Kaffar Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Witam. Jest jeszcze jedna sprawa. Posiadam plyte Abit NF7 rev 2.0 i ostatnio kiedy chcialem zamontowac jakiegos radzia 9000 to radiator okazywal sie zbyt duzy i niestety nie chcial wejsc do konca w gniazdo bo blokowalo go cos. Na fotce jest zazanczone co dokladnie. Czy Winfast 6600 nie bedzie sie tak blokowal? 1725523[/snapback] napewno nie będzie Ci blokował zerkni na mój podpis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) i co najważniejsze GF6600 ma starego typu pamięci TSOP prostokątne a do tego 3,6 ns co nie wróży prawie żadnego o/c :sad: wiem, że chcesz sprzedać kartę, ale z łaski swojej nie wprowadzaj ludzi w błąd. Tak się składa, że pamięci 3,6ns instalowane na 6600 Winfasta czy Asusa kręcą się zazwyczaj powyżej 700 MHz, rdzeń po zmianie biosu ponad 500 MHz. Wydajność karty wzrasta ok. 50% Nie wiem jak tobie, ale mi wydaje się, że to jednak nie jest "żadne" oc. Edytowane 4 Listopada 2005 przez pkali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMkiLeR Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) Tak się składa, że pamięci 3,6ns instalowane na 6600 Winfasta czy Asusa kręcą się zazwyczaj powyżej 700 MHz, rdzeń po zmianie biosu ponad 500 MHz. Wydajność karty wzrasta ok. 50% Nie wiem jak tobie, ale mi wydaje się, że to jednak nie jest "żadne" oc. 1736301[/snapback] ok sokoro ty wiesz lepiej to sorry :) słuchaj pkali ja nikogo nie zmuszam wyraziłem tylko swoje zdanie :wink: więc ocb? zacytuje siebie jeżeli tego nie widzisz IMHO tylko ze wzgledu na świadomość zerowej satysfakcji z posiadanej karty nie wziął bym nigdy 6600 więc wybór należy do Ciebie co do tego kręcenia na 500 i 700 to ja powiedziałbym że to nie jest regułą jak dobrze zapewne wiesz tylko nieliczne egzemplarze takie coś są w stanie osiągnąć :neutral: a kombinowanie z biosami zawsze jest ryzykowne, karta później może wysypywać artami lub robić zwiechy :sad: nawet już sam fakt posiadania karty- MEGA kastrata i dodatkowo z pamięciami TSOP z "zamierzchłej epoki" jakoś mnie zniechęca :wacko: (podobnie jak z FX5200 czy GF4Ti440 które są MEGA guanem) Edytowane 4 Listopada 2005 przez ToMkiLeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Ale pytalem sie czy GF6600 nie bedzie mial problemow z zamontowaniem na tej plycie? Wiec odpowie mi ktos? 1735344[/snapback] Kupiłeś już tego 6600 czy nie? Powiem tak: 6600 jest kartą bardzo dobrą i napewno lepszą od 9800. Bardzo dobrze się kręci, bardzo łatwo ją zmodować, Łatwiej wyedytować bios i pozmieniać np. napięcia, jest naprawdę szybka i wydajna. Jednak widzę że masz płytę główną na nf3... dlatego szczerze i z całego serca odradzam kupowania jakiej kolwiek z kart serii 6xxx. Wystarczy wejść na forum nvidia i bez problemu znajdziesz kupę postóe ludzi którzy mają z tego związku problemy. Krótko mówiąc nf3+gf 6xxx= freez zacinki itp. Ponoć odpowiednie instalowanie sterowników coś pomaga. Najpierw powinieneś zainstalować stery od samego chip'a potem gart itd. Niestety u mnie to nie działało, co prawda trochę pomogło, ale nie działało tak jak powinno. Zresztą nie wydaje mi się że u kogokolwiem działa to w 100% dobrze. Jestem zdeklarowanym fanem nvidia, miałem do tej pory 6800 zmodowanego na GT a przesiadłem się na radeona x850pro. Dodam tylko że gf 6xxx z chip'em via nie ma takich problemów. edit właśnie przetarłem oczy i zauważyłem że masz płytę na nf2. Sorry za zamieszanie. tyko niepotrzebnie się napukałem w klawiaturę. Nawiązując do wypowiedzi mojego przedmówcy, i tu cytuję: co do tego kręcenia na 500 i 700 to ja powiedziałbym że to nie jest regułą jak dobrze zapewne wiesz tylko nieliczne egzemplarze takie coś są w stanie osiągnąć Wygląda to trochę inaczej, a dokładniej jest odwrotnie. Nieliczne egzemplarze nie dają rady takim ustawieniom. Mówię oczywiście o kartach z "dobrych stajni" Trzeba tylko troszkę się przyłożyć, pogrzebać w biosie i zapewnić dobre chłodzenie karcie. Choć przyznam że i na to nie ma regóły A już najlepiej winfast a400 tdh. Około 700zł i duże szanse modowalności na 16/6. Edytowane 5 Listopada 2005 przez wwojtek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...