dem Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zainstalowałem i ...działa. Wreszcie jest Equalizer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Czy mógłby ktoś z posiadaczy tych sterów zrobić screen'a panelu, w którym ustawia się głośność poszczególnych satelitek? Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 O to pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Panowie, przoę ponieważ te tery co prezentujecie i oprogramowanie to rzeczywiście gratka dla piadaczy Audigy2 OEM zapodajcie instriuukcję instalacji co po kolei instalować na co zwrócić uwagę itp rzeczy. Nie wiem czy ta paczka którą włąśnie ściągam a link podał Clooney mi wystarzczy, czy jest tam też oprogramowanie ? Proszę o instrukcję instalcji! pz marcin edit: na stronce drivers heven do której link podaje kolega wcześniej z opisaem instalki ni emożna pobrać : Cyt. "If you have an Audigy/Audigy2/Audigy2 ZS series sound card, download and extract A4_Patch.rar (or http://www.cnbeta.com/club/job.php?...d=1858&aid=1045 or http://www.noseturn.ch/A4-Patch.rar) to 2 files, SpkSet.exe and SurMixer.exe. Then copy SpkSet.exe to "X:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Speaker Settings\" and overwrite the same file. Copy SurMixer.exe to "X:\Program Files\Creative\SBAudigy4\Surround Mixer" and overwrite the same file." Może ktoś mógły podesłać na maila marcinrykala@op.pl ? A i paczka 1.00: Extra step: Install YouP PAX A4 1.00 drivers before do step NO.1 if you wanna turn your Audigy2/Audigy2 ZS series card to an Audigy 4 Pro gdzie i czy trzeba ją pobrać (czy wersja 1.02 18 MB może być?) ? o którą paczkę autorowi chodzi są dwie duże : 209 MB stąd http://ordorica.org/index.php?id=63 oraz jest 260 MB z http://www.cniti.com/soft/mc/2005-14/Audigy4Pro.rar kiedy pisze tutaj: Run the ISO with DAEMON Tool or the software that execute ISO as virtual CD-ROM. - ? czy ta paczka zawiera wszystko: New Audigy 4 pro Software and driver minors are up now! (thanks to Robert McClelland) or http://www.cniti.com/soft/mc/2005-14/Audigy4Pro.rar ?? ściągnołem także : YouP-Pax-Fiv2.31 32,9MB- czy to coś jest do czegoś potrzebne ? Edytowane 10 Grudnia 2005 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 W pierwszym poście na dole masz linki do wszystkich potrzebnych programow. Opis znajduje się nieco wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zrobiłem, udało się. dzięki za linka. A co zrobić żęby karta byłą rozpoznawana nie jako C0000 ale C9000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ciesz sie, ja mam d0000 :P to chyba ichnie oznaczenie OEM'a :) kiedys przy SBLive mozna bylo w programatorze przeprogramowac chipa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 www.winbar.nl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 www.winbar.nlthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Panowie mam mały problem, po instalce nowych sterów i oprogramowania od A4 w filmach zaobserwowałem że głosniki przeddni lewy i tylni lwy zachowują się jak przednie a prawe są jak tylnie. Kalibrowałem, ustaiwałem odległsći itp i nic. POdczas testu jest ok dzwięk ładnie dookoła się "przechadza" ale w filmach poraszka. Może jest taka opcja jak w orginalnym mikserze od A2 żę takimpunktem można było przesówać pomiędzy głośnikami i przez to definiować gdzie się siedzi, w tych co teraz mam nie ma tego, a może się mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 ten bajer z kalibracja domontuj skads, ze starych sterow czy cos w sumie trzeba rozdzielic 2 rzeczy: stery i bajery stery to np YouP itd a bajery to mixery itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glassu Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak to jest z kurierem w esc? O ktorej powinien przybyc? można to jakos ustalic? Bo nie ukrywam że wolałbym żeby przyjachał popoludniu jakos:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak to jest z kurierem w esc? O ktorej powinien przybyc? można to jakos ustalic? Bo nie ukrywam że wolałbym żeby przyjachał popoludniu jakos:/To może zapytaj/zadzwoń w esc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Pewnie można to jakoś ustalić, do mnie kurier przybył ok. 15:30, do kumpla również ;) edit - może wystarczy napisać w komentarzach przy zamówieniu o której ma być dostarczona paczka? Edytowane 13 Grudnia 2005 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Audigy 2 OEM i Crossover w glosnikach (przeniesione z oddzielnego topicu - Costi) Po full wersje odsylam do: http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=93309 W skrocie, uwazajcie jakie glosniki podlazcacie do Audigy 2, poniewaz nie wszystkie maja wewnetrzny crossover dla basu, te ktore nie maja brzmia cienko, nawet po wlaczeniu tego w sterach... juz wiadomo czemu Creative zachwala swoje produkty... moj shit Mediatech nie mial crossovera i gralo srednio... t6060 najwyrazniej maja i jest miodzio... wyglada na to, ze na wyjscie .1 idzie duzo za malo.. Edytowane 14 Grudnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Czytajac ten topic, mam wrazenie ze gosc ma zwalomna karte i probuje z tego robic wielkie halo... ale moze sie myle. W kazdym razie u mnie sub chodzi az milo :) I tak na koniec - czy nie lepszym miejscem na tego posta bylby topic o A2 OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) // masz racje, da rade przeniesc posty? // edit: thx hmm nie nie ma, bo ja mialem dokladnie to samo, w ogole bez porownania na roznych glosnikach. Ty masz crossover w x530 :) Edytowane 14 Grudnia 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Czy ktoś może napisać na jakich czipach są te karty, bo już sam nie wiem. Na żadnym ze zdjęć począwszy od Audigy 1 po Audigy 4 nie mogę dojrzeć jakie to są czipy. Chodzi mi konkretnie czy to nadal są tak chwalone w SB Live EMU10K1, i czemu ludzie tak narzekają na Audigy 2 Value? I jeśli możecie jeszcze mi napisać jaka by była różnica w dźwięku (jeśli w ogóle by była) w przypadku Sound Blaster LIVE! Player 5.1 bulk, którego można teraz nawet tanio dostać w sklepach, a Audigy 1 pełne oraz ES, Audigy 2 Value, Audigy 2 pełne? Aha głośniki takie jak w podpiesie, obecnie jadę na integrze ALC850, czasem gram ale przedewszystkim płyty CD i MP3. Edytowane 17 Grudnia 2005 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Football Fan Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Przeczytalem cale 11 stron i troszku sie pogubilem. Audigy 2 OEM jest lepszy do Audigy 2 Value jesli tak to dlaczego ? Nie mam nieograniczonego budzetu ale bylbym w stanie wylozyc te 260-270 zl na Audigy 2 ZS OEM ale czy sie oplaca, chyba musi byc lepszy od tej zwyklej dwojki oem skoro kosztuje raczej wszedzie o 100 albo i wiecej zlotych wiecej ? No i wreszcie co z Audigy 4 http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=8223&idk=28 jak widac mozna go juz miec za 220 zl ale to tez dziwne bo drozsze od zwyklej dwojki a tansze od dwojki ZS ? Co z tych trzech kart jest najlepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pytanko do uzytkownikow sterow Youp A4 1.02 - czy dodaja one mozliwosc dekodowania Dolby Prologic II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 costi - z tego co zauważyłem to jest aktywna opcja - DTS-ES MAtrix 6.1, DOlby pro logic i DD EX. NIe ma teo o co pytasz ale z tego co wiem Dolby Pro Logic II jest niższym standardem niż DTS i DD. NIe ma niestety opcji dekodownia do NEO co u kumpla w dekoderze za 2 tyś jest ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Chodzi mi o poprawne dekodowanie dziweku z gier na PS2, ktorych wiekszosc jest w DPLII, podawanego kablem optycznym na wejscie cyfrowe. U mnie na oryginalnych sterach Creative do A2 jest tylko stereo (ale film w DD5.1 dziala OK, wiec to na pewn nie wina podlaczenia), a raczej powinno byc wiecej niz 2 kanaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Czy ktoś może napisać na jakich czipach są te karty, bo już sam nie wiem. Na żadnym ze zdjęć począwszy od Audigy 1 po Audigy 4 nie mogę dojrzeć jakie to są czipy. Chodzi mi konkretnie czy to nadal są tak chwalone w SB Live EMU10K1, i czemu ludzie tak narzekają na Audigy 2 Value? I jeśli możecie jeszcze mi napisać jaka by była różnica w dźwięku (jeśli w ogóle by była) w przypadku Sound Blaster LIVE! Player 5.1 bulk, którego można teraz nawet tanio dostać w sklepach, a Audigy 1 pełne oraz ES, Audigy 2 Value, Audigy 2 pełne? Aha głośniki takie jak w podpiesie, obecnie jadę na integrze ALC850, czasem gram ale przedewszystkim płyty CD i MP3. No... niech mi ktoś odpowie :) . Myślę, że są to proste pytania dla posiadaczy tych kart. Bardzo mi zależy na waszych odpowiedziach, nie chciałbym zakładać nowego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 to co teraz bardziej sie oplaca kupic, audkigy 2 'modowalne' czy audigy 4? : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Witam Panowie :) Nie wiedzialem gdzie pisac a nie chcialem zakladac nowego tematu :wink: Sprawa wyglada tak ze mam live'a podlaczonego do amplitunera przez cyfrowe wyjscie s/pdif. Jak wiadomo w grach nie korzystam z eax'a tylko ze stereo. Jezeli ktos wie jak wlaczyc eax przy takim polaczeniu to rady mile widziane :wink: ogolnie lubie sluchac muzy ale nie jestem jakims audiofilem :D Moje pytanie brzmi czy jest sens wymieniac moja obecna karte na to http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=63&products_id=2861 ,korzytac bede rowniez z cyfrowego wyjscia. Wiem ze analogowe wyjscia audigy2 ma lepsze ale to mnie nie interesuje. Koszt wymiany to ok.100zl. Prosze o sugestie i porady :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resort Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Wiatam wracajac do tematu YouP-PAX-Fiv2.31 i Audigy4Pro-YpoauxP to po zaistalowaniu wszystko ladnie pieknie dziala karta Audigy 2 OEM widzi jako SB Audigy 4 [D000] ale niestety nie dziala konsola EAX oraz Graphic Equalizer. Walczylem z tym kilka godzin i nic . wie moze ktos jak sobie z tym poradzic ?? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 zdażyłem przed podwyżką wczoraj wieczorem zamówiełem http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=6...a194b4df08f363d za 159zł a dziś już jest za 179 zł to już naprawde koncówka tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Widząc, że tych kart praktycznie nie ma na rynku, sprzedawcy mogą sobie zawyżać ceny a ludzie i tak kupią :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Dlatego ja dałem sobie spokój z Audigy 2 i kupiłem na Allegro Audigy 1 (SB0160) na gwarancji za 84zł :) i myślę, że po przerobieniu jej na Audigy 4 nie będzie tak źle ;). Wolę kasę, którą bym przeznaczył na zakup Audigy 2, wydać na wymianę głośników. Edytowane 25 Grudnia 2005 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 co jest lepsze... AUDIGY 4 OEM czy jakaś AUGIDY 2 (oem lub value) ? ? ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...