Skocz do zawartości
cskura

Akasa Evo33

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany chłodzenia procesora. Przeczytałem test na dziekie.net i zainteresował mnie Akasa Evo33.

Jak dla mnie (osoby niepełnoleniej żyjącej z tego co dadzą rodzice), cena w porównaniu do Scyte Ninja (do którego trzeba jeszcze dokupić wiatrak) jest w miare atrakcyjna.

Akasa co prawda na wyższych obrotach nie jest "zbyt cicha", ale obroty można regulować i zejść do 23dBA.

Mam pytanka do posiadaczy tego chłodzenia. Jak ono się spisuje? Czy naprawdę tak dobrze chłodzi? Jak z zakładaniem chłodzenia (są jakieś problemy, lub wymagane otwory) ?

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z Evo33 to bardzo proszę o podzielenie się nimi w tym temacie.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście cena niższa ale zastanawia mnie to:

Parametry produktu

Przeznaczenie:  chłodzenie procesora

Socket A (462):  Nie

Socket 754:  Nie

Socket 939/940:  Tak

Socket 370:  Nie

Socket 478:  Nie

Socket 775:  Nie

Mój błąd. Są różne wersje tego chłodzenia, mianowicie: Evo33 AK-912 i Evo33 AK-913. Ktoś się orientuje czy oprócz zastosowania innych podstawek te dwa modele czymś się różnią? Ja potrzebuję wersji 912 dla socketa 478 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem test tego cacka: 1690732[/snapback]

dziwny ten sklep !!!

sprawdź cenę ?

wybierasz województwo

w moim przypadku podkarpackie

soundblaste audigy 2 zs oem 253 zł

małopolskie 263 ł

chyba nikt mi nie powie że to jest zwiazane z kosztami przesyłki :)

podkarpoackie = full bezrobocie i niższe ceny ??

hmmmm potestujcie sobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi