Met Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam, Mam Herculesa 9800 (non-pro) i nie wiem czy zalozyc VGA silencera (rev3), ATI Silencera 1 (rev2) czy dokupic (szitowy) blok wodny za ~40zl. Przeczytalbym kompendium, ale 98 stron mnie jakos odstrasza... Z tego co widze silencery roznia sie iloscia finow i lopatek. Nie wiem w koncu czy 'zabijają' radeony, bo widzialem rozne zdania. Zalezy mi zeby bylo cicho. ekstremalnie krecic nie bede. W obudowie prawie nie mam ruchu powietrza (tagan ledwo sie kreci, na cpu blok, i tylko jeden wiatreaczek 80 na malych obrotach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Kup bloczek- nawet "szitowy" wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 bloczek zawsze lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Czy coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=66420690 będzie ok? A jak nie to jaki blok (na mcs i 4max tylko drogie (>100zł) bloczki widziałem)? A ile taki radek daje watów? Mój proc to 75W i chłodnica (rurki miedziane z Castoramy, pasywne) już nie ma sporego zapasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Pusty w środku + wlutowane blaszki- rewelacji nie będzie ale na biedę styknie. Spytaj gościa, czy nie mógł by zrobić dla Ciebie wersji z "wpustami" :-) równoległymi do podstawy. Ewentualnie zamiast "wpustów" prostych niech wlutuje kolanka. Po zamontowaniu bloczka na karcie "wpusty" skierowane będą w dół co uniemożliwi montaż czegokolwiek w kilku gniazdach PCI oraz znacznie skomplikuje "wężologię". Będziesz też musiał pomyśleć o jakiejś zapince do tego bloczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 A ile taki radek daje watów? Mój proc to 75W i chłodnica (rurki miedziane z Castoramy, pasywne) już nie ma sporego zapasu... 1692743[/snapback] CAŁY ARTYKUŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...