Pride Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam! Niedawno zakupiłem komputer (składak) Procesor, płyta, dysk, chłodzeni, grafa. Mam już ramy NoName 512MB 400MHz. Lecz jednak to troche mało na użytkowanie. Zwłaszcza ze konfig kompa nie jest niski (Athlon 64 2800+, Gigabyte GA-K8NS, Radeon 9550). Interesowały by mnie te ramy: Klik ale one mają 533MHz a są w cenie 400MHz. Nie wiem czy to właściwy wybór. WIEM że tak czy siak zwolnią one do tych niższych ale chodzi mi o perspektywe przyszłościową. Wiec co mi doradzicie? Kupić te 533 czy Te: Klik 400?? Pozdrawiam Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 533 jezeli sie nie myle sa jako DDR2 wiec raczej watpie zeby ci to chodzilo, ale oczywiscie moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) DDR2 do AMD?? :blink: Chyba, że młotkiem wklepiesz... :D A co do ramu to lepiej kupić Twinmosy Twistery na 400MHZ i one pójdą spokojnie na 500 przy CL 2,5, a nie jak te przy CL 4... Edytowane 8 Października 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 znalazłem tylko 1 na allegro :P A co sodzicie o tych: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66722198 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66822189 co lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Twinmoski... Mają CL 2,5... U mnie podobne chodzą na CL 2 przy 410... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A więc które wybrać ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 No właśnie te... Twinmos to badzo dobra firma, która robi tanie pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Okidoki :) Jeszcze jedno jak sprawdzić jaką predkość MHz mają moje ramy te? Są one kupiuone jako 400MHz a w jednym programie widze je jako 200MHz ?? Yyy? Co jest nie tam? --------------------- Edit: Właśnie sprawdziłem w CPU-Z ze Frequency mojej kości jest 201MHz. Looknąłem do biosu i nie widze tam czegoś co mogło by to zmienic. Znalazłęm jedynie Ustawienia V Pamięci. można tam było podnosić o +0,1volta. Czy to jest to? Edytowane 9 Października 2005 przez Pride Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 200 efektywnie 400... Czyli taktowanie mają 200, ale DDR wysyła 2 coś tam jest tak jakby 400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Więc jest dobrze? W CPU-Z też 200MHz :) Ok jak tak to trzeba sobie zakupić te ramki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misda Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5457...430305f43322e35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...