hopelka Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam Na poczatku wybaczcie za z pozoru trywialne (dla Was) pytanie, ale jesli idzie o Tunery TV jestem absolutnie zielona. Otoz mam karte PixelView Play TV PAK (nie wiem czy wersje 4E, bo do tej tylko moglam znalezc stwerowniki). W kazdym razie jest to karta na czipsecie BT868 (nie wiem czy to dokladnie to). Pracuje na systemie Windows XP bez service packa, na dosc starym komputerze (celeron 500mhz)... I mam problem.. Czytalam dosc duzo o tej karcie i o problemach z nia pod XP, moj jednak jest troche innej natury. Udalo mi sie zmusic karte do wspolpracy za pomoca DScalera (ma on podobno wbudowane jakies wlasne sterowniki) i mam obraz (dosc dobry ) ale nie ma dzwieku Wszystko jest podlaczone tak samo jak bylo pod win98 (wtyczka audio out w tunerze do wejscia line in w moim soundblasterze PCI). W systemowym mixerze dzwieku wszystko jest "od-mute-owane", slowem, powinno dzialac. Nie dziala. Moze ktos z was mial kiedys podobny problem i wie jak temu zaradzic ? Bylabym wdzieczna. Buziale i z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Nie wiem czy to to, ale zawsze mozna sprobowac. Wejdz w regulacje glosnosci, Opcje->Właściwości, w wyświeltonym oknie zaznacz Nagrywanie i daj OK. Teraz zmieni się troche suwaków i powyskakują inne. Zaznacz teraz Line-In(Wejście Liniowe) jako domyślne wejście dźwieku. Napisz czy to to, bo jak nie to sie coś innego wymyśli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopelka Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 nie, to nie to :( zmieniłam, ale dalej tuner jest bez głosu. Winamp i inne takie działają bez zażutu, poza tym tunerem..:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Hym a more tv próbowałaś :>? Moża na w nim zainicjować dźwięk na stałe z tunera ;] np dźwięk z tvp1 i brak wizji ;](trochę roboty a raczej sztuczka ;] jak chcesz mogę napisać). Potem dscaler włączysz i masz obraz i dźwięk (pozatym zmieniając program ;] zmieniasz dźwięk oczywiście ;] sam tak robiłem z pixelview ). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopelka Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 tak, probowalam. wywala jakis blad i nie widzi tunera. sadze ze problem lezy na poziomie sterownika, moze dscaler nie ma "wlasnych" do dzwieku? w kazdym razie napisz. cos poprobuje.. buziaczki :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZuBiK Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam:) Otoz zmagalem sie kiedys z moim tunerkiem pod Xp. Prawdopodobnie problem tkwi w tym, ze nie wszystkie sterowniki sa zainstalowane. Stery, ktore zapewne mialas nie sa dedykowane pod XP-ka. Chodzi mianowicie o to, ze instaluje sie tylko czesc urzadzen audio i wideo, ale nie wszystkie. Jak to rozwiazac? Wejdz w menedzera urzadzen i zobacz czy nie ma przypadkiem jakichs nierozpoznanych lub niezainstalowanych urzadzen. Kliknij na nie, a potem zainstaluj sterownik -> z dysku -> i wskaz plik ze sterownikami od prolinka (oryginalne stery). Proponowalbym na poczatku odinstalowac wszystko co do tej pory zainstalowalas i zrobic wszystko od poczatku z oryginalnymi sterkami, a potem te urzadzenia, ktore sa niepowykrywane jeszcze tylko doinstalowac z tych samych sterownikow. Dziwne to troche, ale przynajmniej u mnie pod XP-kiem tak to wygladalo. Przepraszam, ze troche chaotycznie jest to opisane, ale druga w nocy nie sprzyja zwiezlym i jasnym wywodom :) P.S. Mam nadzieje, ze Ci cos to chociaz pomoze, bo wlasnie zarejestrowalem sie na tym forum tylko, zeby Ci napisac tego posta :P Pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Niestety nie pomoże bo w pixelwiev wymaga inicjalizacji dźwięku :|. Bez moretv na innych programach trudno uzyskać dźwięk. Moretv pisze jaki klucz trzeba z rejestru wywalić aby działał. Pozdrawiam PS jak coś pisz na pw mam taką samą kartę tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZuBiK Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Niestety nie pomoże bo w pixelwiev wymaga inicjalizacji dźwięku :|. Bez moretv na innych programach trudno uzyskać dźwięk. Moretv pisze jaki klucz trzeba z rejestru wywalić aby działał. Pozdrawiam PS jak coś pisz na pw mam taką samą kartę tv. 1693378[/snapback] U mnie dzialalo bez problemow z oryginalnymi sterami i softem, tak wiec moze jej sie tez uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 mam tą kartę... ściągnąłem z netu stery pod xp (strona prolinka) i wszystko ok... :? oprogramowania oryginalnego używam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopelka Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ok czekam teraz na maila od Domik'a i na weekend jakos bede stawiac windowsa od nowa, korzystajac z waszych rad... Mam nadzieje ze bedziecie w obwodzie, gdyby mi sie nie poszczescilo ? :) <mruga oczkami> lizce na was ;) W razie "w" wyprobuje jeszcze sposob Zubika, ktoremu dziekuje ze sie dla mnie powiecil :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopelka Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Po formacie dysku i małym kombinowaniu jesti obraz i dźwięk. :) Niemniej jednak dziękuję baaaardzo mocno wszystkim za pomoc i zainteresowanie :) Buziaki dla was :**** :trzepocze rzęsami: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...