kazik2000 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Hehe, a ja teraz czekam w proline na dostawę X-230 i A2 :D Ciekawe czy się doczekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decztery Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 to jest sb audigy2 oem czy audigy se oem? chcialbym kupic audigy 2 oem, ktos wie gdzie mozna je trafic na dzien dzisiejszy? w wiekszosci sklepow widze durne opisy w stylu audigy se oem i zdjecia do a2 oem o co w tym chodzi? pomozcie znalezc ten wlasciwy sklep :P pozdrawiam YacentY Moje jest audigy 2 oem kupione właśnie tam. Normalne duże pcb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Ciekawe że za cholere tego A2 w Krakowie dorwać nie można, a Proline ma chyba jakąś przerwę w dostawie jakiegokolwiek towaru. Czekam też na Logitechy x-230 i od półtora tygodnia brak... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marconii2002 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 gdzie tą kartę można jeszcze dostać tanio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Shit, w proline już raczej nie będzie (wysyłałem maila). Jeśli ktoś ma jakikolwiek cynk niech się proszę ze mną podzieli :) A może ktoś chce swoją odstąpić? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 jak cos to moze ja tez bym wziął :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClassicGOD Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Audigy 2 Oem byly takie tanie z prosteg powodu: Po wyjsciu X-Fi zaprzestano produkcji Audigy 2 (dalej robia wersje ZS i Value) i Creative wyprzedal magazyny. Juz "pelnych" Audigy 2 nie bedzie (resztki mozna dorwac na allegro) Teraz zostaje juz tylko model lepszy - Aud 2 Zs lub gorszy (bez sprzetowego EAX'a) Value. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_zyz Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 gdzie mozna znales oficjalne informacje ze wersja Sound Blaster Audigy 2 Value nie ma sprzetowego EAX'a ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Pomijając rozmaite problemy jakie mam z tą kartą (jutro oddaję do sklepu), to faktycznie zdaje się, że EAX nie jest obsługiwany, np. w menu w Creative MediaSource Player opcja Play -> Enable EAX jest szara/niedostępna. Po włączeniu EAX w Battlefield 2 gra zaczęła chodzić tak ze dwa razy wolniej niż przy zwykłym ustawieniu Hardware/High. Jutro odmieniam na Live! 24 - pytanko tylko, czy czasem to też nie jest jakiś kastrat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Pomijając rozmaite problemy jakie mam z tą kartą (jutro oddaję do sklepu), to faktycznie zdaje się, że EAX nie jest obsługiwany, np. w menu w Creative MediaSource Player opcja Play -> Enable EAX jest szara/niedostępna. Po włączeniu EAX w Battlefield 2 gra zaczęła chodzić tak ze dwa razy wolniej niż przy zwykłym ustawieniu Hardware/High. Jutro odmieniam na Live! 24 - pytanko tylko, czy czasem to też nie jest jakiś kastrat? HEhe, to widocznie kupiłeś wersję SE :) BO Audigy 2 OEM ma pełnego EAXa... Value nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 A jak wygląda sprawa z Live! 24? Ta karta jakaś mała jest... czy ona czasem też nie jest jakaś pokrojona? Mój Audigy 2 to wersja Value, więc kastrat na maska :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Live! 24 to tez kastrat... sprzetowy EAX bedzie w Live 5.1, Audigy 1/ Audigy 2 OEM/ZS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 OK, dzięki wielkie za odp. Jutro poszukam Live! 5.1, Audigy bądź Audigy 2 po lokalnych sklepach (a jest ich w bród :P), jak nie będzie - zostaję przy zintegrowanej, nie zamierzam wydawać powyżej 200zł za dźwiękówkę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Na allegro dostaniesz Live 5.1 za okolo 50 zł , z tego co wiem w sklepach moze byc problem bo chyba juz ich od dawna nie produkuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 (edytowane) Okej, znalazłem tutaj: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=6...c96aa984141c121 Audigy 2 - czy to jest ta karta, o której jest ten topic? ;) Tzn. taka: http://www.toya.net.pl/~katani/x/Fora/sb.jpg nie taka: http://img413.imageshack.us/my.php?image=audigyfake5fs.jpg Acha, i tylko mi nie wykupić w esc tej karty :lol: edit - to już będzie zawracanie głowy, ale po nieprzyjemnych przygodach z Audigy 2 Value, muszę spytać: czy moglibyście zapodać screen'y z paneli sterowania tej karty? Dokładniej chodzi mi o: - ustawianie głośności poszczególnych satelitek (chyba Speakers Calibration?) - czy jest jakiś najzwyklejszy equalizer? To by było wsjo - dziękuję pięknie z góry :) Edytowane 27 Listopada 2005 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 gdzie mozna znales oficjalne informacje ze wersja Sound Blaster Audigy 2 Value nie ma sprzetowego EAX'a ??Nie można :-) Audigy 2 Value ma sprzęt do EAX. Nie ma go Live24 i chyba też Audigy 2 SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 @soulburner wielkie dzięki za cynk. Kupiłem taką na allegro, tzn. wydawało mi się że kupiłem a sprzedawca wciska kit że są niesprawne. Pewnie chce opchnąc za miesiąc za wyższą cenę :evil: Ech, sprzedałem sowjego Liva!5.1 i zostałem bez karty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Zamówiłem w esc :) Pytanko dodatkowe - zauważyłem na allegro kilka modeli pełnego Audigy 2, są modele SB0240, SB-z innymi cyferkami, a nawet modele CTxxxx - czym one się różnią między sobą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Wiem tylko tyle że od CTxxxx trzeba się trzymać z daleka (tak było jak szukałem Live 5.1). Może to trochę offtop, ale doszła do mnie podobno paczka z Audigy 2 który jest... uszkodzony. Jeden wielki przekręt się kroi z tą kartą na kupioną na allegro. Jeszcze gość wysłał ją nie pod ten adres co trzeba :mur: Za 2 dni przetestuję. Słyszał ktoś o prawdopodobnych usterkach tego modelu? (no chyba że są to mechaniczne urazy :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Audigy2 Value MA sprzetowo EAX!!! Nie ma Live! 24, Audidy LS i chyba ten SE tez nie ma... A2 Value MA, poszukajcie lepiej na tweaku, byla kiedys dyskusja i kilka osob ma taka karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Jak ma sprzetowe EAX, jesli nie ma na tym EMU10k1/Emu10k2 tylko jakis inny uklad? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Hmm, jak na Value włączyłem EAX w Battlefield 2 demo, to gra chodziła o jakieś 40% wolniej (na Hardware/High śmiga)... czy może tak ma każdy Audigy 2? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Dziś dołączyłem do zadowolonego grona użytkowników OEMa ;) http://allegro.pl/show_item.php?item=73629142 musiałem niestety troszkę przepłacić, ale takie są skutki podejmowania decyzji w ostatniej chwili (czyt. kiedy nie ma już w sklepach) Po przesiadce z turbo Karajana bardzo przyjemne odczucia, tylko ten panel sterowania trochę zamotany, nie można nawet od kopa zmienić głośności satelitek tylko trzeba się bawić gdzieś głęboko w kalibracji :( No i instalowanie tych 50 driverów pod rząd zamiast 1 O_o Co do klatek, wydaje mi się, że jestem 3 do przodu w porónaniu z ALC Edytowane 28 Listopada 2005 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Od tego samego gościa kupiłem!!! Tylko że podesłał mi maila że karta jest uszkodzona. Na dodatek wysłał ją na adres domowy, mimo że podałem adres na studiach. Czekam na przesyłkę z domu. Czyli u Ciebie wszystko gra? Wszystko oki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Od tego samego gościa kupiłem!!! Tylko że podesłał mi maila że karta jest uszkodzona. Na dodatek wysłał ją na adres domowy, mimo że podałem adres na studiach. Czekam na przesyłkę z domu. Czyli u Ciebie wszystko gra? Wszystko oki? Wszystko gra, sprzęcik wygląda na nowiótki, taki fajny w dotyku (charakterystyczny dźwięk) jak się przejedzie palcem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (...)tylko ten panel sterowania trochę zamotany, nie można nawet od kopa zmienić głośności satelitek tylko trzeba się bawić gdzieś głęboko w kalibracji :( To mnie interesuje najbardziej. Jak w końcu zmienia się głośność satelitek? Chcę np. nieco pogłośnić centralny i tylni lewy - co robić? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 To mnie interesuje najbardziej. Jak w końcu zmienia się głośność satelitek? Chcę np. nieco pogłośnić centralny i tylni lewy - co robić? ;)Wchodzisz w Surround Mixer, na dole masz takie 3 ikony, klikasz w środkową i tam masz w pierwszej zakładce "calibrate" - trochę jest tam. Ale prawdopodobnie to czego szukasz jest po prostu w zakładce advanced w surround mixerze, taka kratka z kółkiem na środku, którym przesuwasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ta kratka z kolkiem to balance/fader - w zasadzie moze byc... do tego jeszcze sa suwaki Subwoofer volume i Center volume To, czego potrzebuje soulburner, moze tez zdobyc zdobyc instalujac software od A2ZS/A4 - tam jest regulacja glososci kazdego kanalu oddzielnie w postaci suwakow, do tego przyzwoity equalizer i lepszy kalibrator (mozliwosc podania odleglosci i kata do kazdego glosnika). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Hmm, czyli mam rozumieć, że software od A2ZS/A4 będzie bezproblemowo współpracował z A2? Byłoby miło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) Dziś dołączyłem do zadowolonego grona użytkowników OEMa ;) http://allegro.pl/show_item.php?item=73629142 musiałem niestety troszkę przepłacić, ale takie są skutki podejmowania decyzji w ostatniej chwili (czyt. kiedy nie ma już w sklepach) Po przesiadce z turbo Karajana bardzo przyjemne odczucia, tylko ten panel sterowania trochę zamotany, nie można nawet od kopa zmienić głośności satelitek tylko trzeba się bawić gdzieś głęboko w kalibracji :( No i instalowanie tych 50 driverów pod rząd zamiast 1 O_o Co do klatek, wydaje mi się, że jestem 3 do przodu w porónaniu z ALC Cro, niestey zmartwię Cię innych jak karta Ci padnie to niespodziewaj się reakcji ze strony sprzedającego, zamieniłam się dużo wcześniej na tą kartę za płytę główną, 3 dni temu myślałam że mi padła , mimo zapewnien ze strony sprzedającego zę pomoże w razie uszkodzenia skwitował zeby wysłać do sklepu w którym kupił, bo zdaje się ze masz gwarancję jako sticker :mur: , i napisałm mi że teraz już jak mi uznają gwararncje to dostnę gorszą wersję bo się sklep zorientował co sprzedaje :( , ech byłam wściekła na moje szczeście karta w 100% sprawna :) , ale postawa sprzedającego nie na miejscu :mad: bo tak się nie postępuje OKI SPROSTOWANIE Sprzedający jednak poczuwa się do uszkodzenia karty i bardzo mnie przeprosił za zaistniałą sytuacje, powiedział ze odeśle mi taką samą karte na swój koszt, poprostu miał zły dzień każdy w rezultacie takowe posiada :) , tak więc cofam to co napisał i jedna gorąco polecam :) Edytowane 29 Listopada 2005 przez kassiunia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...