costi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Hmm, czyli mam rozumieć, że software od A2ZS/A4 będzie bezproblemowo współpracował z A2? Byłoby miło ;) Zdaje sie, ze trzeba sie pobujac ze sterownikami... gdzies na poczatku tego topicu byly linki. W paczce PAX New Year 2005 jest mozliwosc instalacji samego dodatkowego softu od A2ZS, bez zmodowanych sterow (ktore moim zdaniem kalecza dzwiek). Jakbys jej potrzebowal, daj znac na PW/GG, wystawie na yousendit.com czy inny rapidshare (trudno w tej chwili znalezc dzialajacego mirrora, a z p2p tez roznie idzie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Cro, niestey zmartwię Cię innych jak karta Ci padnie to niespodziewaj się reakcji ze strony sprzedającego, zamieniłam się dużo wcześniej na tą kartę za płytę główną, 3 dni temu myślałam że mi padła , mimo zapewnien ze strony sprzedającego zę pomoże w razie uszkodzenia skwitował zeby wysłać do sklepu w którym kupił, bo zdaje się ze masz gwarancję jako sticker :mur: , i napisałm mi że teraz już jak mi uznają gwararncje to dostnę gorszą wersję bo się sklep zorientował co sprzedaje :( , ech byłam wściekła na moje szczeście karta w 100% sprawna :) , ale postawa sprzedającego nie na miejscu :mad: bo tak się nie postępuje No nie pocieszyłaś mnie za bardzo :| Z niecierpliwością wyczekuję następnych dni :? 8O :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Jak ma sprzetowe EAX, jesli nie ma na tym EMU10k1/Emu10k2 tylko jakis inny uklad? Bo ma zmodyfikowany DSP - m.in. wycieta obsluga firewire - i sie inaczej nazywa (inna identyfikacja). Byla juz o tym dyskusja, wiem co pisze, bo mialem sam kupowac Value (a tu przyszly tanie OEM'ki). Poczytaj: Forum Tweak'a Strona Creative Cytat z czesci poswieconej EAX: "Featuring hardware acceleration, you'll hear simultaneous multiple environmental effects in a wide range of games including single player first person shooters and multi-player online gaming." Wiem, nieraz Creative nie jest do konca "obiektywny" w swoich opisach, ale tutaj raczej sie nie myli. Edytowane 29 Listopada 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) Jak ma sprzetowe EAX, jesli nie ma na tym EMU10k1/Emu10k2 tylko jakis inny uklad?Audigy 2 Value SB0400 ma Emu10k2. Sam scalak jest nieco nowszy niż w klasycznej Audigy 2, stąd wątpliwości. W każdym razie drivery Linuksa traktują to jako Emu10k2. Drivery kX działają z Value i można ładować do Emu całe fajne oprogramowanie DSP z kX-ów. Creative strasznie miesza ze swoimi kartami i nie dziwię się, że jest tyle nieporozumień. Zamiast nazw marketingowych lepiej patrzeć na oznaczenie na karcie, w tym wypadku SB0400. Przynajmniej z grubsza będzie wiadomo, o jaki hardware chodzi. Edytowane 29 Listopada 2005 przez popej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 W jaki cudowny sposób zainstalować kX'y na Value? Kiedy instalowałem przed wbudowany setup, kompletnie nic się nie działo - zero kopiowania plików, po restarcie systemu w ogóle nie zainstalowane sterowniki w menedżerze urządzeń... Kiedy próbowałem instalacji ręcznej, na liście sterowników nie było SB0400 - przy próbie wybrania SBxxxx lub generic następował... reset kompa :P Mam nadzieję, że z SB0240 będę miał mniej problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 (edytowane) OK, przyszła mi dziś karta i... nie no, jakiś pech mnie prześladuje :D Wczoraj straciłem prawie wszystkie dane z dysku, wcześniej miałem niezłe jazdy z A2 Value, a dziś... płytka ze sterami Audigy 2 po włożeniu do napędu zanim na dobre się rozpędziła...... pękła, z tak głośnym trzaskiem, że myślałem, że coś wybuchło :lol: Tak więc potrzebuję na gwałt ściągnąć z neta panele sterowania od A2 (AudioHQ i inne takie)... macie jakies linki? Wlecze mi się niemiłosiernie... Edytowane 29 Listopada 2005 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 W jaki cudowny sposób zainstalować kX'y na Value?Trzeba użyć najnowszej wersji beta sterowników - 3538i. Można też zainstalować 3538h, tu nieco trzeba pokombinować z ustawieniami. Obsługa Value nie jest jeszcze kompletna, np. nie udało mi sie uruchomic WaveHQ. Docelowa wersja 3538 ma mieć pełną obsługe Audigy Value i Notebook. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Na specjalne zyczenie soulburner'a - paczka PAX New Year 2005 (modowane stery + oprogramowanie od A2ZS): http://s13.yousendit.com/d.aspx?id=356QFSD...IQ0E0HPZCO2RGJ3 ok. 370MB, link bedzie zyl tydzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Dzięki ogromne! ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Uaaa, ładna paczka ponad 200MB. Przyszła do mnie wreszcie ta "niby uszkodzona karta". Czy jest jakiś soft diagnostyczny do tego typu sprzętu? PS: Zaczynam instalować stery. Dam znać co i jak. EDIT: Pierwsze wrażenie średnie - pęknieta płyta ze sterownikami. Ale olawam ją i zasysam stery! Edytowane 30 Listopada 2005 przez kazik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Hehe, pan ma pękniętą płytę, a mi pękła w napędzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 spróbujcie tych sterów: Modded Creative drivers: YouP PAX Fi v2.31 For Audigy1/2/2ZS... For Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS/Audigy 4 Pro/X-Fi ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Features: -based on Creative X-Fi 5.12.14.1144 drivers. -support Audigy2 value New! -Support "Multi-Edit-Switch" to switch to different edit without re-installing the drivers. New! -9 serious bugs have been fixed, including the bug from .dat of model 0240, model 0350. -Integrate Softmod Audigy2--->Audigy4 patch. -OpenAL fully supported -Support multi-channel record at 96KHz/24Bit. -Spanish installation interface added New! w połączeniu z hacked Audigy 4 Pro Iso dają niesamowite rezultaty.cudowny,czysty,głęboki dzwięk!!!!! Tutaj znajdziecie sterowniki jak i Audigy 4 Pro Iso oraz opis instalacji http://bbs.youp-pax.org/ poczytajcie też na forum DriverHeaven o tych sterownikach: http://www.driverheaven.net/forumdisplay.php?f=33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Próbował ktoś tych driverów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) costi pisał w tym temacie (na samej górze tej strony), że jego zdaniem kaleczą dźwięk... "PAX New Year 2005" poza sterownikami zawiera oprogramowanie Audigy 2ZS. Edytowane 30 Listopada 2005 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 sterowniki które podałem to nie są "PAX New Year 2005" tylko "YouP PAX Fi v2.31".wszyscy na forum Driver Heaven są zachwyceni jakością dzwięku.Polecam profil Music Edit 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Wynika z tego że są lepsze od kx'ów? hmm... ciekawe. Karta śmiga aż miło tylko że: - Winda widzi ją jako Audigy 2 [d000] :?: - kX'y dla odmiany jako SB0244 [d000] :?: O co chodzi? :) A model taki jak wszystkich, czyli SB0240 Edytowane 30 Listopada 2005 przez kazik2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) sterowniki które podałem to nie są "PAX New Year 2005" tylko "YouP PAX Fi v2.31".wszyscy na forum Driver Heaven są zachwyceni jakością dzwięku.Polecam profil Music Edit 2. Ale stery, ktore ja podalem, to wlasnie ten New Year ;) Tak jak pisalem - samych sterownikow z PAX New Year 2005 nie polecam - nie podobalo mi sie ich brzmienie, dzwiek byl przytlumiony i mial lekki efekt studni. EDIT: RALF11 - moglbys podac linka do konkretnego topicu o tych sterach na Driverheaven? Jakos nie moge trafic na topic im poswiecony... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 http://www.driverheaven.net/showthread.php...9&page=15&pp=15 od tej strony zaczyna się temat dotyczący tej wersji,którą podałem.jak chcesz możesz poczytać też o starszych wersjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Dzieki za linka. Poczytalem i stwierdzam, ze poki co jest w tum za duzo bugow i za duzo problemow, zeby sobie glowe zaprzatac. Poczekam na full stabilna wersje - zakaldajac, ze ja wogole zainstaluje, bo czytajac tamte posty wyglada na to, ze w tych sterach jest przelaczanie trybow, tak jak w X-fi. A jest to rzecz, ktora uwazam za jedna z najwiekszych wad X-fi. I jescze pytanko: czy ktos znalazl opcje w sterach lub program, ktory umozliwia przypisanie ustawienia glosnosci do danego profilu (czyli np. ustawiajac 5.1 mam Master Volume 95%, a ustawiajac "sluchawki" mam Master Volume 30%)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 to tak się spytam, co lepsze Audigy 2 SB0240 czy Audigy 2 Value? Różnica między nimi to tylko 11zł więc wolałbym ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> lepszą. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ja Value odradzam, nie dość, że miałem problemy ze sterownikami (nadzwyczajne :P), to jak w końcu dało radę zainstalować, to dźwięk trzeszczał tak, że mało głośników szlag nie trafił :P Co ciekawe, udało się zainstalować... sterowniki od Live!, co jak dla mnie jest dość podejrzane ;) Value obcięte jest z THX, karta jest krótsza od SB0240 o jakieś 2,5cm, posiada mniej kondensatorów, nie ma firewire i Bóg wie czego jeszcze nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 czyli biore oem dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Dzieki za linka. Poczytalem i stwierdzam, ze poki co jest w tum za duzo bugow i za duzo problemow, zeby sobie glowe zaprzatac. Poczekam na full stabilna wersje - zakaldajac, ze ja wogole zainstaluje, bo czytajac tamte posty wyglada na to, ze w tych sterach jest przelaczanie trybow, tak jak w X-fi. A jest to rzecz, ktora uwazam za jedna z najwiekszych wad X-fi. ja mam te stery od kilku dni i nie mam z nimi żadnych problemów.dzwięk jest czyściutki i brzmi cudownie.o wiele lepiej niż na oryginlnych sterach.Pozatym nie przełącza się tam żadnych trybów,tylko podczas instalacji wybiera się jeden z 3 profili dzwiękowych.Każdy z nich zapewnia inny rodzaj dzwięku.Kazdy może wybrać sobie taki rodzaj dzwięku jak lubi.Mi podobnie jak większości najbardziej podoba się profil Music Edit 2 (male voice)-POEZJA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 kupiłem dzisiaj audigy 2 oem w esc.pl i musze powiedzieć że w porównaniu z zintegrowanym realteciem to po prostu rewelacja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 RALF11 - jest gdzies moze jakis opis tych profili (czym sie roznia)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 1. Music I - Tweaked for clear vocals and highs. 2. Music II - Experimental - Tweaked for "flat" sound. Slight boost in bass. 3. Gaming - Optimizied for surround sound and fixes some games. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Dzieki bardzo. Testowales te profile? Jest jakas slyszalna roznica miedzy nimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Value obcięte jest z THX, karta jest krótsza od SB0240 o jakieś 2,5cm, posiada mniej kondensatorów, nie ma firewire i Bóg wie czego jeszcze nie ma ;)Value ma 7.1 a SB0240 6.1, jeżeli oczywiście komuś to potrzebne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ponowię pytanie. Jak wasze Audigy 2 wykrywają kX? Bo u mnie jako SB0244 [d000] pomimo że na PCB jest SB0240. To jest drobiazg i formalność, ale chciałem wiedzieć dlaczego tak mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jest różnica.każdy brzmi inaczej.trzeba poprostu wybrać sobie ten,która najbardziej odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...