cskura Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany chłodzenia procesora. Przeczytałem test na dziekie.net i zainteresował mnie Akasa Evo33. Jak dla mnie (osoby niepełnoleniej żyjącej z tego co dadzą rodzice), cena w porównaniu do Scyte Ninja (do którego trzeba jeszcze dokupić wiatrak) jest w miare atrakcyjna. Akasa co prawda na wyższych obrotach nie jest "zbyt cicha", ale obroty można regulować i zejść do 23dBA. Mam pytanka do posiadaczy tego chłodzenia. Jak ono się spisuje? Czy naprawdę tak dobrze chłodzi? Jak z zakładaniem chłodzenia (są jakieś problemy, lub wymagane otwory) ? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z Evo33 to bardzo proszę o podzielenie się nimi w tym temacie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Ta akasa jest wydajna co widać po tym teście na dzikie.net ale i głośna na max rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 liczyłem na coś więcej. A przy okazji: widzieliście gdzieś to chłozdenie poniżej 145zł? Za tyle jest w 4max'ie, i w Pc-Coolerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 tu masz najtaniej ten i wiele innych produktów sklep sprawdzony i naprawdę go polecam http://www.ckznak.pl/index.php?cid=373&sci...rid=wenAkaAK913 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Rzeczywiście cena niższa ale zastanawia mnie to: Parametry produktu Przeznaczenie: chłodzenie procesora Socket A (462): Nie Socket 754: Nie Socket 939/940: Tak Socket 370: Nie Socket 478: Nie Socket 775: Nie Mój błąd. Są różne wersje tego chłodzenia, mianowicie: Evo33 AK-912 i Evo33 AK-913. Ktoś się orientuje czy oprócz zastosowania innych podstawek te dwa modele czymś się różnią? Ja potrzebuję wersji 912 dla socketa 478 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 niczym a wiec śmiało bierz bo ta sama wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Znalazłem test tego cacka: TUTAJ i jestem coraz bliżej zakupu. Teraz pytanie czy na mojej płycie (Abit IC7) idzie to zamontować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Znalazłem test tego cacka: 1690732[/snapback]dziwny ten sklep !!! sprawdź cenę ? wybierasz województwo w moim przypadku podkarpackie soundblaste audigy 2 zs oem 253 zł małopolskie 263 ł chyba nikt mi nie powie że to jest zwiazane z kosztami przesyłki :) podkarpoackie = full bezrobocie i niższe ceny ?? hmmmm potestujcie sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Rzeczywiście, dziwne rozwiązanie z tymi województwami. Niestety nie sprawdzę jak to jest z tym sklepem, gdyż nie ma w nim wersji 912 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Tutaj masz teścik porównawczy Evo33, Black Knighta i Intelowskiego Boxa własnie na Socket 478. Przy okazji dość dobre fotki z montażu (też na Asusie, ale akurat P4P800SE i865PE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cskura Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Wielkie dzieki za ten test. Teraz juz wiem ile da mi przesiadka z BOX'owego chłodzenia. A co do sposobu zakładania chłodzenia, dla mnie laika, może to być nielada wyzwanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...