Skocz do zawartości
DrKleiner

Dwie Anteny Tv.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam taki problem miałem jedną antenę TV ale TVN mi śnieżył dokupiłem druga i na drugiej TVN jest w bardzo ładnej jakości ale inne kanały leżą. Co mam kupić i gdzie aby uzyskać ładny obraz z tych dwóch anten bez przełączania kabli? Karte TV mam tą co w sygnaturce. :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domik dobrze gada, chodzi o sumator. Symetryzator to zupełnie inna bajka.

Lepsza jest zwrotnica, ale taka z podziałem częstotliwości.

Proste pytanie:

na jakich kanałach odbierasz programy?

Ja mam np. 4 anteny i do tego zwrotnicę ze wzmacniaczem, ale to raczej nie o takie rozwiązanie chodzi. Pewnie masz gdzies w okolicy sklep z osprzetem antenowym, jesli sprzedawca nie jest burakiem to będzie wiedział czego potrzeba żeby zrobić to co chcesz ;)

... tyle że czasem to nie jest tanio :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam w domu coś takiego KMB AZ-3/21-69/k10/k33/ :blink: {Tak na niej pisze} (zwrotnica jakaś) sprzedawca w sklepie powiedział że to da rade. Ale do tego niema żadnej instrukcji tylko skrzyneczka :) ale nie wiem jak ją podłączyć do moich dwóch anten jakieś propozycje?? Obie anteny mają wzmacniacz jedna jest oddalona o 8m od zbiegu kabli a druga o 1m. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi