Skocz do zawartości
arktos

Radeon 9000 Artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam radka 9000 128/128.Nie podkręcałem go nigdy,bo i po co.Ale ostatnio coś jest nie tak.Na pulpicie(od razu po włączeniu kompa są) artefakty przy normalnych zegarach pamięci.W grach to juz masakra.Po zmniejszeniu taktowania pamieci o 40mhz wszystko jest w porządku.Po 3dmarku pamięci są bardzo ciepłe,nie parzą,ale sa dośc gorące.Teraz niewiem,czy się grzeją,czy może cos nie tak z zasilaczem(codegen 300).Cos mi się wydaje dziwne,że jak na pulpicie są,to pamiątki nie są nawet ciepłe,a artefakty są,przy normalnych zegarach.A po zmniejszeniu o 40 nawet jak są gorące nie ma rzadnych artefaktów.Może jakieś napięcie,czy co?Tego codegena mam juz 3 lata.Reszta kompa to p4 2.4 1gb ramu płyta epox z chip.i845d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekoniecznie zdycha :) ... mam ta samą kartę, i juz przeszedłem z tym problemem. Ja wymieniłem chlodzenie karty( na homemade) i jest ciszej wydajniej...no i artyfakty zniknęły. Pamięci to normalne ze się grzeją ;P na mój palec po graniu mają koło 50-60 stopni. I problem nie musi być wcale w pamiątkach a w jądrze gpu :) . Na początek dobrze by było...gdybyś wyjął kartę, odczepił chłodzenie, pzesmarował rdzeń pastą termoprzewodzącą, spowrotem nałożył, a pamiątki przejedź czytstym spirytusem(moze byc z perfumu). Powinno pomóc:) przynajmniej w moim przypadku tak było. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...