_python_ Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Tydzień temu dostałem paczkę z moimi nowymi zabawkami czyli 2x512 Ulta-X, które były selekcjonowane z kilknastu par. Dzisiaj maiłem troszkę czasu i je pokatowałem i jestem pozytywnie zdziwiony:) . Pamięci przechodzą test SuperPI na @260MHz 3.31V co w porównaniu do mich Astaków na BH-5 juz musiałem im dawać 3.6V żeby osiągnąć takie same MHz. Na dniach zobaczę co pokażą w przedziale 3,4/3,6V +0,03V :D a o to screen @260MHz 3,31V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 bardzo ładne kości! :-P masz szanse na 270 MHz przynajmniej :D ciśnij je, a ja jedynie prosiłbym o zrzut z A64 Tweakera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Proszę :) na takich alpah robiłem te 260MHz 3,31V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Alphy nie są złe :D ale daj Idle Cycle Limit na 16 :wink: Piękne kostki :D ciągnij je! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Alphy nie są złe :D ale daj Idle Cycle Limit na 16 :wink: Piękne kostki :D ciągnij je!Zauwazyles jakis profit z idle cycle? Bo ja probowalem znalezc i lipa. Aktualnie i tak mam ustawione na 16 :wink: Zreszta nie zauwazylem takze zadnego wplywu na stabilnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Alphy nie są złe :D ale daj Idle Cycle Limit na 16 :wink: Piękne kostki :D ciągnij je! No ja jestem zadowolony z nich :D i tez po ciuchu liczę na ponad 270MHz :lol2: .Jutro zapodam wynik z tym ustawieniem bo już dzisiaj nie mam siły na nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zauwazyles jakis profit z idle cycle? Bo ja probowalem znalezc i lipa. Aktualnie i tak mam ustawione na 16 :wink: Zreszta nie zauwazylem takze zadnego wplywu na stabilnosc... ładniej wygląda :D czasami to zwiększa stabilność i nic poza tym na ramach non Winbond :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Po kilku dniach przerwy dzisiaj znalazłem troszke czasu na testy moich Geili i wyszło coś takiego: 260MHz 3,3V http://img143.imageshack.us/my.php?image=32m260mhz33v7lv.jpg 265MHz 3,5V http://img143.imageshack.us/my.php?image=32m265mhz35v4no.jpg Widać że pamieci mają ładny potencjał :D , jutro wieczorkiem kolejny testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Coraz lepiej Ci te pamięci idą :) Czekam na 270 32mb PI ;) A ja mam takie pytanko czy dalej są te Geile produkowane na wielbłądach i w jakim sklepie mozna je jeszcze dostać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Coraz lepiej Ci te pamięci idą :) Czekam na 270 32mb PI ;) A ja mam takie pytanko czy dalej są te Geile produkowane na wielbłądach i w jakim sklepie mozna je jeszcze dostać... zabcze co da się zrobić z tym 270MHz :), a co do twojego pytanka to powiem Ci że juz chyba Geile nie wkładają winbond-ów, jedynie jak dobrze poszukasz to na allegro lub na forum znajdzesz Geile na BH-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 zabcze co da się zrobić z tym 270MHz :), a co do twojego pytanka to powiem Ci że juz chyba Geile nie wkładają winbond-ów, jedynie jak dobrze poszukasz to na allegro lub na forum znajdzesz Geile na BH-5nie chce zapeszać ale 270 i każdy mhz powyżej 270 już tak łatwo nie idzie :) ale życzę Ci 275 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 nie chce zapeszać ale 270 i każdy mhz powyżej 270 już tak łatwo nie idzie :) ale życzę Ci 275 :) Dzięki , wiem ponad 270MHz trzeba juz dobrze się bawić timingami, szczerze bym był bardzo zadowolony z 273MHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Dzięki , wiem ponad 270MHz trzeba juz dobrze się bawić timingami, szczerze bym był bardzo zadowolony z 273MHz :)i tego Ci życzę :) jak memki zostawiasz dla siebie to pozbyłbym się radiatorów, i zafundował porządny nawiew. pasto taśma pod tymi UltraXami jest paskudna, przynajmniej tak było w moich na tccd. jak zrobisz 273 w spi32m to będziesz 1st w rankingu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Dzięki , wiem ponad 270MHz trzeba juz dobrze się bawić timingami, szczerze bym był bardzo zadowolony z 273MHz :) i tego Ci życzę :) jak memki zostawiasz dla siebie to pozbyłbym się radiatorów, i zafundował porządny nawiew. pasto taśma pod tymi UltraXami jest paskudna, przynajmniej tak było w moich na tccd. jak zrobisz 273 w spi32m to będziesz 1st w rankingu :D Nie... :lol2: ,dlatego,bo to mnie wyprzedzisz... :lol2: z nieoficjalnych źródeł wiem że już jesteś wyprzedzony :DŻycie....to będe drugi, też dobre miejsce :lol: Edytowane 13 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Nie... :lol2: ,dlatego,bo to mnie wyprzedzisz... :lol2: z nieoficjalnych źródeł wiem że już jesteś wyprzedzony :D BTW XS znowu nie działa . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Jak ja pozbyłem się radiatorów z moich Astaków to było jeszcze gorzej :blink: Jak dorwe nowy zasilator to dobiero się będe bawił w OC bo na tym to już strach :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No mój piorytet jest takie żeby wypszedzić Pana @Ricci :D @dszywala Pamieci lecą na allegro jak spełnią swoje zadnie :) , wiec nie będe się bawił narazie w zdejmowanie radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) z nieoficjalnych źródeł wiem że już jesteś wyprzedzony :D No mój piorytet jest takie żeby wypszedzić Pana @Ricci :DDaj spokój z tym Panem :lol2: ,jeżeli to Ty mnie jeszcze nie wyprzedziłeś to znaczy że jeszcze jest ktoś trzeci,coby wynikało z wypowiedzi dszywala. :D Edytowane 13 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 hmm ciekawe kto jest tym trzecim.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) z oficjalnych zrodel wiem ze dzisiaj padl rekord Polski na BH5 ;) Geil ULTRAX 2x512 :) Tak tak to mój kolega go zrobił !! :D Edytowane 14 Maja 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 z oficjalnych zrodel wiem ze dzisiaj padl rekord Polski na BH5 ;) Geil ULTRAX 2x512 :) Tak tak to mój kolega go zrobił !! :D no to zapodawajcie ten wyczniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jeszcze walczy o więcej :) ,a jak uzna to za stosowne zaprezentuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jeszcze walczy o więcej :) ,a jak uzna to za stosowne zaprezentuje :) Jedak 273MHz powinno mi wsytarczyć :D , od dzisiaj zaczyna walke z Astakami, wiec jak ktoś mnie wypszedzi w rankingu BH-5 to bede katował dalej Geile bo 273MHz to ich nie koniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Od tak wrzucam ;] Na 3.3V Edytowane 13 Czerwca 2006 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Od tak wrzucam ;] Na 3.3V Ładnie Ci poleciały te Ultra-X podobnie do moich :) zapodaj im 3,7V to zobaczymy co potrafią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Week 24. Mozna powiedziec ze te same mamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Week 24. Mozna powiedziec ze te same mamy ;] hehe zobaczymy :) podaj ich PN i SN. A tymczasem popieść je volcikami :D i sprawdzimy czy te same :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) ehhh panowie ladnnie wam lataja te kostki :huh:. Mnie narazie nie chce sie wyciskac potow z Geil'i nie wiem jakie temperaturki sa bezpieczne, na radiatorach wszak widnieje stiker i tam najwyzsza wartoscia jest 60*C, ale jak dochodza pod 50 to sa parzace, to samo radiator na mosfecie od napiecia pamieci. Jednym slowem przydaloby sie zastosowac jakies powazne chlodzenie aby nie uwalic mobo i pamieci. Edytowane 10 Lipca 2006 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Przepraszam, ze post pod postem, ale widze ze nikt nie odwiedza tego tematu, a potrzebna mi jest odpowiedz. Zatem bawilem sie w ten weekend moimi koscmi, i mam takie pytanko, lataly (1,5-2-2-5) i odkrecenie ich do spd (2-2-2-5) powinno dac wiecej niz 5 MHz na Htt, prawda, bo ja nawet tyle nie moge osiagnac wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Nie możesz wyciągnąć 5mhz na HTT od deflauta z kostkami na div200? Ustaw sobie wszystko na deflaut + takie alphy: 2-5-2-7-12-2-2-2-2-4708-1-E-DS-0-L7-L2-07.0-05.0-16-E-16-7-D I napięcie na kostki 3,4V i jedż z HTT w góre Spokojnie powinieneś dojść do 250 HTT Edytowane 11 Lipca 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...