GenetiX Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 jak sami niezrobimyu czegos to raczej niebedzie biosmoda Merlin nieodpowiada na PW,IRQ :( Chyba sobie odpuścił,pozatym forum hslabu wyglada jak miało paść,ciekawe jaka maja srednia postu na dzien. chyba ponizej 0,..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galanonim Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Jest już nowy bios 1.6 do tej płyty. Podaję link do niego Bios 1.6 K8NF4G Edytowane 14 Stycznia 2006 przez galanonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Jesli ktos juz testowal prosze o relacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Jesli ktos juz testowal prosze o relacje Nic się nie zmieniło. Dalej Max Asychronous Latency jest ustawione na 6ns. Pisałem do supportu asrocka jakieś 3 tygodnie temu, żeby poprawili domyślną wartość tego parametru na 8ns, ale mnie centralnie zlali. No cóż... a podobno mają taki super support. Dostali nawet nagrodę na ocworkbench za najlepszy support. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Maksymalne stabilne fsb jakie osiagnolem na tej plycie przy Sempronie 2800 to 295. Powyzej tej wartosci wiesza sie w grach 3d. Mam pytanie czy to juz jest maksium tej plyty czy moze procesor potrzebuje napiecie bo jedzie na standardowym (ustawienia w biose takie jak na polecie na forum oraz 1 kostka ramu,bios 1.6 ) bo nie wiem czy oplaca mi sie wydawac kase na lakier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Maksymalne stabilne fsb jakie osiagnolem na tej plycie przy Sempronie 2800 to 295. Powyzej tej wartosci wiesza sie w grach 3d. Mam pytanie czy to juz jest maksium tej plyty czy moze procesor potrzebuje napiecie bo jedzie na standardowym (ustawienia w biose takie jak na polecie na forum oraz 1 kostka ramu,bios 1.6 ) bo nie wiem czy oplaca mi sie wydawac kase na lakier To nie jest maksimum tej płyty, ale z obecnym biosem wyżej nie podskoczysz, niezależnie od napięcia na procu. U mnie jest to samo z biosu dochodzi do 295MHz. Z windowsa po zmianie Max Asychronous Latency idzie duuużo więcej. Dobiłem do 356MHz (2850MHz na procu) nim mi się zrestartował (na procu mam 1.55V). Zostawiłem go na 325MHz, żeby było stabilnie i wartość zegara okrągła :) 2600MHz. Jakby się dało bios zmodyfikować, to by super się kręciło, ale jakoś nie widać żeby ktoś to miał zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 napewno poleci wyzej,widzialem juz 345 fsb na tej plytce sam zrobilem 310,tez niedlugo bede moda robił(jak kupie chlodnice do wc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) mariushek jaki masz mostek NB : nVidia ID02F5 rev A2 czy NB : nVidia ID02F1 rev A2 ja F5 moze dlatego ci dziala T-utiliti pewnie masz F1 Edytowane 14 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) no to czekamy na mod bios lub na bios 1.7 :( Edytowane 14 Stycznia 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 witam zamierzam przerzucic sie na ta płytke powodem jest marnowanie grafiki z podpisu ;] nie gram wcale wa wdomu jestem raz w tyg. ;] czytalem gdzies test igigabyta i tam w 3dmarkach wynik ok 8k a tu tylko 5k. Od czego to zalezy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariushek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 mariushek jaki masz mostek NB : nVidia ID02F5 rev A2 czy NB : nVidia ID02F1 rev A2 ja F5 moze dlatego ci dziala T-utiliti pewnie masz F1 mam F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 a wiec tak T-ultility działa jak zainstaluje wczesniej WARPspeeder,ale niestety nie moge zmienic FSB gdyz wykrywa mi 0 i Vcore mam też 0 :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 U mnie to samo, zwiekszenie taktowania pamieci spowodalo zawieszenie systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) hurrrraaaaa jest bios mod 1.6 defaultowo ustawione lan-disabled usb2.0 auto CnQ-disabled mozliwosc zmiany maualnej Async.latency do 11ns i read preamble do 11ns dopiero go testuje jest swietny 315 w biosie ale ogranicza mnie chyba proc :( robie zaraz pełnego Vmoda niedlugo bedzie ogolno dostępny jak ktos ma pytania to na PW niesmiecmy w tym temacie nie pytac co jak gwarantuje ze to nie sciema biosa mam narazie jako jedyny. Proponujecie jeszcze jakies zmiany?? Edytowane 18 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 HURA HURA HURA NARESZCIE!! ZOBACZYMY CO Asroczek potrafi:) Jestem chętny na ten biosik jak moge go dostać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Pytanie: czy OC z dwiema kościami pamięci (w moim wypadku 2x512 D43) nadal jest gorsze niż z jedną (biorąc pod uwagę inne biosy)? Edytowane 18 Stycznia 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) narazie w biosie dojechałem do fsb330 moj proc chyba ma dosc mam vmoda na 1,55V chyba ciut za mało pertraktuje dodanie zmiany vcore,ale chyba to bedzie niemozliwe cierpiwosci bedzie biosik Edytowane 18 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Dawaj biosik na jakis serw i daj sciagnac :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 właśni dobra myśl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 sorry jeszcze niemoge obiecałem pertraktuje jeszcze dodatkowe opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 A kiedy bedziesz mogl Mistrzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ty sie tak nie podlizuj :-P lepiej wymysl co jeszcze mozna zmienic.Wyslalem na PW moje propozycje do GenetiXa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Napiszecie może jak to jest z dwiema kościami? Na jakie HTT mógłbym liczyć przy pracy z 2x512, bo wywalenie jednej kości mi się absolutnie nie widzi? No i czy jest jakikolwiek sens sprzedania starej dobrej NF7 z mobilem i grafiką dla tej płyty i sempa (ten zintegrowany GF mi bardzo odpowiada)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Napiszecie może jak to jest z dwiema kościami? Na jakie HTT mógłbym liczyć przy pracy z 2x512, bo wywalenie jednej kości mi się absolutnie nie widzi? No i czy jest jakikolwiek sens sprzedania starej dobrej NF7 z mobilem i grafiką dla tej płyty i sempa (ten zintegrowany GF mi bardzo odpowiada)??? Proc i wydajnosc pamieci napewno wzrosnie,tym bardziej ze Twoj mobil sie tak slabo o/c :P na tej plytce przy dwoch kosciach jak na razie bez mod biosu na 2.2,2.3 ghz pojdzie wiec wydajnosc lepsza.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) powiem tak jezeli kupisz ta plyte i dobry procesor to od 300 wzyz zaden problem,a zintegrowana grafa przy 1gb ramu pozwala nawet na gre w battlefiled 2 800x600 min detale most wanted 800x600 srednie detale. Podstawa to procesor w wysokim o/c ramy mozesz dostosowac,a co do pamieci to ja mam teraz 2*256 i 310 bez problemu, mam słaby proc :( nicko13 pytanie dlaczego przy fsb 310 masz tak wolne 1MB SuperPI ja na takim samym fsb mam 37sek. Edytowane 19 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Dzięki Panowie za odpowiedź, więc już chyba nadszedł czas na zmiany :D (grafika już na allegro zaistniała, teraz tylko sprzedać wszystko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Genetix fajnie ze biosik zrobiony. Ja poprosze o ile to mozliwe o spis software do modyfikacji biosu,sam sie chętnie pobawie a wynikami z resztą podziele.Know how mi niepotrzebne tylko programy do edycji.Sesje mam to i brak czasu na dłubanie w necie.... Pozdro wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 powiem tak jezeli kupisz ta plyte i dobry procesor to od 300 wzyz zaden problem,a zintegrowana grafa przy 1gb ramu pozwala nawet na gre w battlefiled 2 800x600 min detale most wanted 800x600 srednie detale. Podstawa to procesor w wysokim o/c ramy mozesz dostosowac,a co do pamieci to ja mam teraz 2*256 i 310 bez problemu, mam słaby proc :( nicko13 pytanie dlaczego przy fsb 310 masz tak wolne 1MB SuperPI ja na takim samym fsb mam 37sek. Nie wiem dlaczego...teraz mam jakies 41 sekund przy pamieciach na (256 jednostronne)247 2T 2.5,3,3,7 nie wiem powiedz co jak ustawic.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a5tro Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam, tez zastanawiam sie nad kupnem tej plyty . Teraz posiadam gigabyte k8mv800 z radeona 9200se ... ktory zawiesza sie dosc czesto, procka (a64 2800+) jak podkrecam to grafa siada co chwilka .. nie wiem co nie tak . Chcem kupic to plyte i chodzic na zintegrowanej grafie jakis czas a potem dokupic cos ala x1300 ... oplaca sie tai interes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Genetix fajnie ze biosik zrobiony. Ja poprosze o ile to mozliwe o spis software do modyfikacji biosu,sam sie chętnie pobawie a wynikami z resztą podziele.Know how mi niepotrzebne tylko programy do edycji.Sesje mam to i brak czasu na dłubanie w necie.... Pozdro wszystkim. biosik gotowy ale ja niemam software do modyfikacji niestety niepomoge ci :( Witam, tez zastanawiam sie nad kupnem tej plyty . Teraz posiadam gigabyte k8mv800 z radeona 9200se ... ktory zawiesza sie dosc czesto, procka (a64 2800+) jak podkrecam to grafa siada co chwilka .. nie wiem co nie tak . Chcem kupic to plyte i chodzic na zintegrowanej grafie jakis czas a potem dokupic cos ala x1300 ... oplaca sie tai interes? Dzięki Panowie za odpowiedź, więc już chyba nadszedł czas na zmiany :D (grafika już na allegro zaistniała, teraz tylko sprzedać wszystko) Jeżeli ktoś chętny na zestaw Asrock+Procek to walcie do mnie na PW wszystko nowe na gwarancji sklepowej: Proc - 3 lata gw. Płyta - 2 lata gw. Płyta+semp2600+ = 499 pln Płyta+semp2800+=509 pln Płyta+athlon642800+=645 pln Płyta+athlon643000+=659 pln Moge przez aukcje wystawic Co do ciebie nicko to niewiem dlaczego taki słaby masz wynik ja mam ND link -auto SB link -auto i mam 1T nawet przy 2 kosciach Bios praktycznie gotowy jest zmiana mnożnika zmiana Vcore oczywiscie procesor musi miec C'n'Q wiec niewszyscy beda mogli skorzystac dzis chyba wam udostepnie już. Edytowane 19 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...