Skocz do zawartości
pintek

Dobra 17crt

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zamierzam nabyć monitor wiec po wielu poszukiwaniach upatrzyłem sobie philipsa 107p50 . Jednak ostatno trudno go dostać a jego cena straszenie poszła w góre do ~650 :sad:

Czy opłaca się tyle za niego dać czy lepiej zdecydowac się na jakiś inny?.

Wymagania to: odświerzania=>100@1024x768, wysokie pasmo przenoszenia > 200hz, wysoka jasność i kontrast, nie zależy mi raczej na jakiś wielkich rozdzielczościach, mile widziana funkcja powiększania jasności.

Byłbym wdzięczny za polecenie topowych 17crt nie ustępujących philipsowi 107p50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grrr... Mam nadzieje, ze przejzales juz to forum i znalazles kilka tematow o CRT 17" w gaszczu tych wszystkich informacji o LCD :> Jesli nie to poszukaj sobie opinni o tych Samsungach i Philipsach wlasnie.

Philipsa moge spokojnie polecic, pod warunkiem ze nie trafisz na zadnego bubla. Mam ten monitor, ale staram sie byc obiektywny ;) Wszystko jest jak najbardziej ok, a nawet i lepiej, nie zaluje wydanej kasy, swietne kolory, geometrie da sie ustawic b. dobrze wiec nie ma co nazekac. Przy czym swego czasu w Polsce duzo osob nazekalo, ze musieli oddac ten monitor do serwisu, bo cos sie tam dzialo. No niby od czego jest gwarancja, ale po co sie bawic w oddawanie do serwisu, itd...

Nikt Cie raczej nie namowi do kupna tego czy innego, bo to ma byc twoja decyzja. Ja moge tylko powiedziec, ze warto jak najbardziej wziac tego Philipsa ;]

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie tego samsunga moge mieć za ~510, więc chyba nie ma co przepłacać tymbardziej że philips jeszcze dwa tygodnie temu kosztował ~450 a teraz ~650.

Mam jeszcze pytanie czy ten kineskop DF ma funkcje rozjaśniania obrazu podobnie ja MB(magic braight)?.

Czy może ktoś dać opinie na temat: iiyama 407 i mag 796pf2 . Czy te firmy robią dobre monitory bo przeważnie każdy poleca samsungi i philipsy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi