costi Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Nic, szczegolnie, ze kupujesz A4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Warto kupic Audigy4 OEM? Czy moze szukac na allegro A2? Czy model A2 SB0400 jest gorszy od A2 SB0240? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Warto kupic Audigy4 OEM? Czy moze szukac na allegro A2? Czy model A2 SB0400 jest gorszy od A2 SB0240? No właśnie, czy Value (SB0400) różni się od OEM'a (SB0240) tylko tym, że nie ma portu joysticka i portu FireWire (Podobnie model ZS - SB0350) ? Wg mnie to są nowsze wersje, zubożone tylko o dodatkowe porty (podobnie Audigy SE - SB0570). Edytowane 14 Lutego 2006 przez martinc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Audigy 2 ZS ma i port joysticka i firewire... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Audigy 2 ZS to inna bajka - ma najlepsze z Audigy 2,1,live przetworniki o SNR 108dB i to na wszystkich kanałach. Nawet Audigy 4 oem jest minimalnie bardziej szumny bo ma "tylko" 106dB. Edytowane 15 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 http://pclab.pl/art666-4.html na samum dole w wadach jest napisane "Taki-sobie dźwięk 3D na słuchawkach" Mam sluchawki Siberia i chodzi mi o pelne wykorzystanie ich mocy. Czy na Audigy4 OEM bedzie lepiej? A2 ZS raczej odpada bo jest sporo drozsza od A4 (i nie wiem czy jeszcze gdzies jest) i minimalnie lepsza (chodziaz pozlacane wtyki to fajny bajer zwlaszcza ze Siberia tez ma zlote jacki). Jesli to co pisza o A2 na PCLab to prawda to mnie zniechecilo. Jednak z A2 mozna (za pomoca sterownikow) zrobic praktycznie A4 ale czy to pomoze? Zreszta ta karte mozna znalezc tylko na Allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85428275 2letnia karta za kosmiczna cene (kiedy byla w sklepach ostatnio kosztowala nieco ponad 100zl). Wole dorucic 50zl i kupic lepsza kate na gwarancji w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) "Taki-sobie dźwięk 3D na słuchawkach" To kwestia sterów i lał bym na to na Twoim miejscu. Jest w tym artykule jeszcze jeden błąd - Audigy 1 naprawdę obsługuje 24bit 96khz ale na wyjściu cyfrowym , na analogu jest faktycznie tylko 48khz. Edytowane 15 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Chcialbym zauwazyc, ze A4, ktora mozna dostac w Polsce rozni sie od recenzowanej w chyba kazdym serwisie A4 PRO. Swoja droga chce kupic karte do moich glosnikow 6.1, szukalem ZS ale tej juz nigdzie nie ma, czy jest moze cos innego ze stajni Creative (karty innych producentow nie obsluguja 6.1 chyba) w przyzwoitej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 To kwestia sterów i lał bym na to na Twoim miejscu.Mozliwe ale i tak nie zdobede A2OEM przynajmniej w rozszadnej cenie. A4 PRO kosztuje chyba ok 900zl :P A4 to dobry wybor? A moze lepiej zapolowac na A2ZS? Jaka jest roznica miedzy A2, A2ZS i A4 (OEM) :?: Czy jest jakas roznica miedzy A2 z softem A4 a prawdziwa A4 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Jakby ktos byl zainteresowany pelnym Audigy2 ZS BOX to zapraszam do dzialu "Sprzedam" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Powalcze na Allegro o A2/A4/A2ZS a jesli mi sie nie uda to zamowie A4 OEM w Apollo. Czy tak naprawde slychac roznice miedzy A2ZS a A4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam, Musze odświeżyć zapomniany juz temat o Audigy2 OEM, gdyż mam pewne pytanie dotyczące tej karty. Otóż czy można podłaczyć wyjscia audia znajdujące się z przodu obudowy, to standardowe mikrofon i głośniki. Do każdej płyty ze zintergowaną kartą muzyczna można to podłączyć. Zastanawiam sie czy istnieje sposób by podłączyć to do Audigy2. Czasami korzystam ze słuchawek i takie rozwiązanie bardzo by mi sie przydało. Wiem, ze można kupić panel ale to za drogie rozwiązanie. Pozdrawiam. hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 http://audigy2zshowto.blogspot.com/ tu masz opisane jak podlaczyc do A2 ZS, ale do OEM powinno pasowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 To juz widziałem. Istnieje jakis łatwiejszy sposób ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Prostrzego chyba nie ma. Chyba ze kupisz rozgalezienie na 2 jacki lub kupisz przedluzacz mini jack i polutujesz z kablami od obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Poszukaj tez na tym podforum tematu o podlaczaniu przedniego panelu do Audigy w ogolnosci. Co do prostszego sposobu - zamiast robic wlasne wtyczki, mozna podlaczyc sie bezposrednio do tego bialego gniazda na karcie, mocujac wtyczki np. tasma klejaca. Nie bedzie to piekne ani wytrzymale, ale bedzie dziallac. Aha - przygotuj sie na to, ze mikrofon moze Ci dzialac bardzo cicho - niestety A2 podaje za niskie napiecie na +5V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ktora z audigy teraz wybrac ? Oczywiscie jak najtansza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNocri Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Witam... na początek chciałbym przyznać się do kompletnej nieznajomości tematu... Od paru dni chodze po internecie w poszukiwaniu jakiejś bardzo taniej karty dźwiękowej, kupuje sobie logitechy x-230 i stwierdziłem, że musze koniecznie przerzucić się z zintegrowanego szajsu... ;/ i teraz mam następujące pytania: otóż jaka jest różnica pomiędzy tymi kartami pomijając, że jedna jest BOX a druga OEM http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...298&katid=6 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...320&katid=6 logicznie rzecz biorąc powinny być takie same ale różnica w cenie jest chyba zbyt duża... zgłupiałem... teraz dalej... czy to jest w końcu audigy 2 czy też nie... szukałem szukałem i nigdzie nie moge natrafić na audigy 2... i póki co ostatnie z głupich pytań... ;] czy taka karta będzie w miare odpowiednia pod te głośniki... i czy w ogóle warto wrzucać ją zamiast zintegrowanej (moim zdaniem chyba warto:) ?? za ewentualne propozycje byłbym oczywiście wdzięczny ale od razu powiem ze nie mam na kartę więcej niż 100zł więc propozycje świetnych kart za 130zł nawet nie wchodzą w grę... ;) z góry dziękuję i będę naprawdę wdzięczny za szybką odpowiedź HaNocri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Mam takie pytanie czy do sluchawek Philipsa HP 890 jest sens zmieniac SBLive5.1 na Audigy 2 ZS albo OEM ( tak czy tak bralbym jakas uzywke z allegro) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wiem, że troche wyżej pisało, nie bierzcie mnie za niepełnosprawnego, ale co lepsze do Logitech Z-5500 Audigy 2 ZS czy X-Fi ?? Karta do mp3 (lekkie techno i rap, z przewagą tego drugiego) i filmów avi,DVD (mam duży monitor 37"), w gry raczej mało gram już teraz. Pokój 5x6m. Wiele osób napewno miało podobną sytuację jak ja, wiec może ktoś pomoże. Dziekuje za wszelkie wypowiedzi. Aha podłączenie cyfrowe przez kabel coax, ma przyjść jutro. W tej chwili mam Sb 5.1 sb0100 Live, zauważe różnice po zmianie na lepszą karte? bo powinienem na tych Logach ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Moim zdaniem roznicy miedzy A2ZS i Xfi w zasadzie nie bedzie - szczegolnie, ze masz zamiar jechac po cyfrze, wiec cala konwersje C/A bedzie robil dekoder w glosnikach. Pytania pomocnicze: - skoro troche wyzej bylo napisane, to po co pytac jeszcze raz? - co to pytanie ma wspolnego z A2 OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Sorry za podwojnego posta, ale chcialbym, zeby tresc zostala zauwazona: Pojawil sie problem z moja A2 OEM. Mianowicie czasami znika ona z menedzera urzadzen (Winda w ogole nie widzi karty), przez co oczywiscie nie mam dzwieku. Jak dam "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu", to owszem, znajduje ja, ale za to przestaje dzialac klawiatura i myszka (obie na PS2) :blink: Pomaga wtedy tylko twardy reset, po ktorym znow nie mam dzwiekowki. Raz pomogly mi zabawy z usuwaniem sterow i wykrywaniem karty od nowa, potem znowu znikla i juz te same manewry nie pomogly. Za to jak dzien pozniej wlaczylem kompa, to juz dzwiekowka byla, i tak przez ostatnich pare dni. Dzis znikla znowu :mur: W czym moze byc problem? Jakis konflikt przerwan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zacznijmy od hardware'u [; :arrow: Wsadz w inny slot ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 To tak: zamienilem ja miejscami z tunerem TV. Winda poprawnie wykryla tuner w nowym slocie (czyli slot uwalony nie jest), za to dzwiekowki nie widziala, nawet po kliknieciu "skanuj...". Skanowanie nie powodowalo tez zawieszenia klawiatury i myszy. Wlozylem dzwiekowke z powrotem na miejsce, ale tym razem nie wkladalem tunera TV. Karta po uruchomieniu Windy od razu sie pojawila i dziala. Mozliwe wiec, ze byl jakis konflikt miedzy tymi dwoma urzadzeniami. Poki co tunera nie wkladam, zobaczymy co sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 costi jaką masz mobo, to w sigu ? ja kiedyś czytałem że jest jakaś opcja w biosie na asusach, na swoim to znalazłem, ale nie pamietam nazwy, zobacze później która powoduje trzaski na karcie i prawdopodobnie inne problemy z audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Na razie to co w sigu. Trzaskow nigdy nie mialem. Karta poki co dziala dobrze, jeszcze pare dni bede ja meczyl, do czasu az dojdzie nowy procek, wtedy i tak zmieniam plyte glowna. Jak na nowej mobo tez beda takie jazdy, to po prostu sprzedam tuner i kupie VGABoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ostatnio mialem problem z dzwiekiem (mam audigy2 + glosniki creativa 550thx). Zainstalowalem najnowsze stery do audigy2 i okazalo sie ze duzo gorzej gra sprzet. Juz myslalem ze cos nie tak z subuferem (gral twardo, zupelnie tak jak kiedys na Livie z tymi glosnikami) Zainstalowalem stare drivery i na szczescie subufer wreszcie zaczal ladnie miekko grac. Tak mysle ze moze specjalnie tak robia zeby kupic X-FI. Audigy2 w zupelnosci mi wystarczy ale cos mi sie wydaje ze na Viscie to wsparcia dla tej karty nie bedzie a jak beda stery to moga byc takie kwiatki jak teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ja musze jechac na Youp-PAX, bo z nieznanych mi przyczyn na zadnych oficjalnych sterach nie mam dzwieku (choc wszystko instaluje sie poprawnie). Licze, ze pod Viste tez sie cos tego typu pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam Mam kilka pytan. Posiadam SB Audigy 2 i obudowę TT Soprano. Chodzi o zewnetrzny panel a audio .W instrukcji są wymienione 2 rodzaje wtyczek AC97 i blizej mi nie znana AZALIA. Jka podłączyć moje Audigy ? Zależy mi na tym. DO SIEGO!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam Mam kilka pytan. Posiadam SB Audigy 2 i obudowę TT Soprano. Chodzi o zewnetrzny panel a audio .W instrukcji są wymienione 2 rodzaje wtyczek AC97 i blizej mi nie znana AZALIA. Jka podłączyć moje Audigy ? Zależy mi na tym. DO SIEGO!. AC97 i AZALIA to nie wtyczki tylko układy dzwiękowe, pierwszy to standardowy kodek montowany od dawna w płytach, a ten drugi to układ w standardzie "HD" Audio... Poszukaj, na forum było kilka tematów o podłączeniu panela do Audigy i były tam opisane wszystkie piny na karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...