reaktiv Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam. Ostatnio jedna osoba z forum zdziwila sie moim wynikiem 3dmarka '01 , tak sie przyjzalem innym wynikom osob i sa wieksze od moich na np. slabszych grafach itd...a wiec tak czy wynik 18572 jest jak na moj komp wynikiem standardowym? czy moze zaniskim? Pomiar byl robiony zaraz na swiezy windowsie , a teraz jak robie to jest gdzies w granicach 17000-17500 :/ A drugi problem to to ze czasem mi wywala gre :/ gram gram i nagle gra sie wylancza bez zadnego komunikatu :/ na starym kompie nie mialem takiego problemu a teraz mam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 hmm... wynik jest faktycznie niski... tyle to ludzie mają na x600... masz najnowsze stery do grafy? masz stery do mobo? powodów może być dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Jak wyzej, zainstaluj nowe sterowniki. Najlepiej Omegi. a Zanim co to sprawdź czy cie wywala tylko na najlepszych ustawieniach w grach czy także na niższych. Masz sieciówkę? Przeczytałem w Enterze bodajrze kiedyś że jeśli się system instaluje z siecióką to grafa jest mniej wydajna i u mnie sie to sprawdziło (ok 10% różnicy). Jeśli masz zintegrowaną to tylko na czas formatki wyłącz w biosie a jesli zewnętrzną to wyjmij i włóż i ją po zainstalowaniu windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 No to tak, sterowniki mam OMEGI 2.6.61, sterowniki do plyty glownej zainstalowalem odrazu, co do sieciowek, mam 1 zintegrowana i 1 osobna(pracuje na tej osobnej) sterowniki sie automatycznie z winem bodajze zainstalowaly, nie wime :/ teraz jak zrobilem pomiar to mam 17532 :/ spadla o ponad 1000 wydajnosc :/ co radzicie zrobic :/ qrcze :c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 hmm... wynik jest faktycznie niski... tyle to ludzie mają na x600... masz najnowsze stery do grafy? masz stery do mobo? powodów może być dużo... 1688671[/snapback] Tyle to miałem na Bartonie i 9800XL na fabrycznych taktowaniach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Triger Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ja posiadam komputer taki jak w podpisie i mam tylko 20003 punktów :( Czy to mało ? Boje się podkręcać bo komputer ledwo co kupiony i nie ma gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Zobaczcie w 03, bo 2001se przy wysokich wynikich lubi zaniżać... Jak będziesz miał w 2003 duzo to znaczy, że wszystko jest OK.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Triger Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 no w 2005 miałem 4965 punktów, to dobrze :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Ja na standardowych ustawieniach 3dmarka '03 i '05 mialem takie wyniki: 3dmark '03: 8525 3dmark '05: 3985 W normie czy tez nie? Te 2 pomiary byly robione na kompie podlonczonym do TV gdzie jest 60HZ, czy to moglo spowodowac zanizone wyniki??(monitor mi sie spalil :| ) A tak sie zastanawiam czy te wyniki to tez nie wina tego ze pamieci sa zleksza wolne, jesli sie nie myle to sa to 3 ;| Edytowane 9 Października 2005 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A myślałem że mi pójdzie 20k w 3DM2k1SE a tu d[ciach!]a :mur: Tylko 19284... To chyba wina pamiątek (Kingston 133 @ 150 [266@300])... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...