Grolshek Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) weź inny plik ASR z paczki od jakiegoś innego biosu - mi tez pokazywało że bios nie pasuje i mam się wypchać ;)Co prawda juz zamowilem epoxa pod tego venice ale zostaje mi sempron wiec zaraz sprobuje jeszcze raz... P.S. Oczywiscie dalsze proby nic nie daly... Moze moglbys podac na grolshek@o2.pl paczuszke dzieki ktorej Tobie sie udalo ?... Edytowane 22 Października 2006 przez Grolshek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) nie, niestety nie moge Ci podać bo nie pamiętam która paczuszka mi zadziałała a nie mam stacji dyskietek w kompie. Poza tym masz wszystkie paczki na tym forum, w tym temacie więc nie idź na łatwizne tylko wykaż się jako taką chęcią zmiany tego biosu - samo się nie zrobi EDIT - mam pytanko. Co to właściwie jest NB link i CPU Link? Edytowane 23 Października 2006 przez Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) Czy moge wgrać do Asrocka K8nf4g VSTA , OC biosa 1.6 z Asrocka K8nf4g Sata2 ... normalnie już mam dość nie moge znaleść żadnego biosa do VSTA a ten z SATA2 jest wypasiony ... czy jak zrobie taki manewr to zchrzanie płyte ?? probował ktoś tego ?? :D Edytowane 6 Listopada 2006 przez Ower_lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 poradzcie co wziac SATA2 czy VSATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Witam. Właśnie półtorej godziny temu kupiłem tą płytke na allegro, mam nadzieje ze będe jej szczęśliwym posiadaczem. Wersja oem, wiec pewnie zadnych sterów do płyty nie dostane. Czy wszystko można ściągnąć ze strony asrock'a? Przeglądałem kilka stron w tym temacie, pewnie za jakiś czas przejrze wszystkie, ale pytam już dziś jaki najlpiej procek do tego kupić? Po prostu najwolniejszego semprona i próbować na nim coś kręcić, czy dla lepszych wyników dołożyć troche kasy i kupić np jakiegoś 3000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Stery najlepiej pobierać ze strony Nvidii. Te ktore są na stronie ASRocka są zwykle stare. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Stery najlepiej pobierać ze strony Nvidii. Te ktore są na stronie ASRocka są zwykle stare. Ale mówisz o sterach do zintegrowanej grafiki? Też tak myślę, ale do całej reszty rzeczy na płycie, jak np muzyczna, sieciówka itp to już chyba ze strony asrocka? A co z procem? Jaki brać? W sumie kupiłem tą płyte zeby było dość tanio sie przesiąść z socket a na coś szybszego, wiec chyba wezme jakiegoś najtanszego semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Z tego co się orientuję, to ta płyta na modyfikowanych BIOSach jest w stanie pójść na HTT300 ustawionym z BIOS. Sempron 2600/2800 ma mnożnik 8x, więc możesz liczyć na 2,4GHz - na tych procesorach nie można zmieniać napięcia na tej płycie. Wyższe Semprony i Atlhony (Venice) mają możliwość podniesienia napięcia do 1,45V, ale raczej i tak więcej niż 2,5-2,6GHz nie zrobisz, chyba, że trafi ci się naprawdę dobry procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Mi sie ostatnio udało wycisnąć z Asrocka K8nf6g i Semprona 2800+ - 2700 mhz ... w sumie to nie wiem czego brakło czy płyty czy procka ... sam byłem w szoku ... płyta wstała na FSB 339 ... mówie o wartościach na których komp sie butował , ale na 2500 pewnie był by stabilny ... potencjał ten konfig ma potworny ... składam takich kilka tygodniowo i zawsze jest stabilne 2400 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mi sie ostatnio udało wycisnąć z Asrocka K8nf6g i Semprona 2800+ - 2700 mhz ... w sumie to nie wiem czego brakło czy płyty czy procka ... sam byłem w szoku ... płyta wstała na FSB 339 ... mówie o wartościach na których komp sie butował , ale na 2500 pewnie był by stabilny ... potencjał ten konfig ma potworny ... składam takich kilka tygodniowo i zawsze jest stabilne 2400 mhz. Szkoda, że nikt nie pisał o potencjale tej płyty na oc troche wcześniej i dlatego zakupiłem używke oem asrock'a k8nf4g. A tak kupiłbym może model wyższą nówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Bardzo Was proszę o ponowne zamieszczenie zmodowanego biosa 1.6 bo link podany na forum nie działa a nigdzie indziej go nie moge znaleść :( Help Me Edytowane 28 Grudnia 2006 przez dukepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 dołączam się do prośby kolegi. Poproszę o bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Zdobyłem już ten bios więc zamieszczam do niego link : BIOS MOD 1.6 Wraz z biosem w linku znajduje sie program do flashowania. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez dukepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to fleszuj pierwszy. Nie ma za bardzo pewnosci ze ten bios rzeczywiscie pasuje. Jak sfleszujesz to daj znac czy ci plyta wstala;] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukepl Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 to fleszuj pierwszy. Nie ma za bardzo pewnosci ze ten bios rzeczywiscie pasuje. Jak sfleszujesz to daj znac czy ci plyta wstala;] :) Sfleszowałem i płyta wstała. Link jest pewny bo sam go uploadowałem. Pliki dostałem od jednego z userów forum , wiec nie ma co sie bać :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 ok dzieki. Wieczorem sfleszuje. Mi na biosie 1,7 proc szedl na 290mhz i sie wywalal w windowsie. Moze ten mod bios cos pomoze. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Witajcie Złożylem kompa na podstawie tej płyty głównej. -Asus K8V-VM Via K8M890 -zasilacz 400W -2x512mb -1 kostka 333mhz 2 kostka 400mhz Elixir ze starego kompa -dysk80 western ze starego kompa +2 napędy i niby ok ale nie końca, od czasu do czasu po tym jak komputer pochodzi jakiś czas różnie ale przeważnie kilka godzin następuje zawieszenie systemu. To znaczy na ekranie monitora pokazują się poziome kolorowe pasy i nic już nie można zrobić. Po resecie znowu chodzi przez jakiś czas.To samo wystąpiło po formacie dysku. Nie zawsze sie wiesza ale dosyć często . Bardzo dziwne wszystko niby ok ale... proszę o porady Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jakiej firmy ten "zasilacz 400W" :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 coś takiego http://www.adapter.pl/eshop/view_product.php?product=7799 gość w sklepie mówił ,że za taką cenę jest ok. Czy może przez stary dysk się wiesza, ale w poprzednim normalnie wszystko było ok. To raczej yak jakby od grafiki zintegrowanej?' Nie wiem co o tym sądzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zasilacz do kitu. Te tracery to taka sama półka jakościowa co słynny Codegen. 400W ma tylko na naklejce. Jak najszybciej zmien na jakiś normalny zasilacz (nie Codegen, ColorsIT, Megabajt, Procomp, Ropla, Tracer itd.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 No tak ale to są nowe częśći i powinno chodzić normalnie a już napewno nie może się resetować komp bez pzryczyny? Będę musiał zanieść kompa do sklepu niech gość to wyjaśni. Dzięki za pomoc Szczęśliwego Nowego Roku Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 A jeszcze jedno czy istnieje jakiś program który pokażę co jest nie tak. Jakiś testujący który np poinformuje ,że np zasilanie jest nie tak ,albo grafika itd. Poprostu żebym mogl stwierdzić co jest nie tak i co jest przyczyną zawieszania komputera Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Nie ma takiego programu. Zmień zasilacz bo to on na bankjest przyczyną. Znając życie w sklepie powiedzą ci że z kompem wszystko jest ok lub dadzą ci taki sam złom. A dużo lepszego Fortrona lub Deltę dostaniesz już za 50zł na Allegro. BTW na przyszłość nie pisz 2 postów jeden pod drugim. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witajcie Złożylem kompa na podstawie tej płyty głównej. -Asus K8V-VM Via K8M890 -zasilacz 400W -2x512mb -1 kostka 333mhz 2 kostka 400mhz Elixir ze starego kompa -dysk80 western ze starego kompa +2 napędy i niby ok ale nie końca, od czasu do czasu po tym jak komputer pochodzi jakiś czas różnie ale przeważnie kilka godzin następuje zawieszenie systemu. To znaczy na ekranie monitora pokazują się poziome kolorowe pasy i nic już nie można zrobić. Po resecie znowu chodzi przez jakiś czas.To samo wystąpiło po formacie dysku. Nie zawsze sie wiesza ale dosyć często . Bardzo dziwne wszystko niby ok ale... proszę o porady Dzięki za pomoc Nie napisałeś jaki procesor, ale pewnie Sempron? Na twoim miejscu dałbym jakiś nadmuch na mostek północny... bo coś mi się zdaje, że po prostu ma za gorąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 tak sempron 3000 Dzięki za rady tak zrobie i zbacze czy coś to da. a ten czipset na który poisze via rzecywiście jest bardzo gorący ale nie wiem czy to normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Mostek północny to ten, na którym jest radiator :P. Ale w sumie to możesz dać nadmuch na obydwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek811 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zrobiłem jak napisaleś dałem dodatkowy wentylator na te chipsety i na razie chodzi bez zwiechy Zobaczymy jak dlugo pochodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Czy ma ktos zamontowanego freezera64 PRO na tej płytce? Czy są jakieś komplikacje i czy trzeba cos przy montarzu kombinować? Czy zawadza o inny sprzęt? Prosze o szybka odpowiedz??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 U mnie frezer wszedł, ale zostało tylko kilka milimetrów przestrzeni miedzy nim a radiatorem chipsetu. Problemu z montarzem nie miałem, ale niewiem jak będzie u ciebie bo ja montowałem na podstawkę od sillencera64. Przy montarzu tego sillencera musiałem odgiąć parę listków na radiatorze chipsetu :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 czy ktoś może wrzucic zdjęcie złącza do którego podłącza się kabelki, od lampek Hdd, power, reset i zaznaczyć gdzie się podpina kabelek do resetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...