indigo8 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam Forumowiczów! Chciałbym Was prosić o pomoc w sprawie upgrade'u mojego komputera. Obecnie jest to Athlon XP 1700+, Sapphire Radeon 9100, RAM 512MB. Która z poniższych opcji byłaby korzystniejsza? 1. Zakup karty graficznej Gigabyte GeForce 6600GT i dokupienie 512MB pamięci. Procesor zostałby wtedy ten sam, czy miałoby to sens? 2. Zakup nieco tańszej karty graficznej (np. GeForce 6600 lub jakiejś ATi (X700? 9800PRO? - można to gdzieś jeszcze znaleźć?)), wymiana procesora na Athlona 2500+ (lub inny) i dokupienie 512MB pamięci. 3. Inne rozwiązanie :) Jaka byłaby najsensowniejsza opcja? Suma wyjściowa, którą mogę przeznaczyć na upgrade to około 600zł (nie mogę dołożyć wiele więcej). Przy czym procedura wyglądałaby tak, że jeśli kupiłbym np. grafikę to miałbym do sprzedania tego Radeona i pieniądze za niego dalej mógłbym w coś zainwestować. Chciałbym trochę odmłodzić mojego PC :) Pozdrawiam i proszę o opinie. Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Słabsza karta lepszy proc więcej pamięci i uważaj na zasilacz. Edytowane 9 Października 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo8 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Słabsza karta lepszy proc więcej pamięci i uważaj na zasilacz. 1691887[/snapback] Mam Chiefteca 360W, powinien być chyba ok? dzięki za odpowiedź. Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo8 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Po dokonaniu nowych obliczeń wyszło mi, że mógłbym podejść do wymiany z innej strony i w efekcie otrzymać coś w tym stylu: AMD Sempron 2600+ (64bit) MSI K8N Neo 3-F lub Gigabyte GA-K8NE Galaxy GF 6600 128MB DDR3 lub Asus EN6600S na PCI-Ex ewentualnie Sapphire Radeon X700 PRO Advantage niestety póki co zostałoby tylko 512MB RAM-u i to w dodatku PC-333, ale w perspektywie i to zmieniłoby się. Czy byłoby to sensowniejsze rozwiązanie od tych przedstawionych powyżej? Wymagałoby to ode mnie trochę kombinacji (bo nie chcę, a właściwie nie mogę zostawać bez komputera nawet przez krótki okres :)), ale myślę że udałoby się to wykonać. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Tak, to jest najlepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...