s0lid Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam. Dzisiaj byłem w bydgoskim Media Markt w celu znalezienia taniego komputera dla mojego taty, który potrzebuje PC do internetu, filmów, pisania czegoś, skype i to praktycznie wszystko. Znalazłem kompa firmy NTT za 1099 zł W skład wchodzi m.in Celeron D 2.53 GHz 256 DDR Dysk 80GB Jakaś płyta pod P4 :P Radeon 9250 128 MB Dźwięk zintegrowany Zasilacz modecom'a ;] Sprawa jest nastepująca. Jestem praktycznie zdecydowany, ale zastanawia mnie kwestia gwarancji. Chodzi o to, ze z tyłu na obudowie są dwie plomby. Nie pisze na nich plomba gwarancyjna a raczej "Jakosc NTT" czy cos takiego. Chodzi o to, ze mój tata nie potrzebuje 80GB dysku i chciałbym go podmienić na dysk 10 GB + 20 GB i teraz nie wiem czy nie strace gwarancji. Czy ktos z Was kto pracuje w MM albo chociaż sie zna na tych kompach i ich gwarancji mógłby się wypowiedzieć odnośnie tego zagadnienia? Z góry dziękuje i pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 podobno mozna otwierac bude ;] ale niemozna nic wyjmowac, tylko wkladac (tak kiedys slyszalem od pracownika MM) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ja bym nigdy nie kupił takiego zestawu...! Nie kupuj celeronów, jak już to semprony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 a nie wyjdzie taniej zlozyc jakis zestawik za te 1099?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Jak dorabiałem w sklepie komputerowym oni robili tak że jesli zerwałes plomby z ich komputera to pozastawała ci gwarancja taka jaką dawał producent na poszczególne cześci. A żeby sie dowiedziec jak to jest w MM to najlepiej zapytaj się w mm to bedziesz pewny :). A tak pozatym twojemu tacie potrzebny aż taki drogi komp do pisania, skype filmów i netu straczyło by spokojnie coś za 400-500 zł z allegro jakiś zestawik na p3 albo na jakimś duronie, a te 500 zł mógłbyś zainwestowac w większy dysk i nie tylko ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 za 1100 zł złożysz fajniejszy zestaw ;-) a o gw. zapytaj i to nie tylko panów z mm ale i z ntt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 kompow nie kupuje sie w sklepie z pralkami :P a jakosc ntt hmm az mnie ciarki przechodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 OMG!!!! To [ciach!]o kosztuje 1100zł?!?!? Człowieku! Ja za 700zł złożyłem: Płyta Epox 8rda3i procek sempron 2600 + whisperrockV 512 ram ddr400 elixir radeon 9200 128/128 zasilacz fortron 300W buda z taśmami i fdd mycha optyczna a4tech klawiatura tracer 6900 w 3dmarku 2001 bez kręcenia. tak więc uciekaj stamtąd!!! 1689225[/snapback] Bomba, jeszcze hdd 80GB i nagrywarka DVD... i mam to samo bo zapomniałem nagrywarke DVD wymienic na początku topica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Wszystko pisze na stronie NTT System proszę o to link do ich Warunki Gwarancji 25. Nabywca traci uprawnienia gwarancyjne w przypadku stwierdzenia przez Serwis: - naruszenia plomb lub nalepek gwarancyjnych, a także usunięcia lub zatarcia numerów seryjnych; - wszelkich prób napraw, przeróbek lub zmian konstrukcyjnych podejmowanych przez nieuprawnione osoby lub firmy; - uszkodzeń wynikających z sytuacji opisanych w pkt. oraz niniejszych warunków; utraty karty gwarancyjnej. Już lepiej sam coś złóż :) Pozdrawiam :) p.s. moje zdanie na temat komputerów NTT System jest BARDZ NEGATYWNE !! Edytowane 9 Października 2005 przez -=agent=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Zloz se jakiegos kompa sam, ja za swoj, zaplacilem ~ 1300zl(z 1 dyskiem i nagrywara cd) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpkarlito Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Wiem, że temat ten jest przestarzały, ale mam dla was użytkowników komputerów stacjonarnych NTT System wspaniałą nowinę dzięki, której będziecie w 100 % pewni, że białą nalepka czy też plomba NTT System Kontrola Jakości jest ZRYWALNA Oto dokument który dostałem z serwisu NTT ... Wystarczyło napisać na serwis(małpa)ntt.com.pl i odpowiedzieli w ciągu 15 min. Szanowny(a) Panie/Pani W odpowiedzi na Pana/Pani zapytanie pragniemy poinformować, że firma NTT System dopuszcza wykonanie rozbudowy komputera NTT System przez użytkownika we własnym zakresie. Biała plomba na obudowie komputera z napisem: " NTT System S.A. Kontrola jakości" nie jest plombą gwarancyjną i jej zerwanie nie powoduje utraty uprawnień gwarancyjnych na całe urządzenie. Jest ona świadectwem, zarówno dla Państwa jak i dla Serwisu NTT, że nie nastąpiła ingerencja do wnętrza komputera przez osoby z poza kręgu pracowników NTT System (Produkcja, Serwis). Jednakże proszę wziąć pod uwagę, że po zerwaniu powyższej naklejki ewentualne uszkodzenia mechaniczne lub elektryczne spowodowane przez nieumiejętnie lub błędnie przeprowadzone prace instalacyjne podzespołów mogą być rozstrzygnięte na niekorzyść właściciela komputera, w związku z czym przy rozbudowach Państwa sprzętu zalecamy korzystanie z naszych Serwisów bądź Autoryzowanej Sieci Partnerów Serwisowych. Dokonywanie jakichkolwiek wpisów w karcie gwarancyjnej może być wykonane tylko i wyłącznie przez Serwisy NTT System oraz Autoryzowanych Partnerów Serwisowych. Informacje o Serwisach NTT System i Autoryzowanych Partnerach Serwisowych dostępne są na witrynie internetowej www.ntt.pl. W razie jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym Serwisem Centralnym: tel. 0 (22) 773-62-10, fax. 0 (22) 773-62-29 e-mail: serwis(małpa)ntt.com.pl Z poważaniem Serwis Centralny NTT System. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ech ta naiwność :) Tylko Cię zachęcili do zerwania plomby. A niech Ci się teraz spali zasilacz. Zgadnij na kogo zgonią i jak się wymigają od realizacji gwarancji ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Havoc... ja zrywałem plomby z niejednego NTT i jakos nigdy nie miałem odmowy naprawy.... Ogolnie NTT sie poprawiło... Zasilacze tylko DELTA DPS350 lub 400 w najsilniejszych zestawach Fortron 450. mobasy to asus gigabyte..foxconn. itd itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) mobasy to asus gigabyte..foxconn. itd itd...Tylko co z tego jak są to najnizsze modele gorsze od wielu innych płyt w podobnych cenach.. W zasadzie te płyty są ladowane przez kazdego producenta w PL(NTT, Perfektus, PC Factory). Cięzko jest znalezc cos innego niz jakis lowendowy asus lub gigabyte. Edytowane 18 Lipca 2009 przez SGJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 ale lowendowy asus czy gigabyte to normalna płyta, do normalnego użytku (nie oc). natomiast ecs czy albatron (ta firma już chyba nie istnieje, co nie?) do normalnego użytku się nie nadają, a kiedyś regularnie lądowały w składanych kompach. to samo zasiłka - delta czy fortron to dobry zasilacz, a megabajt, czy codegen to bomba z opóźnieonym zapłonem, a lądowały w marketowych kompach regularnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 A nie taniej by było złożyć może coś pod Bartonika? Ogólnie mówiąc to składając na części wyjdzie dużo taniej, i dużo pewniej, wraz z gwarancją. Nie wiem czym kierują się ludzie kupując komputery ze sklepów... Super zaawansowane warunki gwarancyjne, brak opakowań, brak możliwości modyfikacji (swobodnej), często również brak jakiegokolwiek back-upu czy to sterowników czy systemu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 najczęściej takie osoby kirują się własną ignorancją i często ceną. często też ulotką/reklamą telewizyjną/gadaniem sprzedawcy, ale to wszystko jest pośrednim efektem ignorancji. dlaczego nazywam brak wiedzy o sprzęcie ignorancją? bo sam brak wiedzy nią nie jest, ale nie-ignorant nie znając się na czymś przed zakupem zasięgnie rady kogoś, kto się zna, a w efekcie nie kupi kompa w tesco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) ale lowendowy asus czy gigabyte to normalna płyta, do normalnego użytku (nie oc). natomiast ecs czy albatron (ta firma już chyba nie istnieje, co nie?) do normalnego użytku się nie nadają, aMiałes kiedys lowendowego asusa? Pewnie nie... ECS'a to pewnie tez oceniasz na podstawie konstrukcji sprzed ~7-10 lat... I tak własnie powstają mity gdzie idzie człowiek do sklepu i bierze lowendowego asusa zamiast przykładowo asrocka w tej samej cenie, który ma znacznie wieksze mozliwosci a i jest mniej problemowy. No bo przeciez asus to asus... Edytowane 18 Lipca 2009 przez SGJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Tak tylko jak są robione low endowe asusy czy gigabyte'y? Bierzesz lepsza plyte, wycinasz to czy tamto i zmieniasz nazwe. A asrock? Wyszlo im pare fajnych plyt i co z tego? Smiem sadzic ze przypadek lub zastrzyk gotowki pozwolil im pomyslec nad czyms lepszym, to tez sa badania, praca etc. Latwiej zrobic shit ktory w teorii ma dzialac jakis czas niz zebrac zespol ktory zrobi szkielet dla paru dobrych drozszych i tanszych plyt. Nie znam tego od podszewki, nie pracuje przy produkcji, ale widzialem wiele mobasow, a asrockow nie lubie ot tak...tylko przez to ze czesto firma ta daje do tego powod ;) Swoja droga wydaje mi sie ze zwyczjanie kwestia zasilania. Polecane nawet na forum GB odsylam na gwarancje bo padaja, ale sprzedajemy je w zestawach z modecomami 400 premium super extra dziad ;] A jak czasem sie trafi swiadomy klient i wezmie fortrona (jedyne dobre na hurtowni :/ ) to po wreczeniu mu zestawu zegnam sie bo wiem ze go nie zobacze juz i tak w rzeczywistosci jest. A sprzet taki sam. Wiec w sumie i z asrockiem mozna zyc, ale po co, kupujac plyte sensownego producenta wiem ze nie zrobili jej ze smieci po prostu. Edytowane 21 Lipca 2009 przez Havoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ^_^ Kolego, zylion osób już napisało, że lepiej coś samemu złożyć. Ja mam jeszcze lepszą propozycję a zarazem szybszą. Kup tacie jakiegoś Della GX270 / GX280 - malutki, firmowy, dostaniesz gwarę od sellera na Alledrogo, komp firmowy, bezgłośny a do tego zmienisz co chcesz i będziesz zadowolony 100x bardziej.. Polecam http://www.delllow.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olaśka Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Użytkownik: Olaśka. Jest 30.12.2012 kończy się rok 2012 i co Wy o tym NTT w tej chwili myślicie? Jest lepszy niż w 2005 roku, niż w 2009 roku? Kupiłam wczoraj w Satur'nie taki wypasiony W934M i mam nadzieję na szczęśliwe z nim życie. 10 lat temu składali mi w firmie komputerowej (hurt-detal i usługi) i wiecie jak mnie kantowali na jakości na cenach? Żałuję, że wtedy nie kupiłam gotowego ze sklepu. Wkładali mi zbędne śmieci, żeby oczyścić sobie magazyny- bo 2 kompy brałam. Bardzo źle tę firmę wspominam. Dziś mam nadzieję, że NTT mnie nie naciągnęło. Z wyglądu super buda! ma tyle gniazd i to różnych i HDMI i USB2,0 i USB3,0 i kieszeń na SD i mikroSD. Na USB mam 15 gniazd. Czy przepłaciłam? Czy mam się już marwić, że zaraz pognam z tym kompem do serwisu na naprawę gwarancyjną? Czy zaraz coś mi się spali? Coś wysiądzie? Mam nadzieję, że to już nie te czasy, co? Dzięki za odpowiedzi, które dopiero napłyną. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Olaśka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...