a nawet jest lepiej poniewaz po przekroczeniu fsb 319 i zmianie cpu link na 200 karta onboard masakrycznie traci na wydajnosci z karta PCi-ex nie ma problemu,przy okazji komplet k8nf4g+winfast6600(350/700)-550pln u mnie :) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek_dg Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 hej GenetiX mozesz mi podac jakas instrukcje jak i co bo cos nie moge sobie poradzic probowalem jakos programem ASRFLASH ale mi nie wychodzi pisze ze brak pliku czy cos a zeby tutaj bardziej nie zasmiecac mozesz mi napisac na gg 4102237 no chyba ze ktos jeszcze nie wiem to mozesz tutaj napisac :) bede wdzieczny za pomoc i sory za moja niewiedze ale kazdy kiedys w koncu zaczynal prawda ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 zipek jak by ci sie chciało poczytać to wszystko byś tu znalazł a robi sie to tak samo. jak wgrywanie biosa z dosa !!!! poczytać nie zaszkodzi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em_dzej Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam Jestem tutaj nowy zakupiłem sprzet na owej płycie nawet zmodowałem biosa :) ale mam problem nigdzie w tym zmodowanym biosie nie widze opcji zmiany max async latency ani read preamble max co moge osiągac to FSB 285 proc to semp 2600+. pamiątki 512 jakieś nanya na pokładzie mam jeszze galaxy 6600 Z gory dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...