Kobrowisko Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Przeczytałem cały artykuł i ... szczerze mówiąc zaczynam sie poważnie zastanawiać nad D70s. Canonik nie jest zły ale ma pare takich minusików które mnie denerwują. Teraz to już mam mętlik w głowie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 :zonk: poszperałem i patrzę że cena między D70 a D70s jest znikoma :zonk: bierz D70s ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 :zonk: poszperałem i patrzę że cena między D70 a D70s jest znikoma :zonk: bierz D70s ... 1696207[/snapback] Za ile najtaniej znalazłeś i gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 spróbuj poszukac na www.skąpiec.pl allegro.pl http://www.grosman.info ze swej strony poleciłbym olympusa e-300 z kitem i drugim obiektywem - u grosmana jest za 3080... co do grosmana - kupiłem u niego panasonica fz20 w cenie 200zl mniej niz wszędzie - spoko koles, sprzedaje już od lat. ktos tu na forum mu już pisał referencje - chcesz się upewnic to poszukaj. Pozdro PS. w przypadku lustrzanki cyfrowej obojętnie co wybierzesz raczej będziesz zadowolony. Chciałem kupic jakąś, ale dziecko na świat się spieszyło i kupiłem aparat, na jaki mnie było akurat wtedy stac. Jak na razie zrobiłem jakies 4000 zdjęć (z czego oczywiscie nadaje się około 10% tylko do wywołania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 D70s cena: 3,149.00 zł razem z torbą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 1697704[/snapback]Taaaa...... A gdzie obiektyw...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie wiem jak się ma do nikona i innych ale Panasonic wypuszcza coraz ciekawsze egzemplarze, sądzę, że warto się chociaż zaintresować FZ-30 którą miałem okazję używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie wiem jak się ma do nikona i innych ale Panasonic wypuszcza coraz ciekawsze egzemplarze, sądzę, że warto się chociaż zaintresować FZ-30 którą miałem okazję używać. 1698792[/snapback] Nic nie mam przeciwko firmie Panasonic ale ja szukam lustrzanki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Czytajac opinie o aparatach wybralbym canona 350D jest obecnie w USA w cenie 720 USD czarny i 689 USD srebrny z obiektywem 18-55 torba, stojakiem i zestawem do czyszczenia soczewek. Dojdzie do tego dostawa i pewnie clo... Ponadto ten canon ma obudowe z plastiku... jak ktos nie lubi... Edytowane 13 Października 2005 przez sativ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Srebrny 689USD...z tym samym zestawem 1698836[/snapback] Ale... o co chodzi ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ale... o co chodzi ?? :blink: 1698855[/snapback] Zmodyfikowalem post wycinajac reszte sorki Reszta u gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 OK.Od razu lepiej. Powiedz mi czy znasz jakiś sensowny i mało ryzykowny sposób na sprowadzenie tego do Polski. I czy gwarancja wtedy będzie normalnie honorowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Mieszkam w USA i wiem jak to wyslac, ale musialbys wyslac mi kase na to.... Moze brzmi to dziwnie, ale nikt nie chce ryzykowac... Rownie dobrze moge podac Ci link do tej strony www.ExpressCameras.com gdzie jest rowniez zawarty telefon do nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Myślałem że mieszkasz w Polsce i znasz sposób na sprowadzenie tego do nas... Oki dzięki za chęci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Myślałem że mieszkasz w Polsce i znasz sposób na sprowadzenie tego do nas... Oki dzięki za chęci... 1698911[/snapback] Niestety nie mieszkam... Najlepszym sposobem na sprowadzenie tego to sytuacja , kiedy ktos z Twoich znajomych wraca z USA i moze Ci to przewiezc bez cla jako bagaz podreczny... No i oczywiscie musi to wczesniej kupic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Niestety nie mieszkam... Najlepszym sposobem na sprowadzenie tego to sytuacja , kiedy ktos z Twoich znajomych wraca z USA i moze Ci to przewiezc bez cla jako bagaz podreczny... No i oczywiscie musi to wczesniej kupic :wink: 1698921[/snapback] No i to właśnie jest najwiekszy problem w tym wszystkim: kupić taniej i jeszcze jakoś przywieżć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 No i to właśnie jest najwiekszy problem w tym wszystkim: kupić taniej i jeszcze jakoś przywieżć. 1698983[/snapback] Normalnie jako wysylka z USA po raz pierwszy raczej nie dodaja cla. W przypadku wysylki... Cena jest dosc dobra, ale nie masz kolesia/kumpeli do transportu. Nie mam zamiaru namawiac Cie do wysylki kasy bo sie nie znamy. Popytaj ludzi moze ktos ze znajomych wraca, odwiedza kogos .... Cenka dobra jak mi sie wydaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Cena naprawde jest bardzo dobra i to nie tylko 350'tki ale także Nikona D70s nad którym sie najbardziej zastanawiam. Jednak nie znam nikogo z USA a znajomi to raczej tak daleko nie podróżują.Mam tylko rodzinke(dalszą) w Kanadzie.Moze tą drogą jakoś to sprowadze... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Kolesie z wiekszosci firm wysylaja bez problemu do Kanady. Moze cena podskoczy Ci o parenascie dolcow, ale raczej kolesie z Kanady nie beda mieli problemow ze sprowadzeniem czegos z USA. Tylko na tej stronie jest mala promocja, ktora moze sie skonczyc dosc szybko. Pospiesz sie raczej z wyborem i zakupem, chociaz z drugiej strony na pewno beda inne promocje, a najwieksze w przeddzien swieta dziekczynienia i w jego trakcie. Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 @Kobrowisko a to brałeś pod uwage ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 @Kobrowisko a 1699216[/snapback]Tak. Nad tym też sie zastanawiałem.Jednak będe wybierał między 350D a D70s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Taaaa...... A gdzie obiektyw...?? 1698752[/snapback] a obiektyw to trzeba sobie dokupić :> musisz się do tego przyzwyczaić że w lustrach nie ma jednego uniwersalnego szkła .. rotacja a oferta 5D którą podał cyganos jest dosyć ciekawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ar2 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 aaaa :oops: sorry Kobrowisko :oops: nie doczytałem :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 a obiektyw to trzeba sobie dokupić :> musisz się do tego przyzwyczaić że w lustrach nie ma jednego uniwersalnego szkła .. rotacja a oferta 5D którą podał cyganos jest dosyć ciekawa... 1699352[/snapback] Nie zrozumiałeś mnie...To że obiektyw trzeba dokupić to oczywiste.Ja to pisałem w sensie"ta a gdzie obiektyw(za tą kase)".Jak znajde chwile to poszukam jakichś recek o tej minolcie i poczytam. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Ja bym jakos w minolte sie nie pakowal, chyba ze masz juz obiektywy minolty. Bo pozniej bedziesz chcial kupic pewnie lepsza lustrzanke a u minolty nic ciekawego pozniej w wyzszych modelach nie ma. Lepiej kompletowac obiektywy do Canona/Nikosia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Lepiej kompletowac obiektywy do Canona/Nikosia :) 1700447[/snapback] Amen, z akcentem na nikosia - jak wpadnie większa kaska można się przesiąść na body Fuji S3 pro - moje małe marzenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ja Ci radze brać minolte 5d ze stablilizatorem matrycy... na allegro znajdziesz te cacka tanio z obiektywem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Może aparatu nie ma jeszcze, ale SONY R1. 10mpx, matryca ff i niskie szumy. Cena tego cuda w US(zapowiadana) to jakieś 999USD, czyli na nasze ponad te 3k, ale myśle że warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Z tego co czytam w necie to za te kase bralbym tylko minolte 5D(sam sie zastanawialem nad taka inwestycja ale doszedlem do wniosku ze chyba nie bede dosc duzo focic obecnie i jeszcze sie wstrzymam) swietny sprzet, a bezsensowny wydaje mi sie argument ze wyzej nic nie ma bo jest 7D a zanim mu sie ta 5D znudzi to zdaza z 3 nowe modele wypuscic, zreszta co bede pisal poczytaj recenzje na serwisach i forach o aparatach i pamietaj ze aparaty to nie tylko Nikon/Canon bo wiele negatywnego mozna poczytac o tych podstawowych cyfrowych lustrzankach obu producentow. zaraz pewnie mnie ktos zjedzie za tego Nikona i Canona no ale co tam podalbym jakies linki do innych for ale nie pamietam czy regulamin nie zabrania A co do Sony R1 to nie wiem czy potrzbna mu az tak duza matryca bo niby po co, na A4 pewnie drukowac nie bedzie albo rzadko no i jest juz polska recenzja(czyli pewnie wkrotce w sklepach) i sprzet wypadl calkiem niezle o wile lepiej niz F828(jak dobrze pamietam nr) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Z tego co czytam w necie to za te kase bralbym tylko minolte 5D(sam sie zastanawialem nad taka inwestycja ale doszedlem do wniosku ze chyba nie bede dosc duzo focic obecnie i jeszcze sie wstrzymam) swietny sprzet, a bezsensowny wydaje mi sie argument ze wyzej nic nie ma bo jest 7D a zanim mu sie ta 5D znudzi to zdaza z 3 nowe modele wypuscic, zreszta co bede pisal poczytaj recenzje na serwisach i forach o aparatach i pamietaj ze aparaty to nie tylko Nikon/Canon bo wiele negatywnego mozna poczytac o tych podstawowych cyfrowych lustrzankach obu producentow. zaraz pewnie mnie ktos zjedzie za tego Nikona i Canona no ale co tam podalbym jakies linki do innych for ale nie pamietam czy regulamin nie zabrania A co do Sony R1 to nie wiem czy potrzbna mu az tak duza matryca bo niby po co, na A4 pewnie drukowac nie bedzie albo rzadko no i jest juz polska recenzja(czyli pewnie wkrotce w sklepach) i sprzet wypadl calkiem niezle o wile lepiej niz F828(jak dobrze pamietam nr) 1705138[/snapback] Pamietasz linka jakiegoś ??? DO tej Minolty(test,recenzja) GoldenSo. Ten soniak to jak sie u nas pojawi to myśle że ponad 4000 będzie kosztował.W końcu to Polska nie stany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...