Skocz do zawartości
jim43

Opłaca Się Zmienić 9250 Na 9550 ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, miałem zamiar kupić radeona 9800 ale kasa się niestety upłynniła i wychodzi na to że z pozostałej części stać mnie ewentualnie na radeona 9550 - tutaj pojawia się moje pytanie ...

czy opłaca mi się wymieniać mojego 9250 na 9550 ?

tzn . napewno będzie różnica w wydajności ale czy na tyle duża żeby się opłacało ?

widziałem wyniki 3dmarków , ale może ktoś dokonał ostatnio takiej zamiany i wie z doświadczenia ?

dzięki za wszelkie info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz sobie sam czy grasz

- w HL2 na max det. w 1024x768

- w D3 medium w 800x600

- Far Cry w 800x600 w High i czesc w med

- NFS U2 - 800x600 High

Jezeli nie potrafisz w to grac teraz w miare plynnie na takich ustawieniach to oplaca sie zmieniac.

Biore oczywiscie pod uwage, ze pozostaly sprzet masz na jakotakim poziomie (AXP + 512ramu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój sprzęt to XP 1700+ 512 ramu , co do powyższych to nawet jakoś idzie , ale np w nfs ug2 momentami coś tam lubio się przyciąć , zwolnić i ogólnie ... natomiast z d3 już znacznie gorzej - tznb teoretycznie przeszedłem ale nie mogę powiedzieć żeby jakoś grafiki mnie oczarowała - no i momentami lubiła sobie dość ślimaczyć ... :-| z tego więc wynika że chyba się opłaca ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie karty dysponują raczej podobnym potecjałem przy taktowaniach na default, ale....9550 to legendarny tani demon OC, którego wydajnosc po takim eksperymencie moze wzrosnąć od 30 do 50%. Wskazuje ofkoz 9550 o 9250 zapomnij chyba ze tylko klikasz w 2D a nie łoisz w 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh stary kupuj karte i bedziesz mial luzik. A te lepsza karte to w przyszlosci bys kupil. Tak na marginesie, ja sie przesiadlem z ge force 2 na r9550 to wkoncu poznalem, co znaczy slowo 3d ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi