Skocz do zawartości
..::EDW/\RT::..

Polski Program Do Obsługi Lcd Odsłona 2

Rekomendowane odpowiedzi

Program jest super! Po kontakcie z autorem, który mi pomógł przy ustawieniu niekórych parametrów uważam, że jest to jeden z najlepszych programów dostępnych do tego typu zabawek :wink: -->> liteon0 :D

Edytowane przez luckrauze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem co sie stalo ale po przeczytaniu tego posta kliknelem zeby zgasic podswietlaenie i zgasilo sie a wyswietlacz dalej wyswietlal to co powinine....

dziwne...

natazie wiecej problemow w urzywaniu nie zauwazylem tylko konfiguracja jest dosc skomplikowana ale bede musial kiedys nad tym przysiasc

planujesz moze zrobic zegar pelno ekranowy (jak w jalcd dla 4x20) bo to bardzo fajny i przydatny bajer

[update]

wyjasnilo sie ten blad wyskakuje przy niektorych schematach stron... ale niechce mi sie badac i dochodzic kiedy sie tak dzieje :P

Edytowane przez Th0m4S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Th0m4S

Gdybyś jednak doszedł jaki czynnik wplywa na niepoprawne zachowanie LCD przy podswietleniu bym byl wdzieczny. Może to jakas funkcja wszystko miesza albo cos sam nie dojde bo nie mam sterowanego programowo podswietlenia.

luckrauze

Dziękuje za uznanie.

P.S w przygotowaniu wersja 2.1 programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi