Pozzo Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 witam :) mam zamiar uzyc tej mobo do renowacji kompa siostry (+ 512 kingston, sempron 2600 ) tylko ze w kompie siostry jest nowy zasilacz tracer 400 W ale BEZ wtyczki 4pinowej 12v napotkalem info ze bez tej wtyczki plyta nie ruszy jest ktos komu ruszyla ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 ja bez tej wtyczki jechałem :) i nie było0 problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekj Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Cze All. Ja mam płyte główną GIGABYTE z kartą integrowaną GF6100 jak mogę podkręcić tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feral Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 witam, mam pytanie odnośnie tej płyty: czy wejdzie na nią chłodzenie typu zalman 7000 (ew. pentagram 92) -być może ktoś ma ? wymaga on 55mm wolnego wokół socketu (nic wyższego niż 39mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 jak ci to pomoze, ja mialem zalozony Golden Orb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Płyta ma chyba kilka rev, jest pomiędzy nimi jakaś większa róznica czy to praktycznie to samo ? Są jakies kóre lepiej/gorzej się kręca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feral Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Są 3 wersje: 1.K8nf4g-SATA2 2. K8nf4g-SATA2 R2.0 3.K8nf4g-VSTA ta druga ma dźwięk HD, a wersja VSTA to niby jest gotowa na windows VISTA. Przeglądałem instrunkcje z 1 i 2 i różnic poza dźwiękiem nie zauważyłem. @Radeon dzięki, każde info się przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ahaa i mialem kiedys pentagrama ale CU80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Wiecie co odkryłem? Po włożeniu athlona na tą płytę w biosie uaktywnia się opcja zmiany napięcia procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 wow bo da się podnosić pamięcie na tej płycie dla procków z C'n'Q :D aż do bagatela do 1.45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 u mnie można do 1,55V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antjacek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Napiszcie proszę jakie macie usatwienia w biosie bo na moich ma max 270 MHZ (niestabilne) Czy ustawiacie Overclock - CPU,PCI Async Jakie macie CPU frequence PCI Frequence (MHz) Memory Clock i oczywiście inne opcje biosu Bardzo proszę o pomoc bo kupiłem nowy sprzęt i kicha. Liczyłem na 280 MHZ. Takie wartości by mi wystarczyły. Przy ustawieniach pamięci na 166 Mhz wydajnośc spadła w 3Demarku 2001 do 993 puntów a przy ustawieniach 225 Mhz czyli 1810 Ghz procka i pamięciach na 200 Mhz mam 4390 pkt. liczyłem na szybszy procesor ponieważ często obrabiam filmy mpg ale przy wydajności grafiki na poziomie 993 pkt. to praca staje sie mordęgą. Napiszcie proszę jakie parametry trzeba ustawić żeby podciągnąć procek do 280 mhz ale żeby wydajnośc grafiki nie padła na łeb na szyję. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antjacek Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Udało się Jestem heapy ! :-) mam 300 mhz na procesorze pamięci chodzą na 200 mhz W 3demarku 2001 mam 4100 pkt. oczywiście przy pamięciach 133 ale myślę że troche za mało eksploatuje pamięci Timing 33393 to troche za mało ale nie wiem czy warto coś grzebać. Komputer stał się wyraźnie żywszy. A myślę żę obróbka filmów będzie dość znacznie przyśpieszona. SUPER płyta - a tak się bałem Asrocka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 witam :) mam zamiar uzyc tej mobo do renowacji kompa siostry (+ 512 kingston, sempron 2600 ) tylko ze w kompie siostry jest nowy zasilacz tracer 400 W ale BEZ wtyczki 4pinowej 12v napotkalem info ze bez tej wtyczki plyta nie ruszy jest ktos komu ruszyla ?? 1. Wczoraj testowane po odłączeniu kabelka 4 pin - czarny ekran. :mur: (może to przez to że bardzo nietypowy zasilacz jes w tamtym konfigu) 2. Niewiem czy kogos to interesuje ale w sumie jak przetestowałem to napisze.... na tej płycie działa Turion :) ale troche problematycznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 panowie a moze jakis rekordzik nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw23 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam A oto moje wyniki na tej płycie(żadna rewelacja): CPU 2100 (300x7) HT 900 RAM ddr266 191 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feral Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 @Spookie ja też sprawdzałem czy pójdzie na zasilaczu (seasonic) bez dodatkowej wtyczki 4pin, wentyle działają, ale ekran czarny, do biosu wejść nie można - być może jakieś zabezpieczenie. Na zasilaczu z 4pin (fortron) wszystko oczywiście ładnie śmiga. Ja mam na tej płycie Mobilnego Semprona 2800+ 25W (z demontażu lapka :D )i wszystko pięknie chodzi, włącznie z funkcją PowerNow! (trochę inna zasada działania niż cool'n'quiet -więc na wielu płytach są problemy). Płyta polecana na zagranicznych forach właśnie pod mobilne procki. ps. mimo ,że to micro ATX ,na płycie spokojnie mieści się Zalman 7000b AlCu, takiego zamontowałem ze wzglęgu że mobilny Semp nie ma IHS'a a ten zalmanek jest na śruby i trzeba by się mocno starać,żeby rdzeń ukruszyć :lol: . Teraz się zastanawiam jaka grafa wejdzie (gniazdo blisko radiatora)- coś z okolic galaxy 7300GT/7600 GS (zalmanowski wentyl), bądź pasywnie chłodzone na silent pipe (gigabyte'a) lub asusa. Ogólnie to płyta wypasik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 2. Niewiem czy kogos to interesuje ale w sumie jak przetestowałem to napisze.... na tej płycie działa Turion :) ale troche problematycznie...Moglbys napisac jasniej o problemach przy dzialaniu duetu turion+ asrock?? Jestem zainteresowany zakupienie turiona wiec bylbym bardzo wdzieczny i ewentualnie jeszcze o potencjale OC twojego modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Można wgrywać zmodowane biosy na płyty z nowej rewizji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 @feral Jak ci się kręci ten mobilny Semp ? (daj screana z CPU-Z). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 a ja mam pytanie co do rev. tych płytek - niby ta VSTA jest ciut tańsza, czy da się zmodować na 1,55v tak jak poprzednią oraz czy wyniki w OC będą również na takim poziomie jak na poprzedniku? :unsure: Chcę kupić tą płytke B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Wie ktoś może czy na tej płycie działają pamięci ECC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Jakiej wersji clockgena używacie? Mam płytkę na tym samym chipsecie i mam problem z clockgenem 1.0.4.7 (wywala błędy przy uruchmianiu)... >>dukepl: Extreme Addict twierdzi, że nF4 obsługuje pamięci ECC - ja zaryzykowałem i kupiłem - zobaczę czy działają jak dotrą do mnie... EDIT: Widzę, że wczoraj wyszedł nowy clockgen - zobaczę czy działa... Edytowane 11 Października 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 u mnie jak narazie 2400 mhz czyli 300 HTT na sempiku 2800+ bez żadnych modów czy innych dupereli :) Coś mało smarków mam - 4300 a bios wgrany z 500 na GPU oraz przyznane 128mb dla VGA z 512 ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Pomózcie jeśli to możliwe... Czy do płyty ASROCK K8NF4G-VSTA da sie jakos wgrać tego czarodziejskiego biosa ? Czy jestem skazany na pare tweaker-clockgen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 No przecież jest to opisane - przeczytaj temat od początku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) No przecież jest to opisane - przeczytaj temat od początku :)No to czytam jeszcze raz od poczatku ale po prostu asrflash stwierdzil ze nie jest to odpowiednia plyta do biosu i nici z podkrecania... A przyjedzie do niej w poniedzialek venice 754 3000+ 2000mhz i trza by pokrecic... P.S. przeczytalem caly topic od poczatku po raz trzeci i nie ma ani slowa czy mod biosa da sie wgrac do modelu vista... Edytowane 20 Października 2006 przez Grolshek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Jakiej wersji clockgena używacie? Mam płytkę na tym samym chipsecie i mam problem z clockgenem 1.0.4.7 (wywala błędy przy uruchmianiu)... >>dukepl: Extreme Addict twierdzi, że nF4 obsługuje pamięci ECC - ja zaryzykowałem i kupiłem - zobaczę czy działają jak dotrą do mnie... EDIT: Widzę, że wczoraj wyszedł nowy clockgen - zobaczę czy działa... No i co z tymi pamięciami ECC ? Działają Ci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Nie, ale za to działają z moim starym Soltekiem KT600 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 No to czytam jeszcze raz od poczatku ale po prostu asrflash stwierdzil ze nie jest to odpowiednia plyta do biosu i nici z podkrecania... A przyjedzie do niej w poniedzialek venice 754 3000+ 2000mhz i trza by pokrecic... P.S. przeczytalem caly topic od poczatku po raz trzeci i nie ma ani slowa czy mod biosa da sie wgrac do modelu vista... weź inny plik ASR z paczki od jakiegoś innego biosu - mi tez pokazywało że bios nie pasuje i mam się wypchać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...