Skocz do zawartości
TommyKTommyK

Problem Z Grafika Gf6600

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno zestaw:Abit AN8,AMD Atlon64 3000=venice,DDr Hynix 512,GF 6600 gigabyta.Niestety za 3 odpaleniem kompa pojawil sie błąd na płycie"0.4" i nie było juz zadnego obrazu na monitorze.Podejrzewam grafike-bo nic innego mi nie przychodzi do glowy,ale czy aby na pewno???Jezeli mozecie mi powiedziec czy to napewno ta grafika to z góry dziekuje,a moze ktoś jeszcze wie co to za błąd 0.4.i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz obudowę, odepnij wszystkie taśmy od dysków wszystkie zasilania poza płytą i wentylatorem, a także karty ze slotów poza grafiką, wyjmij i uważnie włóż z powrotem grafę i pamięci, i jeszcze zresetuj bios. Zobacz czy się tak podniesie. Jak nie chcesz robić wszystkiego na raz to zacznij od przełożenia grafiki i pamięci, później reset bios, a na koniec cała reszta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie.Co ty chcesz na takim zasilaczu przy takiej grafie i procku.Moze masz jeszcze 2 HDD ?? Stary - zmien go czym predzej.Proponuje takiego jak ja mam z podpisu.Ma pelne 400W,swietnie trzyma napiecia,jest cichutki i bardzo tani bo kosztuje tylko 170zl a swietnie na nim podkrecisz proca na pradozernych grafikach przy maxymalnym obciazeniu przez rozne czesci do komputera.

1688869[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest słaby ale komp się powinien podnieść mimo wszystko. Grafa nie ma aż tak dużego poboru, szczególnie że chodzi o 2D.

1689021[/snapback]

Ale zobacz jakiego ma proca - najbardziej pradozernego Athlona i jeszcze przy takiej karcie gdzie jest nawet na pudelku napisane - min 350W wiec jak to moze wstac ??Az dziw, ze na poczatq wstalo.Zasilacz to bardzo wazny element w komputerze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi