Grees Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Hmm.. małe pytanie, co warto kupić, u mnie w sklepie, w którym zawsze kupuję części Audigy 4 OEM stoi po 221.00 zł, a Audigy 2 nie mają w ogóle, tylko 2ZS video, która to już cenowo mnie raczej dobija trochę. Co polecicie? Brać tego Audigy 4, czy może z wysyłkowej wziąć 2 OEM? Generalnie chodzi mi o to, czy jest między nimi duża różnica w jakości słyszanego dźwięku, a zaznaczam, że zwracam na to dużą uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Gdzie można dostać zs oem albo 2 oem bo szukałem i nigdzie nie masz interesuje mnie szczególnie ta 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Hmm.. małe pytanie, co warto kupić, u mnie w sklepie, w którym zawsze kupuję części Audigy 4 OEM stoi po 221.00 zł, a Audigy 2 nie mają w ogóle, tylko 2ZS video, która to już cenowo mnie raczej dobija trochę. Co polecicie? Brać tego Audigy 4, czy może z wysyłkowej wziąć 2 OEM? Generalnie chodzi mi o to, czy jest między nimi duża różnica w jakości słyszanego dźwięku, a zaznaczam, że zwracam na to dużą uwagę. Pamietaj tylok jedno Creative nie wspiera wersji OEM wiec nie pomoga CI jesli bedziesz mmial z nia problemy !! Ja mam A2 OEM i wiem jedno Nigdy wiecej OEM :) :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Eeee, nie dramatyzuj! I tak stery Creativa nie umywają się do kX'ów, więc IMO nie ma za czym płakać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Jest - za EAXem.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zamerzam kupic sluchawki Syberia ale mam dziadowa zintegrowana karte dzwiekowa AC97. Nie wiem jaka dzwiekowke wybrac. Czytalem ze Syberia obsluguje dzwiek surround 7.1 wiec pewnie potrzebna mi bedzie karta 7.1 ale jaka? Czy SB Audigy2 OEM wystarczy aby w pelni wykorzystac mozliwosci tych sluchawek? Bede ich uzywal do gier i muzy. Nie znam sie zabardzo na tego typu rzeczach ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=178506&st= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Hmm raczej Creativa kupuje sie dla EAXu :) Paradoks polega na tym ze 80% u mnie czasu creative odtwarza muzyczke a moze w 20% produkuje sie dla EAXu i te 20% nie pozwala mi sie pobawic kXem :) i takze te 20% wplywaja na to ze nie chce wiecej slyszec o OEMie :) ale to moje wlasne przemyslenia . Jesli ktos cchce miec tania karte do sluchania muzyczki to Audigy + kX to pomysl rozsadny zwlaszcza djako altenatywa dla karty onboard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wie ktos, czy do Audigy 2 ZS OEM jest dolaczony sledz z gameportem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barabaszek82 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mam kolejne pytanie dotyczace bubla jakim jest sba2 oem. Czy u wszystkich posiadaczy tej karty aby po fotmacie zainstalowac windowsa xp sp2 trzeba wyjać owa karte. Jezeli tego nie zrobiłem tzn nie wyjelem karty to instalacja sie zawieszała. To juz kolejny ptroblem z ta karta i firma creative. Chyba ja sprzedam i juz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Mam kolejne pytanie dotyczace bubla jakim jest sba2 oem. Czy u wszystkich posiadaczy tej karty aby po fotmacie zainstalowac windowsa xp sp2 trzeba wyjać owa karte. Jezeli tego nie zrobiłem tzn nie wyjelem karty to instalacja sie zawieszała. To juz kolejny ptroblem z ta karta i firma creative. Chyba ja sprzedam i juz:) uuu z tego co sobie przypominam to zainstalowalem winde z moim bublem :) widze ze kazda A2 OEM ma cos innego do zaoferowania . Tez chetnie bym ja sprzedal ale nie ma alternatywy w tym momecie X-Fi jeszcze jest za drogie ( a nie kupie X-Fi OEM chocby kosztowala 200pln :F ) a z pozostalych produktow Creative sie chyba wycofuje. Pozostaje sie meczyc z tym bublem i czekac az X-Fi stanieje do rozsadnego poziomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Co oznacza OEM :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Original Equipment Manufacturer, czyli sprzęt, który instalowany jest przez producenta komputera. Wersje OEM teoretycznie nie powinny być sprzedawane detalicznie, ale są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Przeciez kazdy sam instaluje sobie ta karte :P Heh jasniej plz :blink: Czym sie roznia te wszystkie sołndblastery?! Audigy SE OEM, Audigy2 SE OEM, Audigy2 OEM, Live? Zamierzam kupic sluchawki syberia i do tego jakas niezla karte do 120zl. Chyba A2 Oem jest dobra. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Mr X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wie ktos czy na KXach da sie odpalic dzwiek w 6.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jfdarkman Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Tez mi wywala w foobarze taki komunikat INFO (CORE) : startup time: 181 ms ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_output_asio(exe).dll, reason: Unable to load DLL. Mam sterowniki Audigy4.02, myslalem ze moze pojdzie skoro kolega ichladen zainstalowal na oryginalnych creativa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wie ktos czy na KXach da sie odpalic dzwiek w 6.1? tak, wystarczy ustawic na 5.1 i to juz masz ustawione 6.1. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Mozna gdzies jeszcze kupic Creative Sound Blaster Audigy2 OEM :?: Znalazlem ja w 2 sklepach ale i tak jest brak towaru. Co jest z ta karta? Juz jej nie produkuja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunadan Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Chciałbym uzyskać porade czy Adigy 4 Retail jest warta swojej ceny (290zł) i czy lepiej kupić ją zamiast Audigy 2 ZS? Prosze o konkretną odpowiedź. Najlepiej kogoś kto dobrze zna sie na sprzęcie audio. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Ktoś mi wyjaśni co mam zrobic by moje ustawienia odległości głośników w zakładce THX Setup Console, nie resetowały się po ponownym włączeniu komputera? Gdy nie mam tych wartości poprawnie wprowadzonych nie da się oglądać w systemie 5.1 fimów, muzyka zresztą też gożej wypada. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 mozna jasniej, dlaczego a2 oem jest tak zle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Moze ktos odpowie mi na poje pytanie? :mur: Dlaczego nie ma w zadnym sklepie (nawet jak jest to i tak nie ma - brak towaru) SB Audigy2 OEM :?: Wycofali ja z produkcji? Chcialbym ja kupic. Chyba niezla karta :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Sam sobie odpowiedziales - nie ma jej juz w produkcji, to co sie pojawilo w sklepach to jakas pojedyncza partia wyciagnieta z magazynow. Kto zdazyl, ten zlapal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ooooooooooooo :cry: A jest jakas w tej cenie i podobnych parametrach :?: W ogole to jest duza roznica miedzy takim SB a AC97 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ooooooooooooo :cry: A jest jakas w tej cenie i podobnych parametrach :?: W ogole to jest duza roznica miedzy takim SB a AC97 :?: różnica nawet dla muzycznego ignoranta jak ja, jest miażdżąca :mrgreen: na korzyść SB oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Dlaczego ja wycofali? Dobra karta, kazdy chcial ja kupic (przynajmniej ja ;)) a tu ni ma. Moze ktos chcialby ja (mi) sprzedac? ;) Na allegro jest kilka. Byla sobie pewna licytacja i doszla do 11zl ale... zostala przerwana bo koles uszkodzil ja przy demontazu :P OMG Czy ta karta odciaza procesor? Jest duzy spadek fpsuf w grach? Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Mr X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 na 98% gościu ją sprzedał i dlatego tak napisał :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 No właśnie dzisiaj ją wyrwałem. SB Audigy 2 OEM - 199zł wraz z przesyłką. Gdzie? Odsyłam do ESC.PL. Jeszcze nie podpiołem. Dziś to zrobie i zobaczę czy hula. W zestawie śledz z portem i płyta ze sterami. Złącza nie pozłacane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) na 98% gościu ją sprzedał i dlatego tak napisał :>Albo slabo licytacja szla i zrezygnowal. Hmm jak mozna uszkodzic karte przy wyjmowaniu? Chyba ze zebami to robil :lol: Zeczywiscie jest na esc.pl ale nie OEM czyli drozej. Kosztuje az 179zl. Czym sie roznie OEM od nieOEM :?: Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Mr X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zeczywiscie jest na esc.pl ale nie OEM czyli drozej. Kosztuje az 179zl. Czym sie roznie OEM od nieOEM :?: Nie pisze OEM ale to OEM. Karta, stery i śledz w woreczku. Zainstalowałem. Chodzi za....ście. Od razu widać róznicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Coś dużo osób narzeka na audigy 2 oem a ja kupiłem 4 miesiące temu i żadnych problemów z nią nie mam tylko stery przed instalacja trzeba rozpakować:) Za 110zł karta marzenie w porównaniu do tej z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...