gofeer Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Zeby net mi dzialal to musze zmienic mac adres karty sieciowej na ten od modemu: no to robie to poleceniem ifconfig (down, zmiana i up) ale nie pobiera zadnych danych od serwea dhcp, nie wiem czemu na windowsie taka podmiana dziala bez problemu w trakcie instalacji wybralem zeby karta pobierala dane z serwera dhcp takze mam nadzieje ze on dziala a jesli nie to tez jak to sprawdzic tak wogole to sa w tej fedorze jakies polecenia konsoli odpowiedzialne za dhcp zeby pokazywly jakis stan czy cos a moze ifconfig to zalatwia i jeszce pytanie jakim poleceniem sprawdzic swoje IP itp. (moze tez ifconfigiem tylko jak nic nie odbiera z DHCP to nic nie pokazuje....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 >> whereis dhclient dhclient: /sbin/dhclient /usr/share/man/man8/dhclient.8.gz /usr/src/sbin/dhclient poszukaj tez dhcp.conf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...