Camis Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Dobra, czy w takim razie znajdzie sie tu osoba, ktora kupiła opaske ze szczerej checi pomocy fundacji, a nie dla samego posiadania oryginalnej opaski?? Ja, kupilem i nie nosze, i nie mialem zamiaru nosic (only clock) // Według mnie, to te opaski wygladaja obciachowo na reku :lol: Edytowane 11 Października 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dla mnie idiotyzm. Tak jak juz kiedys pisalem. Kilkatysiecy nastolatkow zobaczylo to w MTV czy Vivie jak hiphopy sie z tym obnosza i pomyslalo "ja tez moge". Dam sobie reke uciac ze 90% osob naszacych te opaski na samym poczatku nawet nie wiedzialo czego symbol nosza. Poprostu nowa moda ktora szybko przeminie. Jak mam pomoc to wchodze online na swoje konto i leje pieniadze a nie wspieram fabryki gumowych zabawek. Czasami warto pomyslec. Taki symbol kosztuje a skoro placisz na walke zrakiem, glodem, bieda czy innymi kataklizmami i chorobami to chyba warto aby calosc tych pieniedzy zostala spozytkowana na te cele a nie na produkcje gadzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Cala ta sytuacja...poprzez takie dyskusje jest bez sensu bo powoduje ze kupowanie,noszenie opasek stanie sie "obciachowe" a nie o to chodzi.Kupujesz opaske, serduszko WOŚP-nie tylko pomagasz finansowo(koszt wyprodukowania opaski czy naklejki to tylko promil jej ceny). NOszenie tego typu nazwijmy to ozdob wyraza twoje poparcie dla tego typu inicjatywy lub przeciwstawienie sie czemus.Ktos tam pisze ze opaski "stand up speak up"bialo czarne sa bez sensu w Polsce(gdzie Olisadebe kibice rzucali banany na boisko)-wiekszych bredni nie slyszalem tym bardziej ze chodzi o szeroko pojeta tolerancje.To wlasnie ludzie nieswiadomi wystawiaja takie opinie takim inicjatywom.Przykre w calej sytuacji sa 2 rzeczy:Podroby(ludzie chetniej by kupowali gdyby sie tego nie obawiali ze zasilaja konto zlodzieji) oraz pustaki ktore kupuja opaski a nawet nie sa swiadomi tego po co to jest, dlaczego jest np czarno biale albo zoltego koloru.ja sam posiadam zolta opaske LAF, zawsze mialem przeswiadczenie ze moge zachorowac na raka.W sobote bylem na pogrzebie dziadka ktory zmarl na raka.Imponuja mi ludzie ktorzy potrafili przejsc pieklo zyby zwyciezyc ta chorobe.Solidaryzuje sie z nimi i jezeli tylko bede mogl pomoc zrobie to a ludziom noszacym opaski bo: Inni nosza, dla szpanu, nieorginalne z napisami happy,life long albo bez napisow po prostu wspolczuje. Apropos gratuluje moderatorowi,(ktory nazywa to Idiotyzmem)wypowiadajacemu sie nademna podejscia do sprawy. Edytowane 11 Października 2005 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dziekuje, dziekuje. Za co te gratki?? Czy to ze jestem moderatorem mowi o tym ze nie moge miec wlasnego zdania na jakis temat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dziekuje, dziekuje. Za co te gratki?? Czy to ze jestem moderatorem mowi o tym ze nie moge miec wlasnego zdania na jakis temat?? 1694779[/snapback] Zupelnie nie to...(chociaz wyroznia cie to w tej nazwijmy to tweakowej spolecznosci) po prostu nie pamietalem twojego nicka a to ze jestes moderatorem tak. proponuje ten OT do usuniecia Panie mode....sorry Jonathan-ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 To tylko taka moda (sezonowa). Takie same lamerstwo jak noszenie komórek "na smyczach" :lol2: Na ręce nawet nie chce mi sie nosić zegarka, co dopiero jakiś kawał gumy... Nie lubie także jak mi coś dynda na szyi (może oprócz MP3 Playera)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dla mnie idiotyzm. Tak jak juz kiedys pisalem. Kilkatysiecy nastolatkow zobaczylo to w MTV czy Vivie jak hiphopy sie z tym obnosza i pomyslalo "ja tez moge". Dam sobie reke uciac ze 90% osob naszacych te opaski na samym poczatku nawet nie wiedzialo czego symbol nosza. Poprostu nowa moda ktora szybko przeminie. Jak mam pomoc to wchodze online na swoje konto i leje pieniadze a nie wspieram fabryki gumowych zabawek. Czasami warto pomyslec. Taki symbol kosztuje a skoro placisz na walke zrakiem, glodem, bieda czy innymi kataklizmami i chorobami to chyba warto aby calosc tych pieniedzy zostala spozytkowana na te cele a nie na produkcje gadzetu. 1694715[/snapback] ale pomyśl... jaki był by zysk jeżeli nie było by tych opasek.... wydaje mi się ze znacznie mniejszy ponieważ dzięki temu że stało się to modą ludzie to kupują i nie zaleznie od tego co z tym zrobią kaska tak i pojdzie tam gdzie ma iść ktos tu juz pisał o serduszkach WOSP... to działa na tej samej zasadzie, jak dajesz kase wolontariuszowi tez dostajesz cegiełkę... jak robisz przelew na WOSP to dostajesz list z podziękowaniami co też kosztuje, tak sie przyjeło i to cieszy ze zostałeś doceniony za pomoc. i nie mowie tu o tym syfie z hazet bo to jest zwyczajne żerowanie. A pyzatym co maja smycze na komórki do fundacji charytatywnych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Slavok wlasnie wszystko byloby ok, gdyby opaski byly jedne. A teraz rzucilo sie nasie fundacji, setki gazetek i tysiace producentow robiacych wlasne opaski. I jaki to ma teraz sens?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Slavok wlasnie wszystko byloby ok, gdyby opaski byly jedne. A teraz rzucilo sie nasie fundacji, setki gazetek i tysiace producentow robiacych wlasne opaski. I jaki to ma teraz sens?? 1695909[/snapback] Chodzi o interes, a nie o sens... Po prostu te "inne" firmy, chca zarobic, dzieki Armstrongowi, bo Ona sprzeda za 9-15 zeta, a w kiosku czy na targu kupisz "dzieci ulicy" za 5 zeta :angry: :|... I co to jest fair :?: Jest to Twoim zdaniem wspierac fundacje czy gazetke :wink: :?: Wlasnie dlatego kupilem od Cmx'a, oryginalna, aby wesprzec fundacje Armstronga i zrobic "bardzo mala rzecz", dla ktorych moge tylko tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Wlasnie dlatego kupilem od Cmx'a, oryginalna, aby wesprzec fundacje Armstronga i zrobic "bardzo mala rzecz", dla ktorych moge tylko tyle... 1695994[/snapback] To szkoda, ze mozesz tylko tyle. Jak bedziesz naprawde chcial komus pomoc, to przelejesz kase na odpowiednie konto (choćby te 5 zł). Czesc ludzi porownuje opaski do serduszek i dyplomow WOSP - jest to złe porownanie. Do symboli Orkiestry nic nie mam, a wiecie dlaczego?? Ponieważ nie staly sie one czescią MODY. Gdyby LAF przyznawało pamiatkowe dyplomy, albo figurke roweru do postawienia na pólce (odpowiednik serduszek), to niczego bym sie nie czepial. Nie czepiam sie rowniez ludzi, ktorzy opaske trzymaja w domu. Ale OBNOSZENIE sie z opaska jest smieszne - rownie dobrze mozna chodzic w koszulce z napisem: "Wspomogłem Organizacje Charytatywną - Jestem Dobrym Człowiekiem". Wyszedlbyś na ulice w takiej koszulce? No własnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Czesc ludzi porownuje opaski do serduszek i dyplomow WOSP - jest to złe porownanie. Do symboli Orkiestry nic nie mam, a wiecie dlaczego?? Ponieważ nie staly sie one czescią MODY. 1696385[/snapback] A jakie to ma znaczenie czy cos jest modne czy nie?? wazne zeby pieniadze dla fundacji byly a jezeli jest to modne i spolecznie popierane (jak widac nie przez wszystkich) co pozwala zebrac wieksza sume to czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 A jakie to ma znaczenie czy cos jest modne czy nie?? wazne zeby pieniadze dla fundacji byly a jezeli jest to modne i spolecznie popierane (jak widac nie przez wszystkich) co pozwala zebrac wieksza sume to czemu nie.Poniewaz to prowadzi to wielkich naduzyc i niszczy całą idee. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 To niestety prawda...ale wazniejsze jest to ze dzieki naglosnieniu sprawy wiele ludzi zwrocilo uwage na problem walki z rakiem, rasizmem, glodem a ludzie rozumni nie beda kupowali opasek powodowani trendem tylko checia niesienia pomocy(moze to zludne ale chcialbym w to wierzyc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 To niestety prawda...ale wazniejsze jest to ze dzieki naglosnieniu sprawy wiele ludzi zwrocilo uwage na problem walki z rakiem, rasizmem, glodem a ludzie rozumni nie beda kupowali opasek powodowani trendem tylko checia niesienia pomocy(moze to zludne ale chcialbym w to wierzyc)Osobiscie nie sadze, aby ktos za sprawa opaski na nadgarstku "zwracał uwage na problem walki z rakiem" bardziej, niz bez tej opaski. Smiem nawet twierdzic, ze znaczna czesc ludzi, noszących opaski nawet nie wie, iż sa one symbolem walki z rakiem. To wlasnie jest spowodowane modą. Gdyby chodzilo o np. pamiatkowy dyplom za wplate na konto (vide WOSP), to kazdy wiedzialby, na co wplaca i pewnie wplacilby wiecej. Poza tym idea nie zostalaby wypaczona przez jakies zalosne podrobki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Moje kumpela nosi 4 opaski na jednej rece (2x oryginala i reszta jakies podrobki). Watpie ze nosi to aby pomagac komus... wozi sie z tym jak taczka gnoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 rownie dobrze mozna chodzic w koszulce z napisem: "Wspomogłem Organizacje Charytatywną - Jestem Dobrym Człowiekiem". Wyszedlbyś na ulice w takiej koszulce? Ja tak. Co prawda mógłby to być napis w stylu: "Wspomogłem Organizacje Charytatywną - Jestem Dobrym Człowiekiem. A Ty na co wydałeś te 5 PLN?" A co do "opasek" to każdy ma swoje zdanie. Jednak prawdą jest, że teraz jest to lans/moda/szpan... No ale jeśli choć gro ludzi kupi "prawdziwą", wspomagającą opaskę to dlaczego by nie? Godni potępienia są jedynie Ci co próbują zarobić na akcjach charytatywnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie wiem czy wiecie, ale pojawily sie nowe opaski...:angry: Nazywaja sie bialo-czerwoni... Sa ta 2 opaski splecione ze soba, ktore rzecz jasna nosi sie na jednej rece... Jedna z nich jest czerwona, druga biala... Sa wykonane z sylikonu... Ciekawe ile do cholery jeszcze bedziemy miec 'premierowych' opasek w tym kraju...:angry: To juz przechodzi wszelkie granice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Teraz pewnie wejdą nowe opaski dla komputero-maniaków ze zamiast "ulica" w kilkunastu językach bedzie pisać komputer i każdy el0 tweakowiec bedzie musiał taką mieć!!! :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nieźle, niedługo el0 tapeciary będą nawet na nogach te opaski nosiły [ bo ręce całe w innych opaskach ] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Moja koleżanka ma opaskę z Reporter'a a kolega z Diverse'a. Jak go spytałem po co to kupił, odpowiedział: "Bo to jest z Diverse'a!" :blink: Edytowane 15 Października 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...