BezbronnyPL Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Przyjąłem do wiadomości.Zobaczę co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Słuchajcie mam problem - kupiłem SB Audigy2 WDM ale bez CD instalacyjnego (uzywka). Nie moge za cholerę dojśc o co biega, ale po ściągnięciu sterów z netu i zainstalowaniu ich mam głos, ale szumi cały czas.Jak wyjmę pomarańczowego jacka od 5.1 i gra stereo to jest ok. Mam instalkę od starej karty SB audigy, ale jak ją odpalę to pisze ,że nie wykrywa ,żadnej karty SB w kompie. Czy to karta walnieta, czy stery źle dobrane?Próbowałem kilku i na każdych to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Czy kX chodzą pod Vistą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Teoretycznie chodzą - w praktyce różnie "czytaj problemy". Ja kupiłem sobie asus xonar i też się morduje bo sam raz nie lubi się z DFI P35 oraz NFORCEM 680i z tego co wyczytalem na forum asusa. Dosyć mam Audigy . Asusa został mi tylko X-Fi - oczywiscie karta musi byc pod PCI-E vista bardziej się z nimi lubuje. Wiec zostaje mi tylko X-Fi Fatality pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Czy kX chodzą pod Vistą?Chodzą na systemach 32-bitowych czy to Vista czy XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) Nie udało mi się znaleźć zbiorczego tematu o Audigy pierwszej generacji więc zapytam tutaj: Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku, gdy odtwarzam oryginalną płytę CD-Audio i mam napęd podpięty tylko kablem IDE (szeroka taśma)? Można połączyć kartę i napęd bezpośrednio takim cienkim kabelkiem (SPDIF to jest, tak?). Jeżeli to karcie robi różnicę, to jak sprawdzic, czy Audigy dostaje sygnął bezpośrednio przez ten kabelek? Bo teraz CD-Audio leci przez taśmę IDE i gra niczego sobie. Docelowo chcę przegrać całą swoją płytotekę na dysk korzystając z jednego z bezstratnych formatów gwarantujących kompresję. Czy macie z tym jakieś doświadczenia i możecie polecić któryś format (jest ich kilka)? Wszystkie kodują w sposób bezstratny, więc w jakości nie ma różnicy, więc czym się kierować przy wyboże tego, a nie innego formatu? Czy przy bezstatnym kompresowaniu muzyki na dysk jest jakaś różnica w zastosowanym kabelku (taśma, lub cienki)? Z góry dziękuję za odpowiedź :) pozdrawiam Edytowane 1 Października 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku, gdy odtwarzam oryginalną płytę CD-Audio i mam napęd podpięty tylko kablem IDE (szeroka taśma)? Można połączyć kartę i napęd bezpośrednio takim cienkim kabelkiem (SPDIF to jest, tak?). Jeżeli to karcie robi różnicę, to jak sprawdzic, czy Audigy dostaje sygnął bezpośrednio przez ten kabelek? Bo teraz CD-Audio leci przez taśmę IDE i gra niczego sobie.Ten cienki kabelek to jest analog, wiec konwersji musi dokonywac naped, a nie karta. Ergo - olac ten zbieracz zaklocen i puszczac po ide ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Zainstalowałem najnowsze stery do A2 z www creativa i po odpaleniu muzy nie idze wytrzymać. Nagłośnienie jest takie że aż słuchawki na głowie latają natomiast w grach jest normalny poziom głośności... Na starszych sterach standartowo mam suwaki na max i tylko reguluje głośność muzy przez winampa a teraz lipa. Nawet jak jest w panelu na 1/3 a winamp max to słuchawy aż pierdzą. Ktoś spotkał się z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...