siwy_bos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Mam pytanie czy taka operacja jak w topicu jest możliwa ?? Wiem że na tweaku są jakies tematy o tym ale są one troszeczke nieaktualne. Czy ktoś byłby uoprzejmy powiedzieć mi o tym ze świeżym doświadczeniem jak to zrobić i czym. A jeżeli był już taki topick to bardzo przepraszam ale jakoś nie doszedłem do niego przez 30 minut szukania. Edytowane 7 Października 2005 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 w rivie tuner zmieniasz pci deviceID settings na quadro, robisz resecik i po operacji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 A jednak dobrze że się spytałem. :) A jak szukałem na google to mi pisało że trzeba strowniki , program i niewiadomo co jeszcze zainstalować a to takie proste się okazało :) Dzięki Wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 A jednak dobrze że się spytałem. :) A jak szukałem na google to mi pisało że trzeba strowniki , program i niewiadomo co jeszcze zainstalować a to takie proste się okazało :) Dzięki Wielkie :) 1688620[/snapback] Sorki za offtop.Ale co to daje?Jakiś wyrażny wzrost wydajności?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Przyrost jest niewielki praktycznie w grach niewidoczny. Z tego co wiem to tylko w aplikacjach CAD i 3D coś więcej to daje. A tak przy okazji jakie teraz najlepiej sterowniki do tego zainstalować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Obojętnie nie którzy mówią że 44.XX ;]. Wzrost tylko przy programach graficznych i tylko w opengl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazejwiecha Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 jeszcze raz ..... jak to dokłądnie zrobić ??? mam riva tuner 2.0 ..... gdzie szukać tego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 jeszcze raz ..... jak to dokłądnie zrobić ??? mam riva tuner 2.0 ..... gdzie szukać tego ??? 1737786[/snapback] Niewiesz niekombinuj bo coś zepsujesz. Na początek proponuje przejżeć zasoby naszego forum oraz użyć wyszukiwarki np.google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) durek jakbyś nie zauważył to On napisał że przeglądał już zasoby forum i jak szukał w googlach to znalazł że trzeba różne cuda wyrabiac z geforcem i sterami...może zamiast zwracc uwage innym byś najpierw sam dokładnie czytał posty, co? :) i nie wiem czemu niektórzy użytkownicy są tacy jakby to nazwać....chamscy człowiek założył topic już odpowiedziało mu kilka osób i w pewnym momencie jak pytaj gdzie co się znajduje żeby to zmienić ( jak w tym pzypadku) to mu mówią niektórzy użytkownicy...użyj szukajki albo sprawdź w googlach....ludzie jak coś komuś tłumaczycie to do końca :) pozdro Edytowane 28 Grudnia 2005 przez kisiel91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Po pierwsze :przerabianie GFMX4xxx na Quadro to BEZSENS,przyrostu wydajności w grach to nie da,a moze wręcz spowolnić kartę. Po drugie: ta karta jest w ogóle kiepska więc raczej lepiej ją podkręcic niż kombinować z modami. Po trzecie: trzeba użuć odpowiednich sterowników -nowe sterowniki są zabezpieczone przed modyfikacją i nie da się ich spatchowac za pomoca RT. Po czwarte: zmiana Device ID za pomocą rivy niczego nie zmienia oprocz NAZWY karty-wszystkie dodatkowe opcje w zakładkach (OpenGL) są zablokowane. Wbrew pozorom przerobienie karty nie jest takie proste-przerabiałem kilka modeli(różnych ale akurat nie MX z powodow jakie podałem wyżej) i wiem o czym mówię. Edytowane 29 Grudnia 2005 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...