jericho666 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 witam mam pytanie odnośnie tej karty czy pozwala ona na jednoczesne podłączenie zestawu 5.1 i słuchawek tzn chodzi o to zebym nie mosiał odłączać kabelków gdy chcę uzywać słuchawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloochy Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no to w takim ja dzis udezam do sklepu i kupuje A2 OEM -> 105 pln, mam nadzieje ze pod [brzydkie określenie na linuksa]em bedzie chodzic rozwnie dobrze jak pod winda (bo z powyzszych opini wnioskuje ze pod [brzydkie określenie na linuksa]em nikt tego nie uruchamial) a jak ktos to uruchomil pod pingwinem to poprosze o wrazenia PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a z tymi śledziami to imo jest tak ze były wcześniej jakieś a2 w magazynach (z śledziami) jak dali niską cene to sie ludziki rzucili i przyszła nowa partia już bez sledzia i to cała wielka zagadka śledzia imo tak potrzebnego jak dziura w moście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 a z tymi śledziami to imo jest tak ze były wcześniej jakieś a2 w magazynach (z śledziami) jak dali niską cene to sie ludziki rzucili i przyszła nowa partia już bez sledzia i to cała wielka zagadka śledzia imo tak potrzebnego jak dziura w moście 1723661[/snapback] jak zęby w [gluteus maximus]lu bym powiedział :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) jak zęby w [gluteus maximus]lu bym powiedział :D 1723811[/snapback] widzę że poziom rozmowy osiągnął niski pułap ;) A tak na temat: to uważam że jest sprawą producenta jaką stosuje politykę coną i marketingową. Jednak stworzenie sytuacji o októej piszecie powyżej (śledzie) jesst dla mnie anty kampanią, ponieważ klient któy ma śledzia jest zadowolony pomimo tego że jego nie użyje a ten który nie odstał pomimo tego żę też g o nie użyje czuje się pokkrzywdzony. Lepiej by zrobili jak by tych śledziów nie dawali wogóle. BTW: jak ktoś potrzebuje śledzia a nie dostał z katrą to mogę psrezentować za friko. Edytowane 28 Października 2005 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 To i ja sie pochwale :] wczoraj zamówilem w Apollo i juz dzis Audigy 2 gra w moim kompie (pozdrowienia dla przemiłego kuriera ze "stolicy" :)) Dostałem: śledzia, cd i karte :] (niestety naklejki brak :D) Wszystko ładnie zapakowane w katronik po XP :] Co do karty to: Słychać naprawdę duża różnice po przesiadce z sb 5.1, w końcu na słuchawkach nie słyszę szumu, dźwięk jest czyściutki. Obecnie jestem w trakcie ssania drugiej partii z autoupdate, (system widzi kartę Creative SB Audigy 2) Jak za ta kasę nic tylko brać!!! A tu mały skan karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Ktoś ma alternatywny link do obrazu A2zsDrvDisc.ISO ? TEN, albo nie działa, albo transfer wynosi 2kb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Eee panowie co to jest śledź ? :> Bo nie bardzo rozumiem. Tylko bez wyśmiewania proszę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Eee panowie co to jest śledź ? :> Bo nie bardzo rozumiem. Tylko bez wyśmiewania proszę ! 1724017[/snapback] Śledź (Clupea harengus) - nieduża ryba morska, zamieszkująca płytkie wody północnego Atlantyku. Popularna w zastosowaniach kulinarnych od zamierzchłych czasów dzięki łatwości przechowywania po zasoleniu. źródło: http://pl.wikipedia.org/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Eee panowie co to jest śledź ? :> Bo nie bardzo rozumiem. Tylko bez wyśmiewania proszę ! 1724017[/snapback] Ryba? :D W przypadku Audigy 2 mowa o sledziu do ktorego mozna podpiac joja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Takie pytanko: czy wam tez po update sterow do 1.84.55 znikly z EAX console (opcja Special FX) pozycje dotyczace EAX? Ja mam tam tylko kilka opcji Voice, a wczesniej (na sterach z plyty) mialem jeszcze EAX Games - No Effects, EAX Games - Lite Effects i EAX Games - Normal Effects. Dodam, ze zrobilem Webupdate, po czym musialem recznie instalowac 1.84.40, 1.84.50 i wreszice 1.84.55 (wedlug instrukcji podanej w linku na 2. stronie tego topicu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Mi też zniknęły. Stery mam bety najnowsze zainstalowane. Edytowane 28 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Takie pytanko: czy wam tez po update sterow do 1.84.55 znikly z EAX console (opcja Special FX) pozycje dotyczace EAX? Ja mam tam tylko kilka opcji Voice, a wczesniej (na sterach z plyty) mialem jeszcze EAX Games - No Effects, EAX Games - Lite Effects i EAX Games - Normal Effects. Dodam, ze zrobilem Webupdate, po czym musialem recznie instalowac 1.84.40, 1.84.50 i wreszice 1.84.55 (wedlug instrukcji podanej w linku na 2. stronie tego topicu). 1724483[/snapback] Nom, u mnie tez w special tylko voice zostal, jade na 1.84.55 (jedyna paczka sterow instalowana "recznie" tak to wszystko ladnie z autoupdate lecialo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) To przynajmniej nie jestem sam :) Zakladam, ze mimo tego braku EAX w grach wam normalnie dziala? Aha, i jeszcze drugie pytanko: czy karta ta ma sprzetowe dekodowanie DTS? Jesli tak, to jak je wlaczyc (jakies modowane stery?)? EDIT: dem: Jak te bety? Jest jakas roznica w porownaniu do 1.84.55? Edytowane 28 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 EDIT: dem: Jak te bety? Jest jakas roznica w porownaniu do 1.84.55? 1724548[/snapback] Żadnych nowych opcji nie ma. Różnicy w dzwięku też nie słychać. Wszystko gra łądnie jak na poprzednich sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 a obsługa OpenAL to nie jest różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 a obsługa OpenAL to nie jest różnica? 1724952[/snapback] Hmm ja na 1.84.55 w q4 mam OpenAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) Witam. Przeczytalem ten post ale nie uzyskalem nigdzie konkretnej odpowiedzi czy faktycznie ejst sens zmieniac z SS na A2? to moja pierwsze pytanie natomiast nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz... Mam w domu taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69842749 sprzecik podlaczony do kompa... chce go teraz zmienic na Creative 5.1 T6060 wlasnie zaleznie od tego co tu sie dowiem z SS lub A2... i moje pytanie w zwiazku z tym takie... myslicie ze nie bede zalwoac tej zmiany... :] ?? ps. wiem ze to nie ten temat ale moze ktos podradzi jakies inne glosniki tak aby zamknac sie w 600zl razem z A2 lub same glosniki do 600 jesli niema senu zmiany z SS... Edytowane 29 Października 2005 przez poisson5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) A moze taki zestaw: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68597642 ? EDIT: Albo, skoro T6060, to taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69649556 Edytowane 29 Października 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Nom, u mnie tez w special tylko voice zostal, jade na 1.84.55 (jedyna paczka sterow instalowana "recznie" tak to wszystko ladnie z autoupdate lecialo) 1724544[/snapback] szukam i szukam ale nie mogę znaleźć autoupdate, podpowiedzcie gdzie to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) uzywa ktos na tej karcie glosnikow 7.1 ?? Edytowane 29 Października 2005 przez adbok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 http://www.soundblaster.com/support/ i klikasz w Software AutoUpdate :] ps-zalecam do tego IE pod Opera nie dziala. ps2-moze by ktos ten watek przykleil, bo widze ze w dziale audio straszny wysyp tematow o audigy 2 (a w sumie tu jest wiekszosc problemow opisana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 ps2-moze by ktos ten watek przykleil, bo widze ze w dziale audio straszny wysyp tematow o audigy 2 (a w sumie tu jest wiekszosc problemow opisana) 1725472[/snapback] Popieram przedmowce. @adbok: z tego co wiem to obsluguje ona tylko 6.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Popieram przedmowce. @adbok: z tego co wiem to obsluguje ona tylko 6.1 1725537[/snapback] no niby ze tak ale na stronie creatice.com sa informacje ze karta dziala z 7.1... tylko zastanawiam sie czy naprawde czy przez emulacje na glosnikach;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Pytanie z innej beczki: czy do tej karty istnieje mozliwosc dokupienia sledzia z wejsciem optycznym? Czy tez jedynym sposobem uzyskania takiego wejscia jest przedni panel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 no niby ze tak ale na stronie creatice.com sa informacje ze karta dziala z 7.1... tylko zastanawiam sie czy naprawde czy przez emulacje na glosnikach;/ Obsluguje alr tylko pod wyjscie SPDIF mozna podpiac glośniki 7.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam. Własnie sprzedalem SB Audigy Player kolorowe koncowki za 95 zł z przesylka,mam nadzieje ze to dobra cena, poniewaz ceny tego leca strasznie w dol wlasnie z powodu Audigy 2 OEM. Czym te Audigy2 oem rozni sie od Audigy2 ZS ?ta ma kolorowe koncowki a tamta złote? Czy czyms jeszcze? Imho warto ja brac? Sterownikow uzywam PAX-NewYear2005-AX - kolosalna roznica miedzy zwyklymi sterami,i tam tez jest zakladka do Audigy 2 mam nadzieje ze beda pasowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 witam mam pytanie odnośnie tej karty czy pozwala ona na jednoczesne podłączenie zestawu 5.1 i słuchawek tzn chodzi o to zebym nie mosiał odłączać kabelków gdy chcę uzywać słuchawek 1722894[/snapback] nie niestety karta nie pozwala na jednoczene podłączenie słuchawek i głośników. Ja jednak ominąłem ten problem i zrobiłem co nasępuje: kupiłem przedłużacz (mini jack) który wpiąłem do wejścia przednich głośników, koniec wyprowadziłem koło biurka i za pomocą rzepu przymocowałem należy także kupić taki rozdzielacz sygnału, takie [ciach!]ieko któe pozwala na podłaczenie dwóch jacków do jednego wejścia ( w kazdym sklepie muzycznym dostaniesz - może 2 zł kosztuje) Dalej to chyba już wiesz co robić. Dodam że jest to pomocne kiedy chemy podłaczć także TV i wyprowadzić dzwięk z niego na głośniki (a nie posiadamy wieży). Kabel połączeniowy kompa z tv ma dwa wtyki do kart graficznej oraz do dzwiękówki. Ja ma wejście line in zajęte przez kabelek z karty tv i dlatego korzystam z tego sposobu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Ja mam takie pytanko: czym zasadniczo rozni sie audigy 1 od 2 ? Bylem na stronie creative, ale juz tam nie ma opisu tej karty... chyba za stara jest. ;] Ze audigy 1 obsluguje eax 3.0 i eax hd to wiem, ale czy ma wsparcie dla eax 4.0 ? edit Poszukalem po necie i audigy 1 obsluguje eax 4.0, od a2 rozni sie chyba tylko iloscia obsl. glosnikow i pewnie troche jakoscia dzwieku. Dobrze mowie ? Edytowane 31 Października 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 jakością dźwieku nie....powiedziałbym nawet ze wersja złotostykowa a1 jest lepsza od tego oema... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...