djmarshal Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam. Mam problem z moim radeonem 9550 extreme (niewiem jak wersja ponieważ niemam programu jakim to mogę sprawdzic). Na wszystkich stronach nominalne taktowania to dla procesora 400 i pamieci 500 a ja natomiast mam dla procesora 430 a pamieci 276 mhz. Czemu tak jest? Jak to zmienic? Prosze o odp! Z góry dziękuję. Ps. Na zwykłych sterownikach i na sterownikach omegi jest tak samo. Jesli wlaczam ustawienia ekranu to tma jes napisane ze ta karta graf to radoen 9600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Masz 4 tematy o R9550 przyklejone u gory a tatkownie pameci 500MHz to taktowanie efektywne(ddr) a te co ty podales(276MHz) to taktowane rzeczywiste pomnoz je przez 2 i dostaniesz taktowanie efektywne(DDR) Czyli taktoanie twojej pamieci efektywne to 552MHz. Inne pytania zadawaj w tematach przykeljonych. Edytowane 9 Października 2005 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A możliwe jeszcze, że sprzedawca podniósł taktowania procesora karty, żeby była wydajniejsza i klient był bardziej zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...