Skocz do zawartości
Pride

Ramy O Różnym Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno zakupiłem komputer (składak) Procesor, płyta, dysk, chłodzeni, grafa. Mam już ramy NoName 512MB 400MHz. Lecz jednak to troche mało na użytkowanie. Zwłaszcza ze konfig kompa nie jest niski (Athlon 64 2800+, Gigabyte GA-K8NS, Radeon 9550).

Interesowały by mnie te ramy: Klik

ale one mają 533MHz a są w cenie 400MHz. Nie wiem czy to właściwy wybór.

WIEM że tak czy siak zwolnią one do tych niższych ale chodzi mi o perspektywe przyszłościową. Wiec co mi doradzicie? Kupić te 533 czy Te: Klik 400??

Pozdrawiam

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR2 do AMD?? :blink: Chyba, że młotkiem wklepiesz... :D A co do ramu to lepiej kupić Twinmosy Twistery na 400MHZ i one pójdą spokojnie na 500 przy CL 2,5, a nie jak te przy CL 4...

Edytowane przez Grzybek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okidoki :)

Jeszcze jedno jak sprawdzić jaką predkość MHz mają moje ramy te? Są one kupiuone jako 400MHz a w jednym programie widze je jako 200MHz ?? Yyy? Co jest nie tam?

---------------------

Edit:

Właśnie sprawdziłem w CPU-Z ze Frequency mojej kości jest 201MHz. Looknąłem do biosu i nie widze tam czegoś co mogło by to zmienic. Znalazłęm jedynie Ustawienia V Pamięci. można tam było podnosić o +0,1volta. Czy to jest to?

Edytowane przez Pride

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi