Skocz do zawartości
Sao

Obudowy Modecom

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad:

1.Modecom Step 107 LCD

2.Modecom Impact

3.Modecom Feel 307

Istnieją jeszcze inne ciekawe, ale wybór ograniczyłem do tych trzech.

Zależy mi na cichej, dobrej obudowie, nie wiem jaka powinna byc wielkość (wkładam do niej Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ [impact jest trochę większa]). Która z nich jest najlepsza? Uszeregowałem je według moich preferencji.

A może coś innego za ok. 150zł, czarna, bez zasilacza.

Edytowane przez Sao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę zbliżoną cenę i tę samą firmę, ich parametry powinny być podobne. Różnice sprowadzają się do tego opisu pod spodem, wyglądu i ewentualnie 5-10 cm w wymiarach.

Patrząc więc na wygląd, opis i funkcjonalność, to ja brałbym Impact. Ma zamykany panel przedni, więc gniazdka nie będą niepotrzebnie "straszyć". Poza tym wg mnie jest najładniejsza z tych trzech modeli a "możliwość wyłączenia/włączenia dodatkowego wentylatora przyciskiem na przednim panelu" bardzo by mi się przydała, gdyż mam taki właśnie sprzęcik, który odłączam (gdy nie jest potrzebny), aby było ciszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to się nie zmieści!? Czy to pewne, może się da? Jak to mogę przed kupnem zmierzyć?

Wszystko zależy od tego gdzie jest umieszczony procesor na płycie. U mnie jest na górze i pentagram kolidował by z zasilaczem (mierzyłem).

Chyba kupię Step 107. W dostępnych opcjach są wymienione wentylatory 80 i 92mm.

Można wybrać? Który jest lepszy?

1690115[/snapback]

Obudowa ma poprostu miejsca na 2 takie wiatraki.

Edytowane przez mrDark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to się nie zmieści!? Czy to pewne, może się da? Jak to mogę przed kupnem zmierzyć?

Chyba kupię Step 107. W dostępnych opcjach są wymienione wentylatory 80 i 92mm.

Można wybrać? Który jest lepszy?

1690115[/snapback]

Lepszy jest większy, wolniej obracający się wietrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi