Otwinek Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pomozcie mam problem zformatowalem dysk postawilem winde xp a po wlaczeniu nie wykrywa mi dysku i wyswietla sie ten komunikat jak wejde do biosu to na zakladce od bootowania zbiera sie z minute do wyswietlenia i w koncowym etapie nie wyswietla dysku ja pierdziu nie wiem co jets pomocy bo dzis mam sprzedac kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Taśma/zasilanie/zworka? Ewentualnie komp od nowa: porozłączać wszystko, złożyć z zachowaniem szczególnej uwagi na to, co się robi (zworki, taśmy, kable), reset ustawień bios i ustawienia od nowa, instalka systemu od nowa i MUSI (a przynajmniej powinno) chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otwinek Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 ok sprobuje i napisze potem ale jz tak robilem no nic teraz zachowam szczegolna ostroznosc a propos jestes ekspert od zwisow bo wiesz w tym samym kompie kiedy jesce dzialal to mialem takie numery ZAWSZE ze jak wlaczylem kompa i nie wykrylo mi klawiatury to jak nacisnlaem byle jaki jej klawisz to paralizowalo mi myszke i klawiature a np pad podpiety pod usbdzialal nalezycie klaw i mysz--->ps2 wiesz moze jaka to przyczyna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Żaden ze mnie ekspert - czasem coś tam uda mi się doradzić, bo już sam to przerabiałem na swoim lub znajomego kompie. Może "śledzik" na którym znajdują się te 2 gniazda wygiął się do środka obudowy i wtyczka nie dochodzi do końca lub styki "śledzika" nie łączą. Skoro działy się takie cuda, to proponuję wyciągnięcie tego z budy i złóżenie "pajączka" czyli: płyta + procek + ram + grafika + monitor + zasilacz. Reszta zostaje obok. Radiator i wiatrak zostają rzecz jasna na procku. Potem resetujesz ustawienia biosu zworką (przy zasilaczu odłączonym od prądu). Następnie podłączasz zasilacz, uruchamiasz zestawik stykając 2 piny na płycie i powinno śmigać. Wtedy podłącz dysk, napęd (nadal na zewnątrz obudowy) i wrzuć system. Powinno śmigać. Jeśli nie, to może płyta jest jednak walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...