Skocz do zawartości
brak

Znowu ECS... :P tym razem inny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panstwa ;>

Wiec mam taki problem:

Zaciagnalem najnowszy Bios do K7VZA rev. 1 ze strony ECS-u.

Wszystko ok, flashowanie... reset... i [gluteus maximus]AAAAAAAAA! :>

Komp po wlaczeniu piszczy jakies 5-6 sekund po czym sam sie wylacza

Po przejrzeniu kompa zorientowalem sie, ze zworka 'BIOS Protection' byla ustawiona na 'enable' :/. Wiec co z tym zrobic? :o na nowa plytke mnie raczej teraz nie stac, BIOS bede mogl nagrac na 2 plycie dopiero w sobote a do tego czasu jestem bez kompa ;). Poradzcie cokolwiek... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety tez nie dziala, piszczy dalej :/, probowalem tez wyciagac baterie na dluzszy czas i tez nic :/niestety tez nie dziala, piszczy dalej :/, probowalem tez wyciagac baterie na dluzszy czas i tez nic :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby, ze pamieci sa uszkodzone ale pamieci sa na 100% sprawne... to chyba jakis bootblock na plycie czy cos :P

a od kiedy k7vza ver 1 ma bootblok 8O :D ??? nie masz jakiejkolwiek innej płyty co byś mógł sam flash zaprogramować ???? ja bym na twoim miejscu powyciągał wszystko i poskaładał jeszcze raz .z update biosu to moze ma niewiele wspólnego ale jak wyjmiesz płyte to mozesz wszystkie zworki posprawdzać a napewno nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a od kiedy k7vza ver 1 ma bootblok  8O  :D 

tak sie sklada ze moja akurat ma bootblok :!: :!: :!:

pomoglo mi to gdy mi padl bios przy flashowaniu, bo nie mialem czarnego ekranu na starcie, tylko bootblok ... cos tam dalej....... please insert system disk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyskakuje mi zaden komunikat, nie mam fdd, procek nie byl krecony (nigdy :D) nowy biosik to ja moge sam sobie nagrac na 2 plycie ale dopiero w sobote (juz sie nie moge doczekac) dzieki za odpowiedzi :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...