bogie Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Byle by to nie był fake... Też bym się pisał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) dla niedowiarków jak widac bios z wczorajsza data :] Edytowane 19 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 kiedy mozna sie spodziewać biosika?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) niedlugo pertraktuje jeszcze zmiane napiecia na RAM i zmiane ultrahigh,normal,low na cyfry Wiem ze wszyscy już chcą ale jeszcze chwile cierpliwości Edytowane 19 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Widze ze posluchales mnie :) Dzieki :) Przyda sie to.Pozdrawiam i oczekuje na biosik :).Gdyby pozniej bylo jeszcze cos co bym wymyslil(po wydaniu biosa dla ludzi) czy bedzie mozliwosc ze ten ktos wyedytuje?? biosik gotowy ale ja niemam software do modyfikacji niestety niepomoge ci :( Jeżeli ktoś chętny na zestaw Asrock+Procek to walcie do mnie na PW wszystko nowe na gwarancji sklepowej: Proc - 3 lata gw. Płyta - 2 lata gw. Płyta+semp2600+ = 499 pln Płyta+semp2800+=509 pln Płyta+athlon642800+=645 pln Płyta+athlon643000+=659 pln Moge przez aukcje wystawic Co do ciebie nicko to niewiem dlaczego taki słaby masz wynik ja mam ND link -auto SB link -auto i mam 1T nawet przy 2 kosciach Bios praktycznie gotowy jest zmiana mnożnika zmiana Vcore oczywiscie procesor musi miec C'n'Q wiec niewszyscy beda mogli skorzystac dzis chyba wam udostepnie już. Twoj wynik pewnie lepszy ze wzgledu na pamieci.Pisalem jak moje chodzą :( polecam Ci zmienic Cpu NB i SB link na 600mhz wykrzesisz jeszcze troche fsb a wydajnosc nie spadnie.Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 @genetix zmniejsz sobie sygnaturke bo jakis mod sie zaraz doczepi a po co masz zarobic ostrzezenie za nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) niesadze 310 max powyzej juz stabilnosc coraz mniejsza a 315 robie jeszcze 3dmarka03 bez zwiech zmiana cpu i nb link nic nieda proc ma dosc :(,wiec ja nie poszaleje na fsb :] ale wy ehhehehe a co do pamieci to testowałem na 2*256 elixir 400 jednego mam elixira na kosciach nanya i idzie na 520Mhz przy 9-4-4-3 na tej plytcie wiec niesadze ze to wina pamieci a superPI zrobilem na 1*256 fsb310 mem okolo 500MHz przy dzielniku 166 i wynik 37.84sek Edytowane 19 Stycznia 2006 przez GenetiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) pytanko z innej beczki asroczek pokazuje dobre temperaturki?? nie zaniza nie zawyża?? i gdziejest czujnik temperaturki płyty głównej?? GenetiX kiedy podzucisz nam biosika?? :) Edytowane 20 Stycznia 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy86 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam posiadam ww płyte juz jakies 2 mniesiace wszytko bylo ok do chwili gdy przeinstalowałem system. (nie robiłem tego na tej plycie 1 raz) Po zainstalowaniu nowego windowsa chce odpalic filma a tu wał jakies zilone krzaczki niby cos tam w tle widac ale niewiele, okno z filmem pokryte zieelonym koorem( głos slychac). Podobnie jest w grach np: quake 3 widac rozmazane menu i nic wiecej nie da sie zrobic niby slychac ze gra chodzi jak sie zmienia menu ale nic pozatym. Zmienialem juz sterowniki restartowałem bios plyty dalej to samo. Wszytsko jest w pozadku i obraz jest ok tylko po wyinstalowaniu wszytskich sterownikow a pozostawieniu tylko tych z windowsa. Prosze o jakas wskazówke co z tym fantem zrobic. Posiadam sempron 2600+ 64bit 512 DDr 400 kingston hhd 200gb WD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 czekam na jeszcze jedna odpowiedz i mozliwe ze dzis bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Miejmy nadzieje ze nie tylko procki z cnq..... bo cała idee ch.. strzeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Może da się dorzucić dodatkowe dzielniki dla pamięci w tym nowym modbiosie? 150 byłby chyba mile widziany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Miejmy nadzieje ze nie tylko procki z cnq..... bo cała idee ch.. strzeli. niestety zmartwie cie tylko z C'n'Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogie Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No to czekamy spokojnie. Mam nadzieję, że i mi coś ten biosik pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 dzielniczek 100 by pasował na pamiątkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 183 też mógłby byc (o nim i o 100 zapomnialem) niestety zmartwie cie tylko z C'n'Q - wielka szkoda:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosikkk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 niestety zmartwie cie tylko z C'n'QAj chyba zle zaczaiłem.... genetix twój proc tez nie ma cnq(dopiero sempy3000 i wyzej),trza po prostu nadmienic ze przy procach bez cnq regulacja dzielnika procka nie jest dostępna a modbios sie tak czy inaczej sprawdzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Teraz ja sie pogubiłem... Zmiana mnożnika proca - NIE Zmiana Vcore (bez przeróbek na płycie) - TAK czy tez NIE??? Oczywiście pytanie odnośnie proców bez C'n'Q Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Marce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wg mnie na załączonym screenie widać zmianę mnożnika i napięcia dla procesorów z obsługą C'n'Q. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhoho Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wg mnie na załączonym screenie widać zmianę mnożnika i napięcia dla procesorów z obsługą C'n'Q. Twisty ma racje na screenie jest ewidentnie podlaczony procek z CnQ bo mam sampa 3000 i tez tak mam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marce Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) OK, 3000+ i wyżej mają C'n'Q ale niższe nie. Więc na 2600+ mnożnika nie zmienię (raczej i tak nie potrzebuję go zmieniać) ale co ze zmianą Vcore dla tego proca??? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Marce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Do GentiXa Troche mnie dziwi twoje zachowanie. Wypowiedzi typu pertraktuje, nie dam bo obiecalem wydaja mi sie dziecinne. Moglbys napisac cos madrego typu bios jest w fazie testow i moze byc nieobliczalny dlatego dla waszego dobra dostep do niego jest ograniczony . Zwlaszcza ze z tego co piszesz nie jestes jego autorem tylko co najwyzej testerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 chyba szybko biosa nie dostaniemy:( chyba że jestem w błędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 PONIEWAŻ WSZYTKIM SIĘ UDZIELA NIECIERPLIWOŚĆ K8NF4G-SATA2 1.6 MOD BIOS Dodana opcja zmiany Max async latency od 2 do 11ns Read preamble od 2 do 9,5ns Wgrywasz na własną odpowiedzialność Bios został przezemnie sprawdzony działa bez zarzutów. >>> LINK DO BIOSA <<< Bios akutalizować w dosie: 1.Formatujemy dyskietkę systemowo 2.dogrywamy 2 pliki do dyskietki zawarte w paczce 3.uruchamiamy komputer z priorytetem na FDD1.44 4.wpisujemy w dosie komende >> asrflash.exe K8NMOD.rom << Bios zaktualizowany. co do pana Rogal01 to jestes cham,bios mialbyc na moj wlasny użytek,a chce sie nim podzielic trzeba bylo samemu kombinować a nie czekac az ktos podstawi pod nos gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 DZIEKI GENETIX WIELKIE DZIEKI WRAZE#NIA OPISZE W NIEDZIELE BO WŁAŚNIE WYJEŻDZAM ... ŻYCZE WSZYSTKIM WYSOKICH O/C:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twisty Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wielkie dzieki! Bios dziala i to jak ;) Juz bez zadnych ceregieli procek dziala na fsb 300. To tylko pobiezny test, ale czuc potencjal. Jutro sprawdze jak wiele da sie wycisnac z mojego sempa 2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhoho Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wielkie dzieki GenetiX!!! ale pobawie sie nim ja skoncze sie bawic a raczej zmagac z nowym dyskiem :-) a tak z ciekawosci to na jakim procku go testowales??? pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal01 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Bios zaktualizowany. co do pana Rogal01 to jestes cham,bios mialbyc na moj wlasny użytek,a chce sie nim podzielic trzeba bylo samemu kombinować a nie czekac az ktos podstawi pod nos gotowe Nie chcialem jakos cie urazic ale jestem zwolennikiem open source. Z doswiadczenia wiem ze pisanie a jakiegos projetku samemu a w grupie to zupelnie inna bajka. Mysle ze na tym forum znalazlo by sie wielu chetnych do pomocy. W kupie sila jak to sie mowi tylko zeby tak bylo kazdym pomyslem nalezaloby sie dzielic i przedstawic co i jak zostao zrobione do tej pory. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Rogal01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 ja go niezmieniłem niemam programu do edycji wiec nic ani sam ani w grupie niezrobimy asrock jest antyOC wiec pomocy do edycji niewypuszcza. taki jak w podpisie niestety mnie ogranicza,ale do 330 postuje sie komp ale wiecej niz 310 na nim niezrobie :( jutro mam miec innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 kto wiecej wykręci jest szansa na rekord mrozy duze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...