mythbuster2005 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Czesc chcialbym zmienic swojego GF2GTS w quadro co jest mi potrzebne do przelutowania rezystorow? czy ktos sie juz w to bawil? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) Ej zrobilem tego moda na podstawie tego http://www.geocities.com/tnaw_xtennis/Quadro1-2.htm poprostu trzeba przelutowac dwa rezystory R121 na R122 i R123 na R124, najlepiej aby zrobił ci to jakiś elektronik z dobrymi zdolnosciami bo rezystory sa bardzo małe, po tym dobrze jest zflashowac biosa na referencyjne Quadro, i juz masz Quadro. Powodzenia PS. Miłego szukania rezystorów ;] PS2. Potrzebna jest oczywiście lutownica a najlepiej jakaś niemagnetyzująca szjjeee :wink: Edytowane 8 Października 2005 przez MD0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythbuster2005 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ej zrobilem tego moda na podstawie tego 1688839[/snapback] tranzystory namierzylem musze przejsc sie po sklepach elektronicznych itp mam nadzieje ze nie wezma duzo za robocizne pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 mam nadzieje ze nie wezma duzo za robocizne 1689189[/snapback] Nie powinni :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) A nie da sie przy pomocy RivaTunera? W moim przypadku przy jego użyciu z GeForce'a 3 TI 500 zrobiłem Quadro DCC... Edytowane 8 Października 2005 przez AragornPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C64 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 A nie da sie przy pomocy RivaTunera? W moim przypadku przy jego użyciu z GeForce'a 3 TI 500 zrobiłem Quadro DCC... 1689229[/snapback] Da się, trzeba mieć tylko jakieś starsze sterowniki (44.xx), bo nowsze nie dają się przerobić :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 No to w czym problem?? Ze sterownikiem?? A co masz teraz na gf2 jakies 6xxx czy 7xxx sterowniki. Przecież najlepiej gf2 chodzą ze starszymi sterami a nie nowymi. Też mi problem. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Da się, trzeba mieć tylko jakieś starsze sterowniki (44.xx), bo nowsze nie dają się przerobić :x 1689233[/snapback] U mnie ten 3 TI przerobił sie na najnowszych sterach (to było jakoś na początku września)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C64 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 U mnie ten 3 TI przerobił sie na najnowszych sterach (to było jakoś na początku września)... 1689346[/snapback] A mój gf4 za nic w świecie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Czy przerobienie Gf'a na quadro daje duzy skok wydajnosci, czy to tylko tak dla picu??:> Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mythbuster2005 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 chcialbym przerobic ta karte hardwareowo zeby nie byc zmuszonym do bawienia sie w stery za kazdym razem jezeli chodzi o wydajnosc w grach to skok jest jedynie w openGL glownie chodzi o odblokowanie funkcji graficznych uzytecznych w programach do grafy 3d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) Po pierwsze softwaerowe przerobienie nie jest tak wydajne jak oryginalny Quadro, poprostu uaktywania sie nowe efekty obslugiwane przez programy graficzne. Edytowane 8 Października 2005 przez sucker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...