AceSkubi Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 siemano. zmieniłem dysk na seagate sata 160gb i od kad zainstalowałem windowsa xp sp2 podczas łądowania sie systemu musze bardzo dlugo czekac. Wczesniej ten paseczek przechodził tylko 4-5 razy, a teraz ok. 20 !! Da sie to jakos skrócic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krugel Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Zobacz w zarzadzaniu dyskiem... jaki masz tryb?? Bo moze Ci sie przelaczylo na tryb PIO... a ma byc conajmniej ultra DMA :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^FrOzEn^ Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Podpinam sie pod temat. U mnie wystepuje podobny problem. Jednak z ta roznica, ze zaczelo sie tak dziac od kiedy zaczalem wgrywac nowe wersje BIOS-ow do mojej plyty MSI K8N Neo2 Platinum. Po aktualizacji BIOS-u (czynnosc wykonalem zgodnie z opisem w pliku tekstowym dolaczonym do pliku biosu) Windows XP SP2 zaczal sie dlugo uruchamiac na ekranie z przesuwajacym sie paskiem. Przeinstalowanie systemu, a nawet zainstalowanie Windows Server 2003 nic nie dalo. Znalazlem wskazowke w Internecie, ze w takich przypadkach pomaga: -wylaczenie kompa -odpiecie wszystkich kabli zasilacza od plyty glownej -wcisniecie przycisku "Power" w obudowie (w celu "rozladowania") -wyjecie bateryjki podtrzymujacej napiecie na plycie glownej -reset CMOS-u przy pomocy zworek -odczekanie kilku minut -wsadzenie bateryjki -podpiecie kabli -uruchomienie kompa i wejscie do BIOS-u; zaladowanie ustawien fabrycznych; uruchomienie ponowne + wejscie do BIOS-u; teraz nalezy ustawic wartosci w BIOS-ie wg potrzeb; ponowne uruchomienie kompa Niestety, u mnie nic to nie dalo... Nie wiem co robic. Zawsze bylo dobrze. Probowalem nawet odswiezyc Master Boot Record poleceniem: fdisk /mbr Nie wspomne juz o wgrywaniu innych wersji BIOS-u... To czekanie na zaladowanie sie Windy jest meczace... Ktos moze ma inne pomysly i wie dlaczego u mnie sie tak stalo??? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...