tomcyk Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Sie Ma wszystkim forumowiczom Stalo sie ze upuscilem canona jak byl wylaczony..Sprawa w tym ze dejcia niby robi ...ale strasznie wszyskie sa nieostre... tyle zaobserwowalem ( bo jest to dosc oczywiste ) nie widzialem innycg problemow ani nic .....( wiadomo tam troszke potluczony jes...ale nei za bardzo ) Pytanie moje: Czy jest to naprawialne ( np jakis gdzies maly "pstryczek\elektryczek" czy inny "pier-dolnik" ) czy to jzu pachnie wieksza rozkmina...np optyka aparatu ... Drugie pytanie jak to jest mozliwe do naprawienia tak zeby byl w 100% ok ,to ile sie mozna spodziewac ceny ... Prosze bardzo jak ktos siedzi w temacie ( ja jestem amatorem ) to na pewno bedzie umial mi pomoc..A zalezy mi na temacie bo strasznie zaczynalem sie zajawiac a aparacik tez w sumie zajefajoski Dzieki z gory ps: ale przymulilem :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Naprawialne. Jednak nie proponowałbym grzebania się w tym samemu. Zanieś to do jakiegoś zakładu, czy czegoś, który naprawia takie rzeczy. Zapłacisz ok 200 - 400 zl. (dane sprzed roku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jak padła ostrość to pewnie soczewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Oddaj do autoryzowanego serwisu, zapominij o jakis elektrykach od siedmiu bolesci bo moga jeszcze bardziej spaprac sprawe :) CANON, YASHICA/KYOCERACSI Foto & Video, 01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15tel. (022) 862-41-38http://www.e-csi.pl I zapytaj najpierw o wycene naprawy, bo moze sie okazac nieoplacalna :D A jak nie autoryzowany serwis to zostaje ci jakis elektronik, ryzyk fizyk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Sie Ma wszystkim forumowiczom Stalo sie ze upuscilem canona jak byl wylaczony..Sprawa w tym ze dejcia niby robi ...ale strasznie wszyskie sa nieostre... tyle zaobserwowalem ( bo jest to dosc oczywiste ) nie widzialem innycg problemow ani nic .....( wiadomo tam troszke potluczony jes...ale nei za bardzo ) Pytanie moje: Czy jest to naprawialne ( np jakis gdzies maly "pstryczek\elektryczek" czy inny "pier-dolnik" ) czy to jzu pachnie wieksza rozkmina...np optyka aparatu ... Drugie pytanie jak to jest mozliwe do naprawienia tak zeby byl w 100% ok ,to ile sie mozna spodziewac ceny ... Prosze bardzo jak ktos siedzi w temacie ( ja jestem amatorem ) to na pewno bedzie umial mi pomoc..A zalezy mi na temacie bo strasznie zaczynalem sie zajawiac a aparacik tez w sumie zajefajoski Dzieki z gory ps: ale przymulilem :):):) 1690562[/snapback] Piszesz że zdjęcia są nieostre czyli prawdopodobnie optyka sie "zwichrowała". Powinno być naprawialne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam po malej przerwie:) otóz aparacik oddałem do niby dobrego fachowca w Krk ..poluiczył mi 250pln rodzaj uszkodzenia okreslił: "winietownia i problemy z ostrościa" odebrałem aparacik i rzeczywiscie zdjecia robi...Ale: jak robie zdjecia bez zooma to efekt winietowania jest widoczny ( tak jakbym 1cm zdjecia zakrył paluchem z prawej strony ) wiem ze gwary od niego mam jeszcze 3 miechy... pytanie: czy myslicie zeby isc do niego i mu kazać poprawić ?? ( nawet jak naprawa jest nieopłacalna to wystawił mi gwarancje ...mam racje? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam po malej przerwie:) otóz aparacik oddałem do niby dobrego fachowca w Krk ..poluiczył mi 250pln rodzaj uszkodzenia okreslił: "winietownia i problemy z ostrościa" odebrałem aparacik i rzeczywiscie zdjecia robi...Ale: jak robie zdjecia bez zooma to efekt winietowania jest widoczny ( tak jakbym 1cm zdjecia zakrył paluchem z prawej strony ) wiem ze gwary od niego mam jeszcze 3 miechy... pytanie: czy myslicie zeby isc do niego i mu kazać poprawić ?? ( nawet jak naprawa jest nieopłacalna to wystawił mi gwarancje ...mam racje? ) odpowiedz jest prosta, rob zdjecia tylko z zoomem :) sory za ot :P tak na powaznie to bym niosł do niego spowrotem chyba ze masz kase znowu wywalic kase w innym serwisie ;/ wspolczuje z tym aparatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...